Четвер, 18.04.2024, 16:29
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №2
« 1 2 ... 27 28 29
27 вересня в Україні відзначали День дошкілля. Це ще одна можливість акцентувати увагу на важливості дошкільного виховання у формуванні особистості та подальшому житті дитини, показати творчий потенціал педагогів-"дошкільників" та підвищити педагогічний досвід батьків.

В дошкільному закладі №2 "Теремок" також проводились відповідні заходи до святкування Дня дошкілля:
  • організація відкритих дверей в ДНЗ №2 "Теремок" для ознайомлення з життям дошкільнят;
  • проведення педагогічної ради для вшанування ветеранів праці дошкільної освіти.

На педагогічний раді була присутня методист по дошкільному вихованню Скляровська Лариса Дмитрівна, яка зазначила: "Ще ніколи в Україні проблема якості дошкільної освіти не мала такого важливого значення, як зараз - Президентом України, Урядом та Верховною радою одним із пріоритетних напрямків розвитку освітньої галузі визначено розвиток дошкілля. Верховна рада внесла зміни до Закону України "Про дошкільну освіту" щодо типів закладів та запровадження обов'язкової дошкільної освіти дітей п'ятирічного віку. Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України розроблено Державну цільову програму розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, створено програму розвитку дитини старшого дошкільного віку "Впевнений старт". Окрім цього, про посилення уваги до дошкільної освіти в українському суспільстві свідчить і факт створення Всеукраїнської Асоціації працівників дошкільної освіти".

Також слово мала завідуюча ДНЗ №2 "Теремок" Мазур Олена Володимирівна, яка зауважила: "Ми віримо в те, що педагог-"дошкільник" виконує особливу місію: передає дитині випробувані часом цінності любові та добра. Саме ці люди працюють на ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1178 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 01.10.2012 | Комментарии (0)

Педагогічна рада в ДНЗ як головний орган керівництва навчально–виховним процесом розв'язує конкретні завдання в роботі закладу. Проте, в нашому дошкільному закладі "Теремок" педагогічна рада – це рада педагогів, які дійсно радяться, а не "засідають"; така рада повинна приносити професійне задоволення, упевненість, бажання здійснити окреслене, а не навпаки.

Педагогічні ради, які проводяться в нашому закладі, бувають традиційні та інтерактивні. Адміністрація закладу впевнена, що залучення різноманітних активних та інтерактивних форм методичної роботи з кадрами сприяють підвищенню комунікативності, творчого потенціалу педагогів, професійної компетентності та опосередковано систематизують, конкретизують й узагальнюють професійні знання, дають можливість відпрацювати вміння й навички.

29 березня у нашому закладі "Теремок" пройшла педрада у вигляді інтерактивної ділової гри "Основні складові трудової діяльності дошкільників".

Даній педраді передувала попередня робота, а саме теоретичний семінар "Трудове виховання дітей дошкільного віку як педагогічна проблема сучасності"; практичний семінар для вихователів "Організація трудової діяльності дошкільників у різних вікових групах"; колективні перегляди "Створення оптимальних умов для трудового виховання у різних вікових групах"; пройшов конкурс "Кращий куточок чергування" (результати у фотоматеріалах були представлені на педраді).

І як підсумок проведеної роботи по організації трудового виховання з дошкільниками в ДНЗ №2 "Теремок" проведення педради у вигляді інтерактивної ділової гри "Основні складові трудової діяльності дошкільників".

Мета: акт ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 8578 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.04.2012 | Комментарии (0)

р
У навчальному 2011–2012 році в ДНЗ №2 започаткована нова форма роботи, така як відкриті покази занять, розваг, інших режимних моментів. Під час відкритого показу демонструються знання і уміння дітей з даної теми, а також у вихователів є можливість продемонструвати свої професійні навички, творчість, креативність.

Так, 9 лютого 2012 року у ДНЗ №2 "Теремок" у старшій групі "Живчик" пройшов відкритий показ заняття англійського гуртка "Вивчаємо англійську змалку", на який були запрошенні всі бажаючі. Даний гурток функціонує на базі групи "Живчик", керівник Коваленко О.П. – дипломований спеціаліст з викладання англійської мови.

У наш час залучення дітей дошкільного віку до вивчення іноземних мов набуло поширення і закріплено в державних документах про освіту. Відповідно з сучасною концепцією дошкільної освіти в нашому дитячому садку "Теремок" функціонує гурток англійської мови "Вивчаємо англійську змалку".

Дослідження сучасних педагогів та психологів показали, що старший дошкільний вік є сенситивним періодом для оволодіння іноземною мовою. Вивчення іноземної мови не лише розвиває індивідуальні мовленнєві здібності дитини, а й створює передумови для вивчення нею в майбутньому інших мов, виховує толерантне ставлення до носіїв іншої культури та мови.

Діти старшої групи "Живчик" показали свої уміння в спілкуванні англійською мовою (вірші, рисівки, рухлива гра "Кіт і миша" зі словесним супроводом), чим приємно здивували вихователів закладу та батьків цієї групи.

Фотозвіт про проведений показ можна переглянути в альбомі.
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1841 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.02.2012 | Комментарии (0)

Свято несе радість і веселощі. Навіть його очікування викликає у дітей позитивні емоції. Давно відомо, що хороший настрій, а отже й свято, має цілющу силу. А тим більше – спортивне свято.

Третього лютого у середній групі "Полуничка" (вих. Філіпоненко М.В.) пройшло спортивне свято "Пригоди малят – здоровят". Рухливі ігри, атракціони, естафети, сюрпризи, якими була насичена програма свята, викликала у дітей щирий сміх, захоплення, радість. До дітей на свято завітали незвичайні герої Баба Яга (вих. Коломієць Ю.В.) та Чахлик Невмирущий (вих. Шаповал Н.В.), які забавляли дітей, разом з ними брали участь у всіх конкурсах, естафетах.

Звичайно, на святі перемогла дружба, адже головне, щоб діти отримали задоволення, позитивні емоції та бажання бути здоровими.

Фотозвіт можна переглянути в альбомі.
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 652 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

Дошкільний заклад №2 "Теремок" завітав у мерію на святкове засідання для привітання присутніх зі святом.

З привітальним словом виступила завідувачка ДНЗ №2 Мазур Олена Володимирівна, яка привітала присутніх, наголосила на важливій роботі депутатів, мера та його помічників, подякувала їм за намагання зробити якнайкраще для міста Знам'янки та її жителів. Далі екстрасенс прочитала думки мера та його заступників, відповідно вони отримали подарунки, а саме Крижановський І.Б., Джулай В.О., Тесленко Н.О., Заруцький А.В., Тесленко А.В., Іваськів Т.А., Сиромятніков В.І. Діти також отримали в дарунок м'які іграшки. Наостанок колектив ДНЗ №2 привітали всіх присутніх піснею.

Фотозвіт можна переглянути тут.
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 644 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.12.2011 | Комментарии (0)

    От і прийшла до нас красуня – осінь. І принесла вона в дарунок малечі яскраві сонячні дні, золоті та багряні листочки, незвичайні пригоди хмаринок, веселий дощовий оркестр…
    Розваги, присвячені осені, завжди пишні й радісні для малят. Традиційно в нашому садочку "Теремок" під час підготовки осінніх розваг музичні керівники та вихователі намагаються передати захоплення красою та багатством цієї оспіваної народом пори року, а також активізувати літні враження малят. Майже два місяці з дітьми проводиться планова робота вихователів по ознайомленню з ознаками, характерними особливостями осені, під час прогулянок, занять по природі, художній літературі, а на заняттях з малювання, ліплення, аплікації діти закріплюють ці поняття. Розучуються дидактичні, рухливі, народні ігри з осінньою тематикою; розучуються вірші, прислів'я, прикмети осені. Також паралельно проводять свою роботу музичні керівники, а саме: розучують пісні, хороводи, танці, музичні ігри на осінню тему. Відповідаючи темі розваг, у дітей були пошиті костюми овочів: помідор, капуста, огірочки, кабак, диня, цибуля, костюми грибочків, лісових мешканців, а також костюм Чарівниці – Осені. Дані розваги проводились у святково прибраному музичному залі, проте у кожної групи були свої декорації: осіннього лісу, городу з овочами, навіть осіннього кафе. У цьому році осінні розваги відбулись у таких групах:
  •     сер. гр. «Капітошка» (муз. керівник Єніна Ю.В., вих. Сітанова Н.М., Жук О.В.);
  •     сер. гр. «Полуничка» (муз. керівник Полюхович Т.Д., вих. Полєха О.Г., Філіпоненко М.Г.);
  •     старш. гр. «Живчик» (муз. керівник Єніна Ю.В., вих. Коваленко О.П., Рева О.В.);
  • ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1916 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 01.11.2011 | Комментарии (0)

   «Діти, батьки, вихователі – гарний тандем для сучасного дошкільного закладу»
    Таким був девіз загальносадових батьківських зборів, які традиційно пройшли  у нашому садочку «Теремок».
    Відбулись вони 27 вересня не випадково, адже в цей день всі працівники дошкільних установ святкують своє професійне свято. Цими словами і розпочала свій виступ завідуюча ДНЗ №2 «Теремок» Мазур Олена Володимирівна. Зазначила, що це свято  людей особливої професії – ПЕДАГОГ. Адже, з одного боку, вона потребує глибоких знань, широкої ерудиції, філософського, логічного мислення, розуміння життя, а з іншого – доброти, людяності, теплоти, вміння розуміти і прощати, співчувати й водночас вимагати, одне слово – ЛЮБИТИ.  Також вона познайомила батьків з роботами по благоустрою садочку, які були виконані протягом року. Традиційно подякувала батькам, які допомогли в цьому, а саме: Єніну О.М., Святому О. М., Рябіч О.Л., Селюков Ю.О., Мусостов М.М., Леонов Ю.А., Родін С.О., Беліченко І.В. (який, до речі, ще не водить дитину у наш садочок, але уже поставив дві лави на майданчику) та іншим. Користуючись нагодою, хочеться ще раз подякувати всім батькам за посильну допомогу в облаштуванні груп та садочка в цілому. Також визначили нагальні проблеми на 2011 – 2012 навчальний рік. Надіємось на розуміння та допомогу з боку батьків наших вихованців.
    Виступила також вихователь – методист Чуракова Світлана Степанівна. Звернула увагу присутніх на те, що сьогодні дошкільна освіта зазнає істотних змін, з’являється багато інновацій різ ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1171 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 05.10.2011 | Комментарии (0)

1-10 11-20 ... 261-270 271-280 281-287
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz