Четвер, 18.04.2024, 18:32
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Лютий » 26 » Традиції нашого народу
14:34
Традиції нашого народу
Віра наших предків в магічні сили оточуючих предметів збереглась і в наш час. Перші обереги з'явились в часи коли сповідували язичництво, прихилялись перед різними богами, віруючи в природні явища і сили. Люди вірили в домових, захисні сили простих і звичних речей: підкови, віники, духмяні трави, які приносять вдачу, здоров'я і можуть вберегти від лиха, хвороб і нечистої сили. Ми і сьогодні звертаємося до своїх давніх традицій, культури, символіці.

Кожна людина на землі мріє мати оберіг, який захистить від лиха та біди та допоможе виконати найзаповітніше бажання, дасть сили побороти усі негаразди сьогодення.

Ось і вихованці гуртка "Незвичайне поряд", керівник Кондратьєва Світлана Іванівна, на відкритому занятті вчилися виготовляти оберіг-захисник. Перед початком практичної роботи по виготовленню дітьми оберіга-мішечка для духмяних трав, діти разом зі своїм педагогом здійснили віртуальну подорож до галереї видатної української майстрині Наталії Скліфасовської. Переглядаючи відеосюжет в якому майстриня декоративно-прикладного мистецтва Наталія Вікторівна, розповіла про історію виникнення і створення українських оберегів. Гуртківці із цікавістю переглядали і слухали, як майстриня у них на очах створювала оберіг. Наталія Скліфасовська докладно розповіла про значення кожного рослинного елемента.

Діти з завзяттям створювали свої обереги. Дівчатка, які прагнули мати вроду та увагу хлопців, використовували у своїх оберегах квасолю та гілочки калини. Хлопці, які бажали успіху та слави, міцного здоров'я, використовували лавровий лист, перець, шишки. Часник і цибулю в оберегах використовували, ті хто прагнув захистити себе і свою оселю від нечистої сили. Кожен оберіг вийшов неповторним, кожна композиція була витвором мистецтва.

Згадуючи про стародавню культуру українського народу не можна не згадати про видатних діячів культури, відомий на весь світ поет, художник Т.Шевченко, прославляв український народ у своїй творчості. Вихованці гуртка під час літературної хвилинки читали гарні, чудові, поетичні вірші українського Кобзаря, якому в цьому році виповнилось би 200 років від Дня народження.

Після цікавої творчої роботи дітей чекало чаювання у фітобарі.
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 537 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz