П`ятниця, 26.04.2024, 19:10
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЦДЮТ
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 »
Віра наших предків в магічні сили оточуючих предметів збереглась і в наш час. Перші обереги з'явились в часи коли сповідували язичництво, прихилялись перед різними богами, віруючи в природні явища і сили. Люди вірили в домових, захисні сили простих і звичних речей: підкови, віники, духмяні трави, які приносять вдачу, здоров'я і можуть вберегти від лиха, хвороб і нечистої сили. Ми і сьогодні звертаємося до своїх давніх традицій, культури, символіці.

Кожна людина на землі мріє мати оберіг, який захистить від лиха та біди та допоможе виконати найзаповітніше бажання, дасть сили побороти усі негаразди сьогодення.

Ось і вихованці гуртка "Незвичайне поряд", керівник Кондратьєва Світлана Іванівна, на відкритому занятті вчилися виготовляти оберіг-захисник. Перед початком практичної роботи по виготовленню дітьми оберіга-мішечка для духмяних трав, діти разом зі своїм педагогом здійснили віртуальну подорож до галереї видатної української майстрині Наталії Скліфасовської. Переглядаючи відеосюжет в якому майстриня декоративно-прикладного мистецтва Наталія Вікторівна, розповіла про історію виникнення і створення українських оберегів. Гуртківці із цікавістю переглядали і слухали, як майстриня у них на очах створювала оберіг. Наталія Скліфасовська докладно розповіла про значення кожного рослинного елемента.

Діти з завзяттям створювали свої обереги. Дівчатка, які прагнули мати вроду та увагу хлопців, використовували у своїх оберегах квасолю та гілочки калини. Хлопці, які бажали успіху та слави, міцного здоров'я, використовували лавровий лист, перець, шишки. Часник і цибулю в оберегах використовували, ті хто прагнув захистити себе і свою оселю від нечистої сили. Кожен оберіг вийшов неповторним, кожна композиція була витвором мистецтва.

Згадуючи про стародавню культуру українського народу не можна не згадати про видатних діячів культури ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 537 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
У боротьбі жорстокій
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей...

В цьому році 15 лютого виповнюється 25 років відтоді, коли в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього Радянського Союзу десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані. Посивіли до строку юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів-інтернаціоналістів.

13 грудня в актовій залі Будинку культури СМТ Знам'янка друга зібралися вихованці хореографічного гуртка "Primavera", учні 6-8 класів ЗШ І-ІІІ ст. №6, №7, гості та мешканці селища.  Зібралися, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав, щоб вшанувати світлу пам'ять тих, хто, пройшовши кривавими афганськими дорогами, повернувся до рідного дому і тих, хто не дожив, не доспівав, не долюбив...

Захід був підготований Горовою Ольгою Володимирівною – керівником хореографічного гуртка "Primavera" ЦДЮТ, яка в цьому році проходить атестацію. Ведучі Дубініна Ірина Миколаївна та Свербій Світлана Анатоліївна створили атмосферу взаєморозуміння.

На зустріч були запрошені учасники, свідки тих подій, які відбувалися в Афганістані:
  • Фесун Микола Степанович;
  • Углов Володимир Вікторович;
  • Сергієв Олексій Юрійович;
  • Амоший Вячеслав Іванович;
  • Цимбалюк Олег Олексійович.
На цій зустрічі був присутній селищний голова Філіпенко Сергій Іванович, як ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 482 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Протягом лютого 2014 року за погодженням керівників ЦДЮТ м.Знам'янки в особі директора Г.Подвиженко та КВНЗ Олександрійського училища культури в особі директора О.Баранова, в закладі проходили педагогічну практику студентки IV курсу за спеціальністю "Образотворче та декоративно – прикладне мистецтво" колишні вихованки СЮТ та БДЮТ, а зараз студентки училища культури Конопліна Яна та Крижанівська Дарина.

Безпосереднє керівництво педагогічною практикою студенток , було покладено на досвідчених педагогів, майстрів своєї справи Леонову Наталію Андріївну, керівника гуртка "Технічний дизайн" та Цатурян Світлану Володимирівну, керівника гуртка "Малюнок, графіка, живопис".

Під керівництвом досвідчених педагогів практиканти склали індивідуальні плани проходження практики і почались будні навчання, спочатку педагогічне спостереження, а потім практична робота по оволодінню педагогічною майстерністю, а саме: різними методами, прийомами навчання та виховання дітей.

Наставники Леонова Н.А. і Цатурян С.В. є досвідченими, талановитими педагогами, які не тільки володіють педагогічною майстерністю, а вміють виявляти і розкрити таланти дітей, тому студенткам - практиканткам Яні і Дарині було у кого навчатись.

Під час останього тижня дівчата студентки показували чому вони навчились - підготувавши відкриті заняття.

Конопліна Яна познайомила вихованців з творчістю народної майстрині Марії Примаченко, роботи якої відомі у всьому світі. Діти малювали фантастичних тварин, якими прикрасили казковий ліс. На згадку про себе дівчина подарувала закладу дві картини , виконаних у техніці гарячий батік.

На занятті, яке підготувала і провела Крижанівська Дарина вихованці виготовляли чарівну скриньку із сірників і заповнювали її різними дрібничками у вигляді паперових квітів. Закладу Дарина пода ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 582 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

В наш час, коли дітям все більше пропонуються електронні та комп'ютерні ігри, саморобна іграшка, як це не дивно, набуває своєї актуальності. Саморобна іграшка – це власна фантазія дитини, яка має прояв у формі, характері, оздобленні, призначенні, у правилах гри з нею, ще це відчуття причетності до процесу разом з впевненістю у своїх силах: і придумати іграшку, і виконати її, і відремонтувати, якщо знадобиться, і все це самостійно, та ще й за власним бажанням.

Гурток "Іграшка – сувенір" знову запросив до себе гостей та друзів. Керівник гуртка Любінська Надія Вікторівна провела відкрите заняття на тему "Виготовлення українського віночка в японській техніці "канзаші".

Керівник гуртка вивчає нові технології виконання виробів із тканини та різнокольорових стрічок і впроваджує їх в свою роботу з дітьми. Увагу привернула цікава японська техніка "канзаші". Історія цієї техніки дуже давня.

Приблизно 400 років тому, в Японії змінився стиль жіночої зачіски: жінки пряме волосся стали укладати в вигадливі і химерні форми. Для укладання волосся використовували різні предмети - шпильки, палички, гребені. Саме тоді простий гребінь перетворюється у витончений незвичайної краси аксесуар, який стає справжнім витвором мистецтва. Японський жіночий традиційний костюм не допускав наручних прикрас і намист, тому прикраси зачісок були головною красою і полем для самовираження.

Не тільки японські жінки використовувала квіти і стрічки для прикрашання себе, жінки різних нар ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 1335 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2014 | Комментарии (0)

В області триває проведення V обласного огляду-конкурсу роботи позашкільних навчальних закладів області. Так, 15 січня 2014 року члени обласної комісії у складі: Суркової Г. П – директора обласного ЦДЮТ; Долгополової Н.К. - завідуючої методичним відділом КОЦДЮТ; Дроздової А.О - керівника обласного методичного об'єднання декоративно-ужиткового мистецтва; Ярової О.С - методиста КОЦДЮТ завітали до Центру дитячої та юнацької творчості м.Знам'янки.

На зустрічі були присутні: Попова Н.О. – начальник Знам'янського міського відділу освіти, яка ознайомила з основними етапами розвитку позашкільної освіти в місті та Мурга В.М. - головний спеціаліст відділу освіти.

Наталія Олександрівна зазначила, що враховуючи соціальні ініціативи Президента України у контексті позашкільної освіти, визначено коло завдань щодо розгалуження мережі гуртків ЦДЮТ, відзначила збільшення кількості дітей, охоплених позашкільною освітою в місті до 82%, а також акцентувала увагу присутніх на покращенні матеріально-технічної бази ЦДЮТ.

Директор ЦДЮТ Г.Подвиженко презентував ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 575 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 17.01.2014 | Комментарии (0)

Усі люблять зимові канікули. Хоч вони й значно коротші за літні, зате завжди проходять весело та яскраво. Все тому, що на зимові канікули припадають улюблені свята – Новий рік та Різдво. Усі два тижні у ЦДЮТ панує святкова атмосфера.

Зимові канікули дають змогу перепочити від навчання, поспілкуватися з близьким, друзями та присвятити час улюбленим заняттям, тому що на канікулах більше вільного часу.

24 грудня в ЦДЮТ відбулися Новорічні свята. Діти поринули у справжню казку. Вихованці отримали незабутні враження від зустрічі з Дідом Морозом, Снігуркою, та іншими казковими персонажами, що їх супроводжували. Гуртківців розважали веселими іграми та запальними танцями, загадками та піснями. Всі діти були нагороджені солодкими подарунками.

30 грудня у перший день зимових канікул, відбувся конкурс "В майстерні Діда Мороза". Для того, щоб створити у ЦДЮТ святкову атмосферу, гуртківці своїми руками виготовляють чудові прикраси, за допомогою яких наш заклад у новорічні свята буде неймовірно красивим та чарівним.

Виготовляли новорічні витвори мистецтва як найменші, так і старші вихованці. Найактивнішу участь у виробленні прикрас, іграшок, гірлянд, святкового серпантину взяли гуртківці декоративно-ужиткового відділу.

Покоління змінюються, але одним із найцікавіших занять залишається перегляд мультиплікаційних фільмів, особливо у колі друзів. Діти гуртом обговорюють події мультфільмів. 31 грудня гуртківці отримали нагоду відвідати відео зал ЦДЮТ.

Канікули продовжуються, 2 січня у перший день канікул в новому році, гуртківці мали можливість прийняти участь у змаганнях з шахів. Шахи - щось більше, ніж просто гра. Це інтелектуальне проведення часу, в якому є певні художні властивості та багато елементів наукового. Для розумової роботи шахи означають те саме, що спорт для фізи ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 656 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.01.2014 | Комментарии (0)

"Льодовиковий період", усім дітлахам світу добре відомі герої мультфільму кіностудії Walt Disney, але цього разу цю казкову подорож для дітлахів міста підготували педагоги Центру дитячої та юнацької творчості.

До чарівної подорожі дітлахів та їхніх батьків запросила Снігуронька (Огіренко О. А.), яка привітала з Новим роком запросивши до актового залу в хоровод.

І ось на сцені з'являються перші герої: Білочка-бешкетниця (Степанова К.) і два Опосума-злодюжки (Демченко О.С., Горова О.В.), які вкрали подарунки Діда Мороза (Марченко В.В.).

Дід Мороз потрапив у біду, його помічники Кінь (Демченко О.С.) і Тигр Дієго (Горова О.В.) просять допомоги, запрошують дітлахів до подорожі з веселими хороводами та цікавими іграми.

Злодюжки Опосуми постійно плетуть інтригу і роблять різні пакості, в які потрапляють друзі Діда Мороза і Снігуроньки: Мамонтеня Менні (Степанова К.М.) та Лінивець Сид (Фрайнд О.В.).

В кожній казці, як завжди, добро перемагає зло і цього разу Дід Мороз, Снігуронька та їхні друзі разом з дітлахами благополучно виплутались з усіх пригод.

Завершилось свято Новорічною дискотекою з солодкими подарунками від Діда Мороза.

А після Новорічного ранку для малечі пройшла вечірка для старшокласни ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 516 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.12.2013 | Комментарии (0)

28 листопада 2013р. в м.Кіровограді проходила колегія обласної державної адміністрації, на якій слухалось питання "Про стан виконання у 2013 році обласної цільової програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2014року".

Перед початком колегії в приміщенні обласної державної адміністрації гостей зустрічала чудова виставка-розпродаж творчих робіт вихованців багатьох закладів позашкільної освіти області.

Серед учасників виставки є і роботи вихованців Знам'янського ЦДЮТ. На розпродажу були представлені роботи гуртківців декоративно-ужиткового та науково-технічного напрямку, а саме гуртків:
  • "Незвичайне поряд" (керівник Кондратьєв С.І.),
  • "Малюнок, графіка, живопис" (Цатурян С.В.),
  • "Іграшка-сувенір" (Любінська Н.В.),
  • "Бісероплетіння" (Демченко О.С.),
  • "Українська художня виставка" (Дордюк С.М.)
  • "Виготовлення сувенірів" (Випиналюк Ю.І.),
  • "Оригамі" (Догадіна Л.В.),
  • "Початкове-технічне моделювання" (Калашнікова І.М.),
  • "Технічний дизайнер" (Леонова Н.А.),
  • "Паперопластика" (Філоненко Н.О.)
Творчі роботи вихованців закладу виконані на високому рівні.
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 454 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)

22 листопада 2013 року у сесійній залі Знам'янської міської ради відбулася чергова сесія Міського парламенту дітей. Для участі в роботі парламенту прибув 31 депутат з усіх загальноосвітніх закладів міста. На засідання були запрошені: Крижановський І.Б. – міський голова, Джулай В.О. – перший заступник міського голови, Попова Н.О. – начальник відділу освіти, Ладожинська Р.А. – начальник відділу молоді та спорту.

До парламентарів учнівського самоврядування з вітальним словом звернувся Крижановський І.Б.

- Знам'янка невпинно рухається вперед у прагненні бути гідною частинкою України, - відзначив Ігор Борисович. - Наше місто має неповторну історію, багато поколінь знам'янчан доклали чимало зусиль, щоб Знам'янку знали як сучасний культурний, молодіжний центр.

Міська влада, наголосив Ігор Борисович, очікує від знам'янської молоді цікавих пропозицій в напрямках, де молоді люди з ентузіазмом можуть себе проявити: організації дозвілля, спорті, мистецтві. Ігор Борисович запросив парламентарів приймати участь у засіданнях міської ради, роботі в депутатських комісіях.

Порядок денний засідання був насиченим. Депутати обласного парламенту дітей звітували про сесію обласного парламенту, виконання рішення минулої сесії та діяльність органів дитячого самоврядування в міжсесійний період.
... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 541 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2013 | Комментарии (0)

20 листопада Центр дитячої та юнацької творчості, директор Подвиженко Г.І., вітав учасників і переможців міських конкурсів на форумі "Обдарована молодь Знам'янщини", який проходив в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3.

Гордість за молоду творчу еліту нашого міста розділили з нами міський голова Крижановський І.Б. та головний спеціаліст відділу освіти Мурга В.М.

Крижановський І.Б. відкрив форум привітанням талановитої молоді міста, яка проявила свої творчі здібності в різних видах мистецтва та здобула перемогу в номінаціях міських конкурсів, побажав нових перемог за межами міста.

Під час форуму діти обговорювали можливості застосування та реалізації своїх здібностей та талантів, дякували організаторам міських заходів, вчителям та батькам, які завжди їх підтримують та допомагають.

Активно діяти, творити, працювати – ось шлях, на якому здібності кожній молодій людині дадуть змогу стати майстром своєї справи. Впевнено почувають себе на цьому шляху учасники форуму, які заявили про свій талант на міському фестивалі мистецтв "Назустріч мрії", під час літературної вітальні для авторів та виконавців власних поетичних та прозових творів та на конкурсі малюнку "Європа очима дітей". 73 грамоти та дипломи були вручені переможцям під час форуму. Володарі гран-прі отримали пам'ятні знаки форуму, які займуть почесне місце на полиці серед інших нагород.

Сподіваємось, що кожен стане в майбутньому гордіст ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 608 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz