Субота, 27.04.2024, 01:48
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №2
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 28 29 »

Казкотерапія – профіль  групи «Капітошка»

     Протягом кількох років профілем навчально-виховної роботи групи «Капітошка» є казкотерапія.  Вихователь Сітанова Н.М. використала прийом казкотерапії на занятті  в рамках літературного проекту «Сходинками творчості В.О.Сухомлинського». Діти продемонстрували акторські здібності  під час театралізації казки «Колосок», оцінили вчинки героїв Мишенят; виявили погану рису їх характеру – це ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 366 | Добавил: znamosvita | Дата: 18.02.2016 | Комментарии (0)

Засідання творчої групи педагогів дошкільних закладів по впровадженню програми «Афлатот»

            11 лютого 2016 року на базі ДНЗ №2 «Теремок» відбулося перше засідання творчої групи педагогів дошкільних закладів по впровадженню програми з соціальної і фінансової освіти дошкільників згідно наказу МОН від 22.01.2016 № 46.  Члени цієї творчої групи – вихователі-методисти дошкільних закладів нашого міста -  із зацікавленістю слухали методиста відділу освіти з дошкільного виховання Л.Скляровську, яка ознайомила присутніх  з програмою «Афлатот». Ця  міжнародна програма запроваджується в українське дошкілля під патронатом Міністерства освіти і науки України за участю  міжнародного освітнього об’єднання «Aflatoun international» та «Школи рівних можливостей». Регіональний координатор, відповідальний за соціальну та фінансову освіту дітей дошкільного віку у навчальний процес  дошкільних закладів  нашого регіону, вихователь-методист ДНЗ №2 «Теремок» С.Чуракова  розповіла про  значимість програми, окреслила  базові теми, надал ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 402 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.02.2016 | Комментарии (0)

Літературний проект
«Сходинками творчості Василя Сухомлинського»
ДНЗ №2 «Теремок»


   В ДНЗ №2 «Теремок» триває літературний проект «Сходинками творчості Василя Сухомлинського». Завдання даного проекту є продовжувати ознайомлювати дітей із творчістю Василя Сухомлинського; підвищувати пізнавальну активність дітей; створювати умови для реалізації пізнавальної та соціальної активності дітей; розвивати творчі здібності, вміння реалізувати власні задуми в індивідуальній та спільній практичній діяльності; розвивати креативність та ініціативність дітей, батьків та педагогів; пробуджувати здатність дітей  та дорослих бачити й цінувати прекрасне в природі.
    В рамках проекту у жовтні – листопаді було організовано спільний тематичний відпочинок дітей, батьків, вихователів на природі (групи «Живчик», «Пізнайки», «Капітошка», «Полуничка»). Мета даного заходу: пробудити інтерес у дітей та їх батьків до природи; зацікавити дітей творчістю Василя Сухомлинс ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1387 | Добавил: znamosvita | Дата: 03.12.2015 | Комментарии (0)

Театралізована екологічна розвага
в ДНЗ №2 «Теремок»


  В рамках колективних переглядів «Екологічне виховання засобами ігрової, театральної, пізнавальної, музичної діяльності» в старшій групі «Капітошка» (вихователі Сітанова Н.М., Грищук І.Б.) пройшла театралізована екологічна розвага «Казка про неслухняного півника».
   На меті у вихователів було розширити та поглибити знання дітей про лікарські рослини (ромашка, подорожник, кропива, мати й  мачуха,чистотіл, чебрець); закріпити знання про здоровий спосіб життя, режим харчування та відпочинку; розвивати акторські  здібності. Оскільки дійство було театралізоване, то і діти, і вихователі були  акторами в казці про неслухняного Півника. Вихователь Сітанова Н.М.  була Квочкою, а Грищук І.Б. – Півником, діти виконали ролі Зайчика, Сороки, Лікарських рослин. Під час розваги діти виконали танок «Парасольки» та погрались в гру – естафету  «Веселі парасольки», виконали індивідуальні пісенні номери Зайчика, Квочки, С ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 515 | Добавил: znamosvita | Дата: 03.12.2015 | Комментарии (0)

 

Майстер – клас для педагогів
«Новітні оздоровчі технології»
в ДНЗ №2 «Теремок»
17 листопада 2015р.


   17 листопада 2015 року в ДНЗ №2 пройшов майстер – клас  для вихователів «Новітні оздоровчі технології», який провела вихователь Рева О.В. Олена Володимирівна впроваджує в роботу своєї оздоровчої групи «Живчик» досвід «Новітні оздоровчі технології».  Вона досягла певних результатів в роботі з дітьми дошкільного віку, тому вирішила поділитись своїми авторськими оздоровчими технологіями.
   Адже на сьогоднішній день проблема здоров’я дітей дошкільного віку залишається актуальною. Статистичні дослідження свідчать, що з кожним роком кількість дітей із різними формами порушень постави й сколіозом значно зростає. Постава має велике значення, особливо в період росту й формування скелета дітей, а неправильні звичні положення тіла призводять до деформації хребта, грудної клітки, поперекового відділу, нижніх кінцівок, стопи, що сприяє прояву сколіотичної х ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 844 | Добавил: znamosvita | Дата: 20.11.2015 | Комментарии (0)

 

Педагогічна година для педагогів
«Фітбол – гімнастика як сучасна здоровязбережувальна технологія»
в ДНЗ №2 «Теремок»

    Згідно річного плану ДНЗ №2 «Теремок» 18 листопада з педагогами була проведена педагогічна година «Фітбол – гімнастика як сучасна здоровязбережувальна технологія», яку провела вихователь – методист Чуракова С.С.
    Педагогічна година складалась з 2 частин: теоретичної (в методичному кабінеті)  та практичної (в спортивному залі). Світлана Степанівна зазначила, що значної популярності у здоровязбережувальній роботі з дошкільниками набула сьогодні фітбол – гімнастика. Адже за своїми властивостями фітболи є багатофункціональними. Унікальне поєднання фізичних вправ з музикою, казкою, промовлянням віршів у фітбол – гімнастиці не лише розвиває в дітей відчуття ритму, координацію, рівновагу, формує поставу а й викликає емоційний підйом, відчуття радості та задоволення. Чуракова С.С. познайомила педагогів з особливостями занять на фітболах та ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 515 | Добавил: znamosvita | Дата: 20.11.2015 | Комментарии (0)

Тренінг для вихователів
на тему:
 «Мистецтво спілкування з дітьми дошкільного віку»
в ДНЗ №2 «Теремок»


  Бути приємною й цікавою у спілкуванні людиною – справжній талант. Володіти цим талантом бажає кожен, та особливо необхідний він у професії педагога. Щоденно тісно спілкуючись із дітьми та колегами, педагогу важливо вміти пояснювати, переконувати, підтримувати розмову, слухати й розуміти. Удосконаленню комунікативних здібностей немає меж. Методична служба закладу впевнена, що ефективним інструментом для цього в методичній роботі є інтерактивні консультації з елементами тренінгу.
   12 листопада в ДНЗ №2 «Теремок» Чураковою С.С. було організовано і проведено тренінг «Мистецтво спілкування з дітьми дошкільного віку». Були присутні завідувач ДНЗ №2 О.Мазур, вчитель – логопед Бондаренко В.І., педагоги закладу. Мета тренінгу: з’ясувати чинники, що забезпечують ефективність спілкування з дошкільниками; подолання стереотипів та суб’єктивних установок педагогів; розкриття учасникам т ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1277 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.11.2015 | Комментарии (0)

Рейтинг активності педагогів ДНЗ №2 «Теремок»


   Діяльність ДНЗ №2 «Теремок» за останні роки суттєво змінилась. ДНЗ №2 позиціонує себе як «Центр інновацій». Діяльність закладу розділена на 6 напрямків: 1. Проектна діяльність – сучасна педагогічна технологія; 2. Здоровязбережувальні технології; 3. Впровадження інноваційних технологій – робота профільних груп; 4. Розвиток інноваційних  ідей: гурткова робота, 5. Створення розвивального середовища в сучасному дошкільному закладі, 6. Організоване навчання.
  Загальновідомо, що люди чинять опір новому, їх непокоїть руйнування традицій, усталених форм роботи, адже все нове потребує додаткових зусиль, часу, енергії, змін в організації роботи, розроблення планів чи додаткових матеріалів. Тож на всіх етапах роботи педагогів  керівному складу закладу потрібно було, насамперед, подолати опір тих педагогів, які сумнівались чи боялись нововведень, знайти ефективні засоби мотивації колективу. Одним із найефективніших моральних стимулів у нашому колективі стало запровадження рейтингової системи, зокрема «Рейтинг активності педагогів ДНЗ №2 «Теремок». Створювався він з метою стимул ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 648 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.11.2015 | Комментарии (0)

Засідання творчої групи «Наступність в роботі ДНЗ та ЗОШ»
ДНЗ №2 «Теремок»

   Згідно річного плану ДНЗ №2 «Теремок» функціонує творча група «Наступність в роботі ДНЗ та ЗОШ», в яку входять вихователі старших груп «Полуничка», «Яблучко», «Капітошка». Керівник творчої групи – вихователь Сітанова Н.М.
   У вересні на першому засіданні був розроблений план роботи групи на 2015  - 2016н.р. На засіданнях члени групи розглядають питання, які є специфічними для старшого дошкільного віку; знайомляться з новими тенденціями в наступності ДНЗ та ЗОШ.
   Так у жовтні вихователь старшої групи «Капітошка» Сітанова Н.М. на засіданні групи розкрила актуальність проблеми «Дитячий садок – школа: плавний перехід чи стрибок у прірву?», у листопаді  вихователь старшої групи «Полуничка» ознайомила присутніх з темою «Навчаємо дітей грамоти творчо».
Такі  засідання творчої групи «Наступність в роботі ДНЗ та ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 577 | Добавил: znamosvita | Дата: 18.11.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz