Вівторок, 23.04.2024, 20:23
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №2
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 28 29 »

В.Сухомлинський говорив: "Турбота про здоров'я – це найважливіша праця вихователя. Від стану здоров'я, життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра у свої сили".

У дошкільному віці закладаються основи здоров'я і довголіття, формується система рухових умінь і навичок, створює фундамент для виховання фізичних здібностей, розвиваються інші складові особистості, в тому числі морально – вольові якості, інтелектуальні здібності та естетичні ідеали.

Щоденні ранкові, гігієнічні гімнастики, фізкультурні заняття, фізхвилинки, фізпаузи, за гартувальні процедури, рухливі ігри, маршрути туризму, спортивні розваги, свята – ось далеко неповний перелік того, що проводять вихователі нашого дошкільного закладу №2 "Теремок" для покращення фізичного розвитку дошкільників. Проте, тільки тоді буде помітно позитивний результат, якщо проводити його будуть висококваліфіковані працівники, які знають методику проведення різних форм з фізичного виховання, а також враховують індивідуальні та вікові особливості дітей. Семінар "Фізичний розвиток дітей дошкільного віку", проведений у ДНЗ №2 "Теремок" мав на меті практичний показ основних видів рухів, які вихователі використовують у своїй роботі по фізичному вихованню. Були розглянуті такі основні рухи, як ходьба, біг, стрибки, рівновага, повзання ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 614 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 04.02.2015 | Комментарии (0)

Новорічні свята найочікуваніші у дошкільних закладах, тому що до малят приходять Дід Мороз та Снігурка з безліччю друзів для привітання з Новим роком та роздачею подарунків. В свою чергу, діти вітають їх піснями, танцями, хороводами, іграми, забавами, тобто проявляють всі свої таланти.

В ДНЗ №2 "Теремок" з 22 по 26 грудня пройшло 12 новорічних ранків. У прекрасно вбраному залі із казковою ялинкою кожне свято було цікавим та веселим. Сюжети новорічних ранків різноманітні: пригоди в зимовому лісі, цікаві подорожі, прихід героїв з новорічними завданнями, пригоди на карнавалі, потрапляння в казку, але закінчувались вони обов'язково сюрпризами та подарунками від Діда Мороза. Діти, як могли радували його, а вихователі, музичні керівники, батьки намагались створити всі умови для успішного проходження новорічних свят.

Отож, всі отримали гарний настрій та масу задоволення і діти, і дорослі. Батьки щиро дякували вихователям, музичним керівникам закладу за чудові дійства і за щасливі усмішки на обличчях своїх дітей.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 496 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 29.12.2014 | Комментарии (0)

Для підвищення професійного рівня педагогів в ДНЗ №2 "Теремок" функціонують творчі групи різного спрямування.

У творчу групу "Розвивальне середовище в сучасному дошкільному закладі" входять вихователі ІІ молодших груп (Ткаченко Т.В., Жук О.В., Шаповал Н.В., Коханевич А.О.), та середніх груп (Скорик Л.В., Велика Я. В., Полєха О.Г., Аністратенко Н.О., Сітанова Н.М., Татаріна С.М.).

На прешому засіданні групи у вересні місяці був розроблений план роботи групи на 2014 – 2015 навчальний рік.

У жовтні на засідання творчої групи з доповіддю "Розвивальне середовище як інтегрована категорія" виступили вих. Шаповал Н.В. та Коханевич А.О. Члени групи обговорили дану доповідь, поділились власним досвідом по створенню розвивального середовища у групах.

11 грудня відбулось чергове засідання творчої групи. Члени групи обмінялись досвідом по питанню "Функціональне призначення центрів предметно – ігрового середовища". Вихователі ІІ молодших та середніх груп презентували осередки предметно – ігрового середовища в своїх групах.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 671 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 18.12.2014 | Комментарии (0)

Для підвищення професійного рівня педагогів в ДНЗ №2 "Теремок" функціонують творчі групи різного спрямування.

У творчу групу "Сенсорне виховання дошкільників" входять вихователі груп раннього віку (Мороз Л.В., Петруніна В.Д., Бацанова В.О., Ксьондзик І.І., Ожищенко І.В., Степанова І.А., Караман О.Т., Цвіркун В.В.).

Члени цієї творчої групи згідно плану роботи у вересні провели анкетування батьків дітей груп раннього віку "Портрет моєї дитини", а також обговорення результатів цього анкетування та розробили шляхи адаптації дітей різного ступеня привикання, а саме: погрупно було проведено практикум для батьків "Ігри в період адаптації дитини до ДНЗ".

10 грудня на черговому засіданні творчої групи розглядалось питання "Мультисенсорний підхід до організації освітнього процесу з дітьми раннього віку". Вихователі груп раннього віку "Сонечко", "Ромашка", "Карапузи", "Їжачки" презентували осередки сенсорики.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 464 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 18.12.2014 | Комментарии (0)

Гарний вихователь той, який постійно працює над самоосвітою, саморозвитком, який без остраху впроваджує нові форми роботи в педагогічний процес. Від такої діяльності педагогів виграють вони самі, оскільки піднімається їх самооцінка, виграють діти, які отримують передовий педагогічний розвиток, а також батьки вихованців, які, бачачи, який результат отримується, вдячні своїм вихователям.

В ДНЗ №2 "Теремок" педагоги знаходяться в постійному пошуку нових ідей. технологій, методів роботи з дітьми дошкільного віку. Хоча здається, що нічого нового вигадати не можна, проте завжди знаходиться матеріал, який є цікавим для нас.

Згідно річного плану ДНЗ №2 "Теремок" на 2014-2015 н.р. з педагогами закладу проводяться педагогічні години. У вересні педагогічні години були по темі "Розділи програми "Дитина", які відповідають сучасним тенденціям розвитку дошкільної освіти". У жовтні педагоги збирались на обговорення за темою "Рухова активність – одна зі складових фізичного розвитку дошкільників". З листопада вихователі знайомляться з надбаннями видатних педагогів сучасності. У листопаді вихователі були ознайомленні з педагогічними надбаннями В'ячеслава Воскобовича, у грудні з розвивальними іграми Золтана Дьєнеша. Інформація супроводжувалась наочним матеріалом.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1473 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 18.12.2014 | Комментарии (0)

Для підвищення професійного рівня педагогів ДНЗ №2 на навчальний 2014-2015 рік заплановано ряд педагогічних годин, по ознайомленню вихователів з розвиваючими технологіями видатних педагогів сучасності.

27 листопада 2014 року в ДНЗ №2 з педагогами закладу було проведено педагогічну годину по темі "Розвиваючі ігри В'ячеслава Воскобовича". Обговорювалась проблема творчого підходу у роботі з дошкільнятами на прикладі розвиваючих ігор В'ячеслава Воскобовича, основними принципами яких виступають швидкість та гнучкість думки, оригінальність, допитливість, сміливість.

Завідувач Мазур О. наголосила, що сьогодні людині для активної участі в житті суспільства, проявлення себе як особистості, необхідно постійно проявляти творчу активність, знаходити і розвивати свої індивідуальні здібності, безперервно вчитися та самовдосконалюватися. Тому в навчанні дошкільнят в ДНЗ №2 на перше місце ставиться завдання розвитку дитини. Кредо нашого закладу "Кожна дитина розвивається по – своєму".

Вихователь-методист Чуракова С.С. зауважила, що розвиток духовно багатої, загальнокультурної, соціально адаптованої, творчої особистості дитини починається з розвитку її творчих здібностей або креативності. Цікаві ігри та розробки В.Воскобовича дають можливість вихователю творчо мислити, не притримуватися стандартизації, а кожного разу придумувати нову казку, занурюва ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 853 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.12.2014 | Комментарии (0)

Необхідність психологічної допомоги педагогам у формуванні емоційної компетентності, тренуванні та підтримці емоційної гнучкості стала передумовою розроблення тренінгу "Психологічне самопочуття вихователів". Цей тренінг складається з трьох циклів, перший містить п'ять занять, другий і третій - по три. 21 листопада відбулось перше заняття "Цінності і цілі". До кінця року пройдуть ще два "Стратегії поведінки" та "Шлях до успіху", які будуть логічним продовженням і завершенням даного тренінгу.

Оскільки в дошкільних закладах немає психологів, які б працювали з педагогами, то цю функцію беруть на себе завідувач та вихователь – методист. На цьому тренінгу функцію психолога виконала вихователь – методист С.Чуракова. Враховуючи події, які відбулись у 2014 році та ті, які продовжують відбуватись зараз, а також, спостерігаючи за діяльністю педагогів ДНЗ №2, вихователь – методист помітила, що деяким педагогам потрібна психологічна допомога. Тренінг "Психологічне самопочуття вихователів" є ефективним для профілактики синдрому емоційного вигорання, сприяє розвитку емоційної саморегуляції, гармонійному особистісному зростанню, створюючи додаткові мотиваційні чинники. При проведенні цього тренінгу основні зусилля було спрямовано:

  • на зниження негативних переживань і трансформацію їх у позитивні емоційні стани;
  • ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 845 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

20 листопада в ДНЗ №2 "Теремок" пройшла осіння розвага "Запрошуємо на український ярмарок!". Участь в ній взяли вихованці старшої групи "Пізнайки". Підготували і провели вихователі Коломієць Ю.В. та Корнієнко М.Г. та музичний керівник Кондратьєва С.М.

Дана розвага пройшла в національному колориті (зал прикрашений вишиванками, українською атрибутикою, посудом), всі діти були в національному одязі, причому їх вишиванки представляли всі регіони України, ведучі також були в неповторних українських нарядах. Зважаючи на те, що одним з основних завдань на 2014 – 2015 навчальний рік по ДНЗ №2 є патріотичне виховання дітей дошкільного віку, то й заходи, які проводяться або будуть проводитись в національній тематиці. Слід подякувати батькам наших вихованців, які забезпечили своїх дітей таким гарним, яскравим українським одягом.

Сама розвага були насичена українськими віршами, піснями, хороводами, грою на саморобних інструментах, закличками продавців, загадками, пересмішками, українськими таночками ("Танок з рушничками" та "Гопак"). За дану підготовку слід подякувати вихователям Коломієць Ю.В. та Корнієнко М.Г. та ідейному втілювачу музичному керівнику Кондратьєвій С.М.

Даний тендем вихователів, музичного керівника, дітей та їх батьків дав яскравий, цікавий результат в національному колориті.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 689 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

З 10 по 14 листопада в ДНЗ №2 "Теремок" було проведено Тиждень безпеки життєдіяльності "Вогнище – романтично, проте дуже небезпечно". Участь у тижні безпеки брали середні групи "Яблучко", "Полуничка", "Капітошка" та старші групи "Бджілка", "Живчик", "Пізнайки".

Протягом Тижня було заплановано багато заходів, зокрема: бесіди з дітьми "Сірники – не іграшка!", "Вогонь – друг і ворог!"; заняття "Свічка – чарівниця!", "Небезпечний вогник"; рухливі ігри "Пожежна тривога", "Хто швидше загасить вогонь?"; дидактичні ігри "Школа пожежників", "Пошук точок пошуку"; сюжетно-рольові ігри "Ми – пожежники", "Рятувальники".

11 листопада відбулась екскурсія до пожежної частини дітей старших груп "Бджілка", "Пізнайки", "Живчик". Рятувальники Кушніренко Ю.А. та Кадеров А.В. цікаво і змістовно розповіли і показали пожежні машини, спецодяг та спец обладнання, вишку на території пожежної частини і розповіли про виїзди пожежних бригад на виклики.

13 листопада діти середніх та старших груп взяли участь у конкурсі малюнків "Вогнище – це небезпечно!". Найкращі малюнки розміщені на виставці дитячих робіт.

... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 577 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

Фізкультурно-оздоровча діяльність в дошкільному закладі є основною діяльністю. Туризм являється однією з ланок цієї діяльності. Туризмом в дитячому закладі займаються діти середніх та старших груп. В ДНЗ №2 творчою групою педагогів розроблено маршрути, по яким здійснюються походи туристів-дошкільнят. Вони видозмінюються в залежності від пори року (мають більше чи менше фізичне навантаження).

Туризм проводиться під час прогулянки. Під час туризму діти виконують різні види ходьби, бігу, метання, стрибків, поєднуючи з рухливими іграми, вправами для дихання, хвилинками милування, дослідами.

Проведенні туристичні походи мають оздоровчий, естетичний, художній вплив на дітей.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 477 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 23.10.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz