Субота, 27.04.2024, 07:59
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Листопад » 19 » Тренінг для вихователів
10:33
Тренінг для вихователів

Тренінг для вихователів
на тему:
 «Мистецтво спілкування з дітьми дошкільного віку»
в ДНЗ №2 «Теремок»


  Бути приємною й цікавою у спілкуванні людиною – справжній талант. Володіти цим талантом бажає кожен, та особливо необхідний він у професії педагога. Щоденно тісно спілкуючись із дітьми та колегами, педагогу важливо вміти пояснювати, переконувати, підтримувати розмову, слухати й розуміти. Удосконаленню комунікативних здібностей немає меж. Методична служба закладу впевнена, що ефективним інструментом для цього в методичній роботі є інтерактивні консультації з елементами тренінгу.
   12 листопада в ДНЗ №2 «Теремок» Чураковою С.С. було організовано і проведено тренінг «Мистецтво спілкування з дітьми дошкільного віку». Були присутні завідувач ДНЗ №2 О.Мазур, вчитель – логопед Бондаренко В.І., педагоги закладу. Мета тренінгу: з’ясувати чинники, що забезпечують ефективність спілкування з дошкільниками; подолання стереотипів та суб’єктивних установок педагогів; розкриття учасникам тренінгу значення дикції як найважливішого елемента техніки мовлення читця;  удосконалення вміння учасників тренінгу індивідуально працювати над поліпшенням власної дикції; розвивати вміння застосовувати в освітньому процесі елементи техніки мовлення та прийоми виразного читання.
   На виконання мети було проведено вправи з учасниками тренінгу: вправа «Клубочок»; «Майстер інтонації», вправи для покращення дикції вихователів «Сонний бегемот», «Прибульці», «Німе кіно», «Скоромовки для вовка», «Новини – скоромовки»; самодіагностику «Визнач свій стиль спілкування» (за методикою І.М.Юсупова).
  Комунікативна культура педагога – це культура його професійно – педагогічного спілкування з іншими суб’єктами освітнього процесу. Виконанні вправи під час тренінгу, а також подальше повторення їх, допоможуть вихователям розвинути  свої комунікативні вміння, адже вони не лише забезпечують потрібний позитивний емоційний фон в процесі навчання, а й через механізми наслідування розвивають комунікативні компетенції вихованців.

Вихователь – методист ДНЗ №2
С.Чуракова

 

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1278 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz