Понеділок, 29.04.2024, 11:07
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №8
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 »
Нещодавно вся Україна відзначила 200-річчя великого генія нашого народу Т.Г.Шевченка. В ДНЗ №8 "Світлячок" теж були сплановані заходи по відзначенню цієї визначної події. Так були підготовлені та проведені тематичні заняття, на яких дошкільнята знайомились з життєвим шляхом та творчістю великого Кобзаря, діти вчили його вірші, пісні, покладені на слова Т.Шевченка, знайомилися з його картинами. В усіх групах були оформлені тематичні папки, стенди, які знайомлять і батьків з творчим та життєвим шляхом Т.Г.Шевченка. Під час педчитань вихователі нашого дошкільного закладу познайомились з такими сторінками його життя як "Шевченко і наш край", "Буквар Т.Г.Шевченка для дітей", "Творчість Т.Г.Шевченка як художника".

Крім цього відбулося і літературно-мистецьке свято "І мене в сім’ї великій...". Проникливо звучать слова вихователя В. Рогової та її сина Дані про велику зірку, яка засіяла на українському небосхилі 200 років тому і не гасне до цього часу. Урочисто звучать вірші про вшанування великого сина нашого народу Т.Шевченка у виконанні Надійки Суханової та Олі Баланюк. Діти середньої групи "Козачата" (вихователі Н. Довженко, О. Чмирь) Соня Козішкурт, Даша Піскова, Соня Левандовська, Соня Пожар, Віталік Гончар прочитали вірші "Світає, край неба палає...", "Тече вода з-під явора", "За сонцем хмаронька пливе". Діти старшої групи "Веселята" (вихователі В.Кучаєва та Ю. Бєлугіна) Даша Шишаєва, Лєра Могильна, Ясік Ратушний, Ксюша Гутко, Ілюша Пірогов, Ясік Наводничий, Аня Іванова, Вероніка Кумпан читали "Зоре моя вечі ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 508 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 20.03.2014 | Комментарии (0)

За планом міського відділу освіти в ДНЗ №8 "Світлячок" пройшло методичне обєднання музичних керівників на тему "Тематичне заняття з елементами розваги для дошкільнят в розвитку творчих здібностей".

Музичним керівником ДНЗ Паніною Г.А. було розроблено та проведено музичне тематичне заняття з елементами розваги на тему "Подорож із Сніжинкою". Це заняття проводилося з дітьми раннього віку, в І молодшій групі "Малятко". Метою цього заняття було показати, що творчі здібності дітей ми повинні розвивати з самого раннього віку. Заняття пройшло в ігровій формі: діти разом з музичним керівником Г.Паніною та вихователем О.Турлюн здійснили подорож порами року. Малята під час заняття зустрічалися з цікавими персонажами: Сніжинкою (вих. О.Турлюн), Сніговиками (вих. В.Турчина, вихованець старшої групи Ілюша Теличко), Сонечком (вих. Г.Нікітіна), весняним струмочком, веселим Їжачком (вихованець логопедичної групи Даня Савченко). Під час заняття малята співали пісні, танцювали, грали в музично-дидактичні ігри: "Чарівні дзвіночки", Таночок листочків.

Малята під час цього цікавого заняття були дуже активні, виконували всі завдання із задоволенням та цікавістю і отримали багато позитивних емоцій.
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 555 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 20.03.2014 | Комментарии (0)

В старшій групі "Веселята" на свято 8-Березня всіх жінок, мам, бабусь, сестричок, дівчаток прийшли привітати джентльмени, і як справжні чоловіки, хлопчики зізнавалися в теплих почуттях усім жінкам:

Кажуть, що в Парижі найкрасивіші жінки,
Але це скоріше, мабуть, навпаки.
Найкрасивіші жінки живуть в Україні –
Усі українки мов справжні богині.

Потім вони розмірковували, який найкращий подарунок зробити мамам і дійшли висновку, що найкращим подарунком для любих мам будуть їхня любов та палаючі серця.

А ще були пісні, веселі і ліричні про весну, про мам, про бабусь, про їхніх подружок дівчаток. Не залишила байдужими усіх присутніх пісня у виконанні хлопчиків "Мы вам честно сказать хотим", в якій вони зізнавалися в коханні своїм подружкам дівчаткам, причому під час виконання пісні хлопчики проявили неаби які таланти. Дуже сподобалось присутнім привітання для усіх мам та бабусь – пісня "Мамина доля", яку виконали Даша Шишаєва, Даша Вербицька, Надя Суханова, Соня Грачова та Оля Баланюк. Зі сльозами на очах слухали її всі мами та бабусі, мабуть, згадуючи і свою материнську долю.

А як приємно усміхалися та соромилися маленькі панянки, коли хлопчики-джентльмени із задоволенням та наввипередки казали їм гарні компліменти. А веселі частівки у виконанні групи хлопчиків нагадали всім чоловікам, що робота на кухні – це не тільки жіноча справа. ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 822 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 19.03.2014 | Комментарии (0)

У садочку №8 "Світлячок" Весну зустрічали гучно всі групи садочку. Одним із перших свят весни було свято 8 Березня. Першими почали святкувати діти групи "Калинка". Музичний керівник Паніна А.А. та вихователі цієї групи Крамаренко І.Л. та Рогова В.Ю. влаштували дивовижне свято.

На свято були запрошені матусі та татусі, бабусі та дідусі, сестрички та маленькі дівчатка.

Із задоволенням води дивились, як їхні діти співають пісні про весну, як хлопчики – помічники готують мамам калачі, та заспівали усі разом пісню які вони малюки – помічники. На святі не обійшлося і без віршиків, які були присвячені люблячім матусям та бабусям.

Гостею свята була Весна, яка принесла із собою дивовижний букет квітів, із якими діти потанцювали та пограли.

Родзинкою свята була виконана дітьми пісня англійською мовою "The Cat", що засвідчило про те, що діти вчать англійську мову в садочку та розуміють англійські слова.

Наші діти, як маленькі каченята, схожі на клубочки, які грають, співають та танцюють. Отже і ми не могли не затанцювати танок "Маленьких каченят", рухи які вони вчили залюбки і виконували цей танок із великим задаволенням.

На згадку про таке чудове свято діти своїм матусям подарували власноруч зроблені рамочки із гіпсу із своєю власною фотокарткою.

Усі батьки отримали величезне задовалення від свята та дякували за такий ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 684 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.03.2014 | Комментарии (0)

У кожного місяця є свої свята, що найповніше освячують ту чи іншу пору року. Лютий може похвалитись лише одним – Стрітенням, котре припадає на середину місяця.

У ДНЗ №8 "Світлячок" відсвяткували це свято із розмахом. Діти були одягнені на святі у національні костюми. Свято розпочали із запалювання свічки – громовиці, як надійний оберіг від лиха. На свято прибула Зима, яка заводила дітей у хороводи, співаючи пісні про зимови метелиці та хуртовини. Пригадали також і про зимові ігри, які діти намагались відтворити, уявляючи себе на вулиці.

Стрітення - це свято зучтрічі Зими і Весни. От і на цьому святі зустрілись вони. Весна принесла із собою дзвін лісових струмків, запах цвітіння квітів та спів пташок. Затанцювали разом з дітьми у таночку, тим самим проганяючи зиму із своїх володінь.

Протягом вього місяця боротьба між Зимою і Весною. Так і на ношому святі Зима і Весна боролись одна з одною. Цю боротьбу вони перетворили в гру перетягування канату, у якій брали участь діти разом з Зимою і Весною, і все-таки Весна отримала перемогу.

Весна принесна дітям смачні спечені "жайворонки", які нагадують нам птахів, які ось-ось прилетіли до нас із теплих країв та принесли на своїх крилах Весну.

Діти, які брали участь у святі, отримали велике задоволення від свята та дізнались багато про особливості цього свята.

Глядачі, які були присутні на святі, дякували дітям за гарне свято.
... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 622 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 24.02.2014 | Комментарии (0)

Активний рухливий відпочинок – запорука здоров'я і доброго настрою дітей, їхнього постійного інтересу до фізичних вправ, уміння застосовувати набуті рухові навички в різних умовах. Спортивне свято є найулюбленішим видом рухової діяльності дітей.

В ДНЗ №8 "Світлячок" днями відбулося спортивне свято "Олімпійці, вперед!", присвячене зимовим олімпійським іграм в Сочі. Своєю метою ми поставили створити у дітей радісний настрій, вдосконалити їхні рухові вміння і навички, викликати у дітей позитивні емоції, активізувати знання дітей про зимові види спорту, проведення Олімпійських ігор, олімпійські традиції.

В святі приймали участь команди двох старших груп "СНІГОВИК" та "СНІЖИНКА". Ведуча свята Кучаєва В.В. нагадала присутнім про традиції проведення Олімпійських ігор, місце проведення нинішньої Олімпіади, а діти згадали основні зимові види спорту, в яких змагаються спортсмени на Олімпійських іграх. Бадьорий марш, привітання команд, виконання дітьми спортивних пісень, віршів спонукали дітей до активної участі в спортивних конкурсах та перемоги в них. Додали святкового настрою герої, що завітали на спортивне свято – Карлсон (вихователь Бєлугіна Ю.В.) та Лікар Айболить (вихователь Крамаренко І.Л.) Глядачі-вболівальники тепло підтримували своїх друзів оплесками, підбадьорювали вигуками, музичними паузами.

Капітани команд Оля Баланюк та Даня Савченко впевнено вели свої команди до перемоги, і хоча рахунок весь час змінювався то на користь "СНІГОВИКІВ", то на користь "СНІЖИН ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 476 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 18.02.2014 | Комментарии (0)

Навчання малюків англійської мови віднесено до варіативного компонента Державного стандарту дошкільної освіти. Дошкільне навчання є підготовчим етапом в оволодінні англійською мовою. Навчання англійської мови в дошкільному закладі є системою спеціально організованої вихователем діяльності вихованців, що спирається на інтерес, активність дітей та вікові особливості.

В ДНЗ №8 "Світлячок" в групі "Калинка", вихователі Рогова В.Ю. та Крамаренко І.Л. проводять гурток під назвою "A B C D E – англійську мову вчать малюки".

Мета гуртка – розвивати навички розуміння англійської мови; розвивати навички говоріння; формувати позитивне ставлення до англійської мови, сприйняття її як ще одного засобу спілкування; сприяти повноцінному та різнобічному розвитку дитини; створювати сприятливі умови для оволодіння основами спілкування англійською мовою. Виховувати повагу до мови інших народів та їх культури.

Значне місце у навчанні дітей англійської мови посідає використання пісень, віршів та лічилок. Діти емоційніше сприймають римований текст, легше й міцніше запам`ятовують його. Під англійські пісеньки діти полюбляють співати хором, танцювати та робити зарядку. Римування і скоромовки допомагають малюкам швидше вивчити англійські слова, краще засвоїти вимову звуків та інтонацію.

Діти із задоволенням співають такі англійські пісеньки, як "Little Cat", "Good morning to you", "Happy birthday".

Вивчення англійської мови стане цікавим і більш ефективним, якщо в основу навчального процессу буде покладено прагнення дітей до ігрової діяльно ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 536 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2014 | Комментарии (0)

Ой, весела в нас зима,
Веселіш пори нема.
Всюди снігу намітає,
Але нас це не лякає.

Минули грізні морози і діти із задоволенням вийшли на прогулянку. Яка ж то радість – побавитись зі снігом: можна і скульптором себе уявити, і сліди на снігу впізнати, а свої залишити, і в веселі ігри пограти, і навіть досліди зі снігом зробити, відчувши себе маленькими відкривачами наукових істин, дослідниками.

Діти старшої групи "ВЕСЕЛЯТА" дошкільного навчального закладу №8 "Світлячок" (вихователі Кучаєва В.В., Бєлугіна Ю.В.) вирішили зліпити зі снігу динозавра, а снігу цього року виявилося багато, то й динозавр виявився величезним – на весь майданчик, але як справжній: з великою головою, гребінчатою спиною, довгим хвостом і зовсім не злим, а добрим і усміхненим, мабуть тому, що ліпили його веселята. А щоб динозавру не було сумно самому, вирішили ще й черепашку та крокодила зліпити. Вони теж вийшли дуже симпатичними. А що ж то за зима – без справжнього сніговика! То ж і його зліпили. А ще побудували хатки для зайчика, лисички, мишки, покаталися на санчатах, на лопатах (чим не бобслей), пограли в рухливі ігри. А ще, як дорослі, діти працювали справжніми деревяними лопатами: розчищали доріжки та підкидали під дерева сніг, щоб добре вродили яблучка, абрикоси, горіхи. Тут не можна не відзначити Максима Нестерова, Діму і Нікіту Ємченків, Олю Баланю ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 646 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.02.2014 | Комментарии (0)

Щороку перед Новим Роком малеча пише листи Діду Морозу. Не обійшлося й цього разу, але якщо раніше вихователі придумували адресу, відповідали за Діда Мороза, то в цьому році, дякуючи акції Укрпошти, ми всі дізналися не тільки "справжню" адресу Діда Мороза, а й про те, що він дарує чудові подарунки нашим маленьким знам'янчанам. Написавши листа, підготувавши подарунки Дідусеві Морозу – чудові малюнки дітей, намальовані нетрадиційними техніками штампування, зібганим папіром аквавинії, пальчиками та долоньками тощо вихованці старшої групи "Веселята" (вихователи Кучаєва В.В., Бєлугіна Ю.В.) вирішили піти на пошту та відправити бандероль Дідові Морозу особисто.

Діти з великим інтересом ознайомились з приміщенням поштового відділення, його працівниками та роботою, яку вони виконують. Вони побачили з якою відповідальністю ставилися поштарі до маленьких відвідувачів, допомагали їм оформити бандероль, а за це дошкільнята подарували працівникам пошти та відвідувачам невеликий концерт із новорічних пісень та святкових віршів. Враження від екскурсії були незабутніми. Діти з радістю розповідали вдома про екскурсію і стали чекати на відповідь Діда Мороза, яку все таки сподіваємося дочекатися.
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 714 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 23.01.2014 | Комментарии (0)

Ну ось і відгриміли новорічні свята, які з нетерпінням так чекали як малята так і дорослі. Святкові ранки проводилися в усіх групах за заздалегідь написаними сценаріями. Музичний керівник Паніна Г. А. так продумала сценарії свят, що в кожній групі воно було незвичайним та неповторним. Так, в групах раннього віку (вихователі Турчина В. В. Азімова Л. В. Турлюн О. М. Нікітіна Г. Ю.) дітей розважали такі герої як: Дід Мороз, Снігуронька, Лисичка, Снігова Баба, Ведмедик. Незважаючи на маленький вік, малята розповідали вірші Діду Морозу, співали пісні, танцювали та грали з Дідом Морозом, а в нагороду отримали від нього солодкі подарунки.

В дошкільних групах Новий Рік діти зустрічали разом з казковими героями. На карнавалі рятували подарунки від розбійників (Ю. Бєлугіна, І. Черкаська, О. Турлюн), веселилися разом із Зимою (О. Чмирь, О. Олійник), Снігуронькою, Лікарем Айболитьом (І. Крамаренко).

Вихователі добре попрацювали індивідуально з кожною дитиною, щоб ролі, які виконували діти, були виразними. Діти проявляли справжні акторські здібності, виконуючи ролі Жар-птиць, мисливців, гномиків, лисичок, Попелюшок, Червоних Шапочок, ведмедиків, східних красунь, сніговичків та ін. казкових героїв.

Весела "Циганка" Ю. Бєлугіна разом з маленькими вихованками дитячого садка, а також виконуючими роль циганочок Олею Баланюк та Дашею Вербицькою не тільки нагадали присутнім щастя на долі та міцного здоров'я, а й веселими жартами та гарним танцем подарували батькам чудовий настрій. ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 642 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.01.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz