Четвер, 02.05.2024, 05:55
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №2
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 28 29 »

Сучасні діти ростуть у специфічному світі: шалений ритм життя, надмірна зайнятість батьків, інформаційні технології, що замінюють не лише ігри та книги, а часто й живе спілкування. Технологічний прогрес, як не дивно, призвів до збільшення кількості так званих "логопедичних дітей", які мають вади не лише мовлення, а й особистісного розвитку – виявляють агресію, гіперактивність, тривожність.

Вихователі І молодшої групи "Ромашка" Ксьондзик І.І. та Бацанова В.О. впевнені, що одним із головних завдань педагога, що працює з дітьми раннього віку, є розвиток мовлення малюків. Для підвищення низького рівня мовлення дітей групи "Ромашка" став у пригоді сухий басейн, наповнений маленькими пластмасовими кульками чотирьох основних кольорів: червоного, синього, зеленого, жовтого. Окрім релаксації, яку отримують діти раннього віку, бавлячись із незвичайним басейном, кольорові кульки допомагають ефективно розвивати їхнє мовлення.

Про користь ігор з кульками сухого басейну відомо давно. Вони позитивно впливають на тонус м'язів, розвивають сенсорні здібності, дрібну моторику, координацію рухів тощо. Вихователі Ксьондзик І.І. та Бацанова В.О. використовують ігри з кульками за змістом народних казок "Курочка Ряба", "Колобок", "Ріпка" та віршів Агнії Барто "Мячик", Лесі Мовчун "Мачок", потішок "Горішки", "Капуста", ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1205 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)

В квітні в ДНЗ №2 пройшли інтегровані підсумкові заняття в старших групах "Живчик", "Пізнайки", "Бджілка". Діти старших груп продемонстрували компетентність по таким розділам "Математична скарбничка" згідно програми виховання і навчання від двох до семи років "Дитина".

Діти старших груп показали високі знання по розділу "Мова рідна, слово рідне", а саме діти розрізняють голосні й приголосні звуки; здійснюють самостійно звуковий аналіз слів; ділять слова на склади, діти розуміють і розрізняють слова – назви, слова – ознаки, слова – дії. Діти старшої групи "Живчик" продемонстрували вміння складати творчі розповіді – міркування на тему "Україна – наша Батьківщина", група "Пізнайки" продемонстрували вміння складати розповіді по схемам, читати по складам з певною кількістю голосних і приголосних, як того вимагає програма "Дитина". На базі старшої логопедичної групи "Бджілка" працював вчитель – логопед Бондаренко В.І., що в співпраці з вихователями дало позитивний результат у вимові дітей. Діти показали вміння складати сюжетні, описові розповіді по картині.

Діти всіх старших груп продемонстрували високі знання по розділу "Математична скарбничка", а саме діти вміють вільно рахувати в прямому і зворотньому порядку; розпізнають і називають геометричні фігури ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 662 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)

30 квітня 2015 року на базі ДНЗ №2 "Теремок" пройшло методичне об'єднання музичних керівників м.Знам'янка. Відвідали дане методобєднання методист по дошкільному вихованню Скляровська Л.Д., а також музичні керівники дошкільних закладів м.Знам'янка.

Їх увазі було показано музичну розвагу "Вийшли діточки із хати Весну Красну зустрічати". Дана розвага була проведена на свіжому повітрі. Активну участь у підготовці і проведені взяла участь музичний керівник ДНЗ №2 Кондратьєва С.М., а також діти старших груп "Пізнайки", "Живчик".

Особливість підготовки і проведення розваги на свіжому повітрі в тому, що крім декорацій, які виготовили вихователі, муз.керівник (різнокольорові будиночки, ширма "Галявина", палітра кольорів), декорацією слугувала природа на майданчиках (дерева, кущі, трава, квіти).

Діти виконали ролі "квіточок", "крапельок", "кольорів веселки", "промінчиків". Вони танцювали, грали в ігри та й просто отримували задоволення від дійства. Вихователі також виконали ролі: "Хмарка" - Корнієнко М.Г., "Художниця" - Корломієць Ю.В., "Грязюка" - Компанієць А.В., "Сонечко" - Рева О.В., "Весна" - Коваленко О.П., Кондратьєва С.М. була ведучою. Діти групи "Бджілка" були глядачами, але також виконували танцювальні рухи ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 437 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)

31 березня в ДНЗ №2 відбулась педагогічна рада "Пріоритетність дошкільної освіти в неперервній ланці освіти згідно програми "Дитина". На даній педраді були підведені підсумки впровадження програми виховання і навчання дітей від 2 до 7 років "Дитина".

Були заслухані доповіді завідувача ДНЗ №2 О.Мазур "Програма "Дитина" - основний чинник педагогічної діяльності", вихователя – методиста С.Чуракової "Принципи, що впливають на зміст програми "Дитина" також була зачитана довідка "Впровадження програми виховання і навчання дітей від 2 до 7 років "Дитина" в навачально – виховний процес ДНЗ №2 "Теремок". Дана довідка висвітлила три аспекти: самостійне опрацювання педагогами програми "Дитина"; практичне використання програми "Дитина" в навчально – виховному процесі у всіх вікових групах ДНЗ №2; втілення завдань програми з розділу "У родинному колі" у роботу з батьками вихованців всіх вікових груп ДНЗ №2. Під час "круглого столу", в якому взяли участь вихователі всіх вікових груп, вчитель – логопед Бондаренко В.І. та музичний керівник Кондратьєва С.М., педагоги мали можливість висловити свою думку про програму "Дитина": за та проти. На педраді педагоги мали можливість ознайомитись з портфоліо вихователів, які атестувались у 2014 – 2015н.р. (Скорик Л.В., Пастухова Л.А., Коваленко О. ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 869 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 01.04.2015 | Комментарии (0)

У 2014-2015 н.р. педагогічний колектив ДНЗ №2 "Теремок" працює по програмі виховання і навчання дітей від 2 до 7 років "Дитина". Навчально-педагогічний процес відбувається планово, системно, комплексно, інтегровано у всіх вікових 12 групах. Ось деякі з них:

  • І мол. гр. "Сонечко" - заняття з малювання штампами, вих. Цвіркун В.В.;
  • І мол. гр. "Їжачки" - інтегроване заняття "Поїздка до Ромашкова" (довкілля + математика), вих. Степанова І.А., Ожищенко І.В.;
  • ІІ мол. гр. "Гномики" - інтегроване заняття "Зимова мандрівка" (ІЗО + природа), вих. Шаповал Н.В., Коханевич А.О.;
  • ІІ мол. гр. "Калинка" - комбіноване заняття "Зустріч з весною" (природа + ліплення), вих. Ткаченко Т.В.;
  • сер. гр. "Яблучко" - інтегроване заняття "В зимовому лісі" (мовлене вий розвиток + природа), вих. Скорик Л.В., Велика Я.В.;
  • сер. гр. "Капітошка" - сюжетне заняття з фізкультури по народній казці "Коза – дереза", вих. Сітанова Н.М., Татаріна С.М.;
  • старш. гр. "Бджілка" - комбіноване заняття "Стежинами вогню", вих.. Компанієць А.В.;
  • старш. гр. " ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 595 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 01.04.2015 | Комментарии (0)

У практиці роботи ДНЗ №2 "Теремок" використовуються сюжетно-рольові розваги для дошкільників усіх вікових груп. Адже вони сприяють створенню емоційного комфорту, підтримують почуття радості та задоволення від спільних дій, успішно розв'язаних завдань, прояву вольових зусиль.

19 березня 2015 року в ДНЗ №2 відбулась сюжетно-рольова розвага "Чарівна скриня" між дітьми ІІ молодших груп "Гномики" та "Калинка". Дана розвага пройшла у музичному залі, який був оформлений в морській тематиці (море, корабель, різнокольорові прапорці, костюми моряків). Вели розвагу герої: капітан Врунгель (вих. Коханевич А.О.), перший моряк (вих. Шаповал Н.В.), другий моряк (вих. Жук О.В.), третій моряк (вих. Ткаченко Т.В.), пірати (діти старшої групи Сітарський Олег та Волошин Давид). Музичне оформлення забезпечила музичний керівник Кондратьєва С. М. Вихователями та музичним керівником був підібраний репертуар відповідно до віку дітей 4р.ж. Герої свята залучали дітей до активної участі в розвазі: проведення гри – розминки; спонукання вдосконалювати свої вміння в іграх - естафетах "М'ячі на хвилях", "Перетягування канату", "Водні випробування; дидактичній грі "Відгадай загадку"; музичній грі "Моряки". Адже участь у іграх змагального характеру спонукає дітей виявляти такі базові якості особистості, як кмітливість, рішучість, наполегливість. Закінчилась дана розвага &quo ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 507 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 23.03.2015 | Комментарии (0)

Хоча на дворі ще лютує зима, та музичні керівники та вихователі у дитячих садках уже починають підготовку до березневого свята. ЇЇ варто спланувати, продумати і розпочати заздалегідь. Дуже важливо правильно налаштувати дітей. Адже сенс святкування 8 Березня для них полягає в тому, щоб привітати найдорожчих людей, які оточують їх любов'ю та турботою: мам, бабусь, дівчаток, педагогів. Заздалегідь дітьми готують подарунки – сюрпризи, привітання для святкового свята.

Невід'ємною частиною дитинства є казка. Беручи участь у постановках музичних казок на святах 8 Березня, діти стають учасниками різних подій із життя людей, тваринного й рослинного світу. Діти втілюють образи "квіточок", "комашок", "сонечка", різних казкових героїв (Червоний Капелюшок, Їжачок...) Під час театралізації діти демонструють свої акторські здібності, пізнають радість, пов'язану з подоланням труднощів у спілкуванні, невпевненості у собі. Під час великої кількості музичних номерів (пісень, таночків, хороводів, музично-дидактичних, музично-рухливих ігор) малята проявляють свої музичні здібності, причому музичні керівники працюють індивідуально з кожною дитиною.

Батьки всіх груп отримали справжню насолоду від свят, від поздоровлень своїх дітей.

... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 371 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

13 лютого 2015 року в ДНЗ №2 "Теремок" відбулася зустріч з інспектором Знам'янського МРВ управління ДСНС України в Кіровоградській області Шмалько Ю.О., який провів інформаційну лекцію для педагогічних та технічних працівників закладу "Дії працівників закладів освіти під час обстрілів, повітряних атак, збройних нападів. Поводження з вибухонебезпечними предметами", "Укриття в захисних спорудах. Пристосовані укриття".

Працівники ДНЗ №2 "Теремок" з цікавістю переглянули відеоролики про правила евакуації з приміщення під час надзвичайних ситуації. По закінченню інформаційного блоку лекції працівники закладу виконали тестові завдання за темою "Дії навчальних закладів під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та в умовах терористичного акту". Відбулась рейд-перевірка споруд, пристосованих для укриття в підвальному приміщення закладу.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 454 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 19.02.2015 | Комментарии (0)

05 лютого 2015 року в ДНЗ №2 "Теремок" відбулось методичне об'єднання вихователів груп раннього віку ДНЗ м.Знам'янка "Сучасний погляд на взаємодію педагогів та батьків у вихованні дітей раннього віку". Дане методичне об'єднання відвідали методист міськво Скляровська Л.Д., керівник МО І.Остроушко, вихователі груп раннього віку ДНЗ №3,4,5,6,7,8, вихователі та батьки груп раннього віку ДНЗ №2.

Для учасників даного методоб'єднання була організована виставка "Методичні посібники для успішної роботи вихователів груп раннього віку та батьків вихованців ДНЗ". Виступила вихователь – методист ДНЗ №2 "Теремок" Чуракова С.С. з доповіддю "Сучасний погляд на взаємодію педагогів та батьків у вихованні дітей раннього віку", яка супроводжувалась слайдом-переглядом, під час якої Світлана Степанівна ознайомила із роботою з батьками вихованців раннього віку, яка проводиться в ДНЗ №2 "Теремок".

Потім вихователі груп раннього віку ДНЗ №2 та батьки вихованців продемонстрували ігри, які рекомендується проводити батькам з дітьми в період адаптації дитини до ДНЗ. Ці ігри зберігають і зміцнюють психічне здоров'я дитини; підвищують функціональні й адаптивні можливості дитячого організму; стимулюють сенсорний розвиток. Гр. "Сонечко" (вих. Цвіркун В.В.) провела з батьками своєї групи ігри "Галявина настрою", "Схованки" ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 823 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Виконуючи завдання Базового компоненту про всебічний розвиток дітей дошкільного про розвиток художньо-естетичного сприйняття навколишнього світу дітьми дошкільного віку в ДНЗ №2 "Теремок" функціонують гуртки художньо-естетичного спрямування. Одним з яких є гурток "Художнє ліплення".

На нетрадиційних заняттях цього гуртка, які проходять як цікаве дійство, в якому дитина відчуває себе творцем та основним діячем, діти активно пізнають навколишній світ, через пальчики в роботі з солоним тістом. Оскільки старший дошкільний вік є важливим для створення сприятливих умов підготовки до школи, а саме підготовки руки до письма, то саме заняття в гуртку, де діти ліплять вироби з солоного тіста, надається така допомога. Даний гурток функціонує на базі нашого закладу понад 10 років. Керівник гуртка (вихователь Пастухова Лариса Анатоліївна) сама творить з солоного тіста чудові вироби, картини; брала участь у оформленні коридорів закладу даними виробами. Вона має великий досвід роботи з дітьми старшого дошкільного віку, а головне має талант. Тому вирішила поділитись ним з колегами.

Майстер-клас відбувся в методичному кабінеті ДНЗ №2. Кожен вихователь приніс з собою матеріал (солоне тісто, дощечки, стеки, вологі серветки). Спочатку Лариса Анатоліївна познайомила присутніх з деякими виробами з солоного тіста, які вони виготовили з гуртківцями, а також з виробами, які виготовила самостійно. На даному ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 674 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 04.02.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz