П`ятниця, 26.04.2024, 15:12
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Червень » 2 » Заняття "Права дитини в казках" проведене в ДНЗ №2 "Теремок"
12:51
Заняття "Права дитини в казках" проведене в ДНЗ №2 "Теремок"

В ДНЗ №2 "Теремок" протягом 2014 – 2015н.р. проходив освітній проект "Моя сім'я". Метою даного проекту було: формувати в дітей та батьків уявлення про їхні права та обов'язки, використовуючи новітні педагогічні технології.

Протягом року вихователі ІІ молодших, середніх, старших груп ДНЗ №2  в рамках проекту "Моя сім'я" втілювали різні новітні педагогічні технології, а саме: заняття "Що таке сім'я?", "Мій дім", "Складання казок про права дітей", читання віршів та обговорення прислів'їв, приказок про сім'ю, дидактичні та сюжетно – рольові ігри. З батьками вихованців також проводилась робота, а саме: консультація на тему: "Права дитини", практикум із творчим завданням "Щоб від казок була користь", виконання  творчих завдань батьків і дітей "Ім'я дитини", "Моя родина", "Мій домашній улюбленець", "Герб сім'ї", проведення батьківських зборів у формі ток – шоу "Чи можна обійтися без покарань?", батьківської конференції "Права дитини. Як запобігти насильству в родині", спільний відпочинок дітей, батьків, вихователів на свіжому повітрі.

На завершення проекту "Моя сім'я" 27 травня у середній групі "Капітошка" (вих. Сітанова Н.М.) пройшло відкрите заняття "Права дітей у казках". На занятті були присутні вихователі різних вікових груп ДНЗ №2. Мета заняття: ознайомити дітей з їхніми правами та обов'язками через відомі казки. На занятті були використані  уривки інсценізації казок "Дюймовочка", "Мальвіна і Буратіно", "Попелюшка", "Лікар Айболить". Через героїв казок дошкільнята вчились визначати права дітей, а саме:  право на освіту, на харчування, на відпочинок, на медичну допомогу. Інсценізації показували діти середніх груп "Яблучко" (вих. Велика Я.В.) та "Полуничка" (вих. Аністратенко Н.О., Полєха О.Г.). Протягом заняття діти через ігри "Дозволяється – забороняється", "Чарівний клубочок" закріплювали знання   своїх прав та обов'язків. В грі "М'яке сердечко" діти уявляли людей, яким хотіли би послати свою любов.  Закінчилось заняття тим, що діти за допомогою знаків пригадали права, з якими познайомились на занятті.

Заняття було повчальним, розвивальним, але й цікавим, а з допомогою казкових героїв  діти невимушено познайомились зі  своїми правами та обов'язками.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1384 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz