П`ятниця, 03.05.2024, 13:32
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Травень » 5 » Нетрадиційні засоби розвитку мовлення та творчості малюків: ігри із сухим басейном
16:12
Нетрадиційні засоби розвитку мовлення та творчості малюків: ігри із сухим басейном

Сучасні діти ростуть у специфічному світі: шалений ритм життя, надмірна зайнятість батьків, інформаційні технології, що замінюють не лише ігри та книги, а часто й живе спілкування. Технологічний прогрес, як не дивно, призвів до збільшення кількості так званих "логопедичних дітей", які мають вади не лише мовлення, а й особистісного розвитку – виявляють агресію, гіперактивність, тривожність.

Вихователі І молодшої групи "Ромашка" Ксьондзик І.І. та Бацанова В.О. впевнені, що одним із головних завдань педагога, що працює з дітьми раннього віку, є розвиток мовлення малюків. Для підвищення низького рівня мовлення дітей групи "Ромашка" став у пригоді сухий басейн, наповнений маленькими пластмасовими кульками чотирьох основних кольорів: червоного, синього, зеленого, жовтого. Окрім релаксації, яку отримують діти раннього віку, бавлячись із незвичайним басейном, кольорові кульки допомагають ефективно розвивати їхнє мовлення.

Про користь ігор з кульками сухого басейну відомо давно. Вони позитивно впливають на тонус м'язів, розвивають сенсорні здібності, дрібну моторику, координацію рухів тощо. Вихователі Ксьондзик І.І. та Бацанова В.О. використовують ігри з кульками за змістом народних казок "Курочка Ряба", "Колобок", "Ріпка" та віршів Агнії Барто "Мячик", Лесі Мовчун "Мачок", потішок "Горішки", "Капуста", "Рибки", "Равлик", "Горох", "Жабка".

14 квітня вихователь Бацанова В.О. на відкритому показі продемонструвала вміння дітей раннього віку групи "Ромашка" розповідати народну казку "Колобок" з допомогою сухого басейну та кульок. Діти активно спілкувались, були згуртовані, показали достатній рівень розвитку мовлення під час розповідання казки "Колобок".

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1206 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz