Субота, 04.05.2024, 04:11
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №2
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 28 29 »

11 вересня в ДНЗ №2 "Теремок" пройшов День фізичної культури і спорту. Базове завдання педагогів – дошкільників – це збереження пріоритетів охорони життя, зміцнення психічного та фізичного здоров'я дошкільників, забезпечити їхній своєчасний та повноцінний фізичний розвиток.

В Дні фізичної культури і спорту взяли участь діти ІІ молодших, середніх, старших груп. На свіжому повітрі проводились ігри, заняття з фізкультури, рухливі ігри, естафети.

Діти отримали заряд бадьорості та активності. Вихователі створили всі належні умови, щоб дітям було цікаво та виконувані вправи принесли позитивний результат для фізичного розвитку дошкільників.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 661 | Добавил: znamosvita | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Літо – це весела, цікава, найкраща пора року для дітей. Дорослі намагаються забезпечити дітям цікавий відпочинок. Вихователі ДНЗ №2 "Теремок" протягом літнього оздоровчого періоду піклувались не лише про цікавий відпочинок для дошкільнят, але й, щоб він був корисний.

Протягом літнього періоду були сплановані та проведені тематичні тижні та тематичні дні. Вони направлені на забезпечення безпечного відпочинку (тиждень безпеки життєдіяльності: дні мудрої поведінки, безпечної гри); збереження та зміцнення здоров'я дошкільнят (тиждень "Щоб міцне здоров'я мати, треба нам про нього дбати": дні чистоль, цілющих рослин, літня спартакіада); тижні пізнавальної активності (тиждень милування природою: дні мандрівки екологічною стежиною, міні – проекти "Під зеленим шатром лісу", "Квіти радість нам дарують"; тиждень творчості, фантазії, експериментів: дні моїх уподобань і захоплень, смаку і ароматів); тижні естетичного спрямування (тиждень образотворчого мистецтва: дні чарівного живопису, барвистого літа; тиждень літературного мистецтва: дні п ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 702 | Добавил: znamosvita | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Традиційно новий навчальний рік відкриває урочистий День Знань, який в нашому дошкільному закладі пройшов, як "День знайомства з дитсадочком "Теремком".

Цього святкового ранку на подвір'ї садочка лунала весела музика, дзвінкий дитячий сміх, настанови батьків. Діти ІІ молодших "Пізнайки", "Живчик", "Бджілка", середніх "Гномики", "Калинка", старших груп "Капітошка", "Яблучко", "Полуничка" були святково одягнені, більшість дітей в українських нарядах.

На свято до дітей завітали іграшки: Лялька (вихователь Коломієць Ю.В.), Ведмедик (вихователь Полєха О.Г.), М'яч (музичний керівник Неміш О.В.). "Іграшки" грали з дітьми в ігри "Веселий потяг", "М'ячики", танок - гру "Бугі – вугі". Ведучою свята була музичний керівник Кондратьєва С.М., яка провела з дітьми пальчикову гру "Пальчики – братики" та гру "Я – хороша дитина". Діти на святі відгадували загадки про працівників закладу: вихователів, помічників вихователів. Кухарів та інших і вітали їх оплесками, а батьки вихованців квітами.

1 вересня в нашому закладі "Теремок" було традиційно організовано День відкритих дверей, під час якого родини вихованців були ознайомлені з діяльністю нашого дошкільного закладу.

Педагогічний колектив ДНЗ №2 "Теремок" докладає максимум зусиль для того, щоб перший день навчального року залишив приємні спогади ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 463 | Добавил: znamosvita | Дата: 02.09.2015 | Комментарии (0)

Літо в дитячому садку – це час розваг та хорошого настрою. Діти, перебуваючи майже весь час на свіжому повітрі, мають змогу розвивати свою пізнавальну й рухову активність, а педагоги зміцнюють дружні взаємини в дитячому колективі.

Одним із завдань плану роботи на літній період в ДНЗ №2 "Теремок" є продовження поглибленої роботи з розвитку у дошкільників позитивного ставлення до духовних цінностей через ознайомлення з літніми народними та календарними. В ДНЗ №2 протягом літнього періоду слід відмітити свята "Ой на Івана, ой на Купала" (до дня Івана Купала) та "Ми – діти твої, Україно!" (до дня незалежності України). Свято до народного свята Івана Купала підготували і провели вихователі Полєха О.Г., Аністратенко Н.О., Скорик Л.В. На святі були пригадані такі народні звичаї, як плетіння та пускання віночків на воду, стрибання через кропиву, прикрашання гілочки стрічками. Діти старших груп "Полуничка", "Яблучко" грали народні ігри, водили хороводи ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 2231 | Добавил: znamosvita | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

Літо – це весела, цікава, найкраща пора року для дітей. Дорослі намагаються забезпечити дітям цікавий відпочинок. Вихователі ДНЗ №2 "Теремок" піклуються не лише про цікавий відпочинок для дошкільнят, але й про корисний.

Педагогами нашого закладу розроблені тематичні тижні та тематичні дні на весь літній період. Вони направлені на забезпечення безпечного відпочинку (тиждень безпеки життєдіяльності: дні мудрої поведінки, безпечної гри); збереження та зміцнення здоров'я дошкільнят (тиждень "Щоб міцне здоров'я мати, треба нам про нього дбати": дні чистоль, цілющих рослин, літня спартакіада); тижні пізнавальної активності (тиждень милування природою: дні мандрівки екологічною стежиною, міні – проекти "Під зеленим шатром лісу", "Квіти радість нам дарують"; тиждень творчості, фантазії, експериментів: дні моїх уподобань і захоплень, смаку і ароматів); тижні естетичного спрямування (тиждень образотворчого мистецтва: дні чарівного живопису, барвистого літа; тиждень літературного мистецтва: дні поезії, загадок, книги; тиждень чарівного світу музики: дні музики літа, музичних інструментів, танцювальної музики; тиждень театрального мистецтва: дні майстерності акторів, таємниць театру, художників – декораторів та дизайнерів); тиждень патріотичного виховання (тиждень "Моя Батьківщина – моя Україна": дні традицій і звичаїв Батьківщини, оберегів та символів України).

Протягом літнього періоду планується провести цікаві та пізнавальні свята і розваги на свіжому повітрі, а саме: "Ой на ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 828 | Добавил: znamosvita | Дата: 03.07.2015 | Комментарии (0)

"Дитинство – це ранок життя людини, а ранок має бути щасливим", - зазначала талановитий педагог і вчений зі світовим ім'ям – Софія Русова. Щастя малюків, сонячні усмішки на їхніх обличчях цілковито в наших руках – у руках педагогів і батьків. Ми, дорослі, відповідальні за щасливе майбутнє дітей, за здійснення їхніх мрій і сподівань. Щорічне свято – Міжнародний день захисту дітей – покликане вкотре нагадати нам про це.

Традиційно відзначаємо в нашому дошкільному закладі "Теремок" свято до дня захисту дітей, заздалегідь ретельно готуючись до нього. На святі  "В гостях у Лісовичка" активну участь взяли діти старших груп "Полуничка" (вих. Аністратенко Н.О.) та "Яблучко" (вих. Велика Я.В.). Діти середніх, старших груп були глядачами. Діти разом з ведучою Аністратенко Н.О. провели розминку (вправи "Одягнемо рюкзак", "Визначаємо погоду", "Завяжи кросівки" та ін.). Потім на свято до дітей завітали Лісовичок (вих. Велика Я.В.) та Вовк (вих. Полєха О.Г.). Разом з дітьми вони брали участь у веселих естафетах "Прокоти м'яч", "Біг в обручі", конкурсах "Збери шишки", "Передай м'яч". Герої, учасники і глядачі провели цікаву фізхвилинку. Лісовичок також провів "Екологічний тест", визначивши правила поведінки в лісі. На останок всі діти отримали подарунки.

Діти гарно відпочили, багато чому навчитися, побували в  цікавій і захоплюючій подорожі, тобто займатись різними видами діяльності: грал ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 488 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

Свято випуску – це найбільш очікувана, найзворушливіша, найвеселіша й водночас найсумніша подія в дитячому садочку. Свято, на якому було можна побачити радісні усмішки, і щирі сльози. Всі чекають його з нетерпінням і готуються до нього заздалегідь. У цьому святі беруть участь педагоги, батьки і, звичайно, - випускники.

Фантазії організаторів випускних свят в ДНЗ №2 "Теремок" немає меж. Умова єдина – свято має бути радісним і таким, щоб назавжди закарбувалось в пам’яті його учасників. В ДНЗ №2 "Теремок" у 2015 році випускалось 3 старші групи, 72 дітей.

22 травня – випускалась гр. "Бджілка" (вих. Пастухова Л.А., Компанієць А.В., вчитель-логопед Бондаренко В.І., муз. керівник Кондратьєва С.М., помічник вихователя Романенко Н.С. Свято мало назву "Мандрівка островами дитинства". І недарма, тому що протягом свята діти мандрували різними островами: Дитинства, Іграшок, Знань, Майбуття, Вдячності, Родинного кола. На святі діти танцювали (танки "Дзвоники", "Морячки", "Танок з іграшками", "Танок із султанчиками", "Джентельмени", "Вальс"), Співали, декламували вірші, розігрували сценки. На свято до дітей гр. "Бджілка" завітали герої: Пірат (вих. Коломієць Ю.В.), Фотокореспондент (вих. Ксьондзик І.І.), які розважили і дітей, і гостей свята. Відповідно було оформлений зал на морську тематику.

26 травня – випускалась гр. "Живчик" (вих. Рева О.В., Коваленко О.П., муз. керівник Кондрать ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 873 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

В ДНЗ №2 "Теремок" протягом 2014 – 2015н.р. проходив освітній проект "Моя сім'я". Метою даного проекту було: формувати в дітей та батьків уявлення про їхні права та обов'язки, використовуючи новітні педагогічні технології.

Протягом року вихователі ІІ молодших, середніх, старших груп ДНЗ №2  в рамках проекту "Моя сім'я" втілювали різні новітні педагогічні технології, а саме: заняття "Що таке сім'я?", "Мій дім", "Складання казок про права дітей", читання віршів та обговорення прислів'їв, приказок про сім'ю, дидактичні та сюжетно – рольові ігри. З батьками вихованців також проводилась робота, а саме: консультація на тему: "Права дитини", практикум із творчим завданням "Щоб від казок була користь", виконання  творчих завдань батьків і дітей "Ім'я дитини", "Моя родина", "Мій домашній улюбленець", "Герб сім'ї", проведення батьківських зборів у формі ток – шоу "Чи можна обійтися без покарань?", батьківської конференції "Права дитини. Як запобігти насильству в родині", спільний відпочинок дітей, батьків, вихователів на свіжому повітрі.

На завершення проекту "Моя сім'я" 27 травня у середній групі "Капітошка" (вих. Сітанова Н.М.) пройшло відкрите зан ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1389 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

В ДНЗ №2 "Теремок" 20 травня відбулась педагогічна рада "Створення  цілісної картини світу у сучасного дошкільника".  Дана тема була обрана не випадково, адже сучасний "новий" дошкільник викликає в нас – педагогів, захоплення, але й здивування, занепокоєння й, навіть, сум. Більшість педагогів констатує: "Сучасний дошкільник інший. Працювати з ним складніше. Власне, як і з батьками".

На педагогічній раді були присутні адміністрація закладу, вихователі всіх вікових груп, музичний керівник, вчитель-логопед, представники батьківських комітетів. Виступила завідувач ДНЗ №2 О.В. Мазур, яка охарактеризувала "нову" дитину ХХІ ст. Вихователь-методист С.С.Чуракова ознайомила присутніх з чинниками, що зумовлюють розвиток сучасної дитини. Педагоги долучились до обговорення по визначенню складових цілісної картини світу сучасного дошкільника. Результатом обговорення була розроблена пам'ятка "Основні показники сформованості цілісної картини світу дітей 6-7р.ж.", а також були розроблені основні завдання для педагогів для формування у дошкільників цілісної картини світу.

Завідувач О.В.Мазур підсумувала діял ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 443 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

16 квітня у ДНЗ №2 "Теремок" вихователь Сітанова Н.М. провела майстер-клас для педагогів закладу. Познайомила з впливом казкотерапії та корекцією станів дитини: страхом, сором'язливістю, агресією та ін.

Наталія Михайлівна повідомила, що казкотерапія є найдавнішим напрямом практичної психології. Головною особливістю роботи у системі казкотерапії є взаємодія з дитиною на ціннісному рівні. Різнопланові психологічні, педагогічні, культурологічні проблеми можна розв'язати, спираючись на моральні орієнтири, духовні цінності, особистісний потенціал дитини. Сітанова Н.М. використовує методи казкотерапії з дітьми групи "Капітошка" під час різних видів діяльності протягом дня: на заняттях, під час ігрової діяльності. Також з цими методами вона знайомить батьків вихованців, щоб досягти цілісного результату. Деякі прийоми запропонувала виконати колегам: ігри "Передай емоцію", "Чарівні створіння", "В гості до лісових звірят"; вправу "Вигадування казки"; психогімнастику "Подорож".

Всі завдання педагоги виконували з бажанням і інтересом. Вихователі зазначили, що деякі прийоми вони обов'язково будуть використовувати у своїй роботі з дошкільниками.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1169 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz