Середа, 15.05.2024, 06:53
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №8
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 15 »

В рамках проведення Всеукраїнської акції "За чисте довкілля" в ДНЗ №8 було сплановано роботу, яка передбачила прибирання та озеленення території, висаджування квітів та садженців на території ДНЗ. Колектив закладу висадив 5 саджанців фруктових дерев, 3 кущі калини, багато різноманітних квітів. Територія закладу була ретельно прибрана, підметена, побілені дерева та бордюри. В акції взяли активну участь сімії вихованців дошкільного закладу, які принесли розсаду квітів: Пірогови, Коробкіни, Григор'єви, Хріненко, Первіненко та ін.

З дітьми проводилися тематичні заняття "І у полі, і у лузі – будемо природі вірні друзі!", "Бережи природу!", "Ми – маленькі громадяни нашої Землі – мами", різноманітні вікторини на екологічну тематику, конкурс малюнку "Бережіть природу – наш рідний дім!", перегляд відеослайдів про красу рідної природи, правила поведінки в природі, проводилися хвилинки-милування в природі, дітям читалися твори В.О. Сухомлинського та інших авторів, вивчалися вірші, які допомогли зрозуміти красу нашої природи та привчали любити, берегти та примножувати її багатства.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 643 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

03 квітня 2015 року відбулося заключне засідання атестаційної комісії, яка проводила атестаційну експертизу ДНЗ №8 "Світлячок", під час якого виступили начальник відділу освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради Попова Н.О., методист з дошкільного виховання Скляровська Л.Д. та інші члени атестаційної комісії, які дали оцінку роботі дошкільного закладу та колективу.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 451 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.04.2015 | Комментарии (0)

2-го квітня в ДНЗ №8 "Світлячок" пройшло методичне об'єднання Школи перспективного педагогічного досвіду та Школи молодого вихователя по темі "Провідна роль творчих ігор в особистісному розвитку дошкільників". Діти старшої групи під керівництвом вихователя Чмирь О.В. здійснили подорож до міста Києва. Ми всі знаємо, що провідним видом діяльності у старших дошкільників є творча гра. Гра не лише сприяє розвитку у дітей творчих здібностей, самостійності, ініціативності, організованості, а й забезпечує формування в них стійкого інтересу до пізнання довкілля і реалізації себе в ньому.

Тож під час гри у дітей відбулася рання профорієнтація: готуючись до гри, вони познайомилися з незнайомими їм ще професіями туристичного агента, менеджера, екскурсовода, активізували набуті знання знайомих вже професій працівників залізничного транспорту: машиніста та помічника машиніста потягу, провідниці, оглядача вагонів, чергової довідкового бюро.

"Здійснивши екскурсію" по місту Києву (слайдшоу) (екскурсовод вих. Ю.Бєлугіна), діти познайомилися з видатними та пам'ятними місцями столиці, новим видом транспорту фунікульором. Крім ранньої профорієнтації дітей під час гри розв'язували проблеми патріотичного виховання: любові до рідного міста, почуття гордості, що вони являються жителями міста залізничників, любові до Батьківщини, до столиці міста Києва.

... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 370 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.04.2015 | Комментарии (0)

02 квітня 2015 року в ДНЗ №8 "Світлячок" було проведено методичне обєднання завідуючих і методистів дошкільних закладів. На ньому розглядалася тема "Методичні аспекти використання інтерактивних форм роботи під час засідань педагогічної ради". Педагогічний колектив ДНЗ на чолі з методистом Кучаєвою В.В. творчо і завзято підійшли до розв'язання даної проблеми і вирішили провести педраду нетрадиційно. Тема трудового виховання дошкільнят завжди цікавила педагогів і була актуальною, тому педагоги на педраді не тільки закріпили свої знання про завдання трудового виховання, види та форми праці, методи ознайомлення з працею дорослих, чинниками, які впливають на зниження інтересу дошкільнят до праці, але й за допомогою інтерактивних методів “Мозкового штурму", "Бліц-турніру", мультимедійної презентації "Роль трудового виховання у формуванні особистості дошкільників". дидактичної вправи "Поміркуй та поєднай", використання народної мудрості, театральної діяльності та інших форм роботи, дійшли висновку, що праця – один з найважливіших методів всебічного розвитку дітей, формування здоров'язбережувальної, предметно-практичної, мовленнєвої, комунікативної, соціально-моральної та художньо-естетичної компетенції. На педраді було використано метод кольорових капелюхів або "Шести капелюхів мислення", розроблений англійським письменником, психологом і фахівцем у галузі творчого мислення Едвардом де Боно. Педрад ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 577 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.04.2015 | Комментарии (0)

01 квітня 2015 року в рамках проведення державної атестації ДНЗ №8 "Світлячок" відбулося методичне об'єднання вихователів груп раннього віку на тему "Казкові пригоди в лісі".

Вихователі Нікітіна Г.Ю. та Турлюн О.М. відповідально поставилися до підготовки та проведення заняття: розробили цікавий конспект заняття, підготували дидактичний матеріал для реалізації запланованого, створили відповідне розвивальне середовище в групі, наповнили його відповідно до вікових особливостей дітей раннього віку обладнанням, посібниками, дидактичними іграми. Діти були активними, емоційними, добре контактували з дорослими. Цікаві завдання, які виконували діти на протязі заняття – "гасили" пожежу, яку зчинив Вовчик у лісі, "латали" геометричними фігурами сорочку Вовчику, допомагали Бабусі (вих. О.Турлюн) шукати Колобка, який втік з віконечка, допомагали шукати домівку диким і свійським тваринам, "годували" їжачка та ін. допомогли вихователям досягти поставленої на занятті мети, а дітям отримати користь і задоволення від заняття. Присутні на МО методист міськво з дошкільного виховання Скляровська Л.Д., керівник МО вихователів груп раннього віку Остроушко І.І., колеги – вихователі груп раннього віку міста, доли схвальну оцінку заняттю, відмітили майстерність та професіоналізм вихователів Нікітіної Г.Ю. та Турлюн О.М. На завершення роботи вихователі поділилися своїми наробками, ідеями, напрацюванн ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 655 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.04.2015 | Комментарии (0)

З 23 по 27 березня 2015 року в логопедичній групі "Сонечко" ДНЗ №8 "Світлячок" проходило вивчення навчально-виховного процесу членами атестаційної комісії: завідувачкою ДНЗ №7 Довгалевською С.А. та завідувачем міською ПМПК Білоконь Н.В.

Колектив групи у складі: учитель-логопед Ладожинська Л.К., вихователі: Вороніна О.П., Олійник А.В., помічник вихователя Гетманенко Т.В. показали якісний перехід до спрямування освітнього простору на розвиток дитини, її особистісних і культурних якостей, формування цілісного підходу до всебічного гармонійного розвитку дошкільника. Так як провідним завданням роботи педагогів у логопедичній групі є формування та розвиток мовлення дітей, вся робота була спрямовано на мовленнєву всебічну підготовку дітей до школи. Були проведенні цікаві заняття вихователями з грамоти, математики, зображовальної діяльность з використанням іноваційних технологій: малювання на "чарівному" склі, ниткографія, аплікація з використанням покидькового матеріалу.

Учитель-логопед Ладожинська Л.К. на фронтальних, підгрупових та індивідуальних заняттях, використовуючи нетрадиційні методи навчала дітей чітко, ясно вимовляти звуки рідної мови, розвивала фонематичне сприймання, збагачувала словник дітей, корегувала граматичну будову мовлення.

На даний період були виконані вимоги Державної базової програми і корекційної спрямованості навчання ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 405 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

23 березня 2015 року почалася атестаційна експертиза ДНЗ №8 "Світлячок". З вітальними словами перед колективом виступила начальник міського відділу освіти Попова Н.О., яка сказала, що в ході атестації буде перевірено забезпечення якості надання освітніх послуг, моніторинг умов організації навчально-виховного процесу. Виступила Скляровська Л.Д. – методист з дошкільного виховання міського відділу освіти, яка познайомила з наказом відділу освіти про початок атестації, представила членів атестаційної комісії та робочу програму. Виступила Клименко С.Г. – завідувачка ДНЗ №8, яка познайомила членів атестаційної комісії з педколективом, дала характеристику групам, ознайомила з проблемними питаннями, над якими працює кожна група, провела екскурсію по закладу. В ході презентації перед членами атестаційної комісії виступили дошкільнята, які продемонстрували свої співочі та танцювальні здібності, подарували присутнім гарний настрій.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 402 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (0)

Матусю наша, ми це знаєм:
Багато ангелів є в Божім раю,
Та на землі лише один між нами:
Це наша мама!
За вас ми молимося Богу,
За вас благаєм Пресвятого,
Щоб вам здоров’я, силу дав,
Щоб щастя-радість вам послав,
Щоб обминало лихо і пригоди злі.
Матуся наша – ангел на землі!

Напередодні жіночого свята 8 Березня в ДНЗ №8 "Світлячок" відбувся святковий концерт "Вітаємо любих матусь", в якому приймали участь діти ІІ молодшої, середньої, старшої та логопедичної груп. Малята до свята підготували багато гарних пісень, таночків, віршів: дівчата ІІ молодшої групи "ВЕСЕЛЯТА" (вих. В. Кучаєва, Ю. Бєлугіна) виконали ніжну, лагідну пісеньку "Посидим в тишине", діти затанцювали жартівливу "Полечку", присутні матусі дізналися про те, які вони гарні помічники з пісні "Мамині помічники", а виконання "Циганського таночку" Маргаритою Первіненко викликали у матусь бурхливі оплески і захват.

Діти середньої групи "КАЛИНКА" (вих. В.Рогова, І.Крамаренко) підготували до свята прихода весни веселу пісеньку "Всміхнулося нам сонечко", пісню "Тане сніг", а від виконання улюбленого дітьми таночка "Маленька країна" матусі були в захваті і розчулені до сліз.

Захопливим і яскравим був виступ старшої групи ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 470 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

26 лютого 2015 року в ДНЗ №8 "Світлячок" було проведено міське методичне об'єднання вчителів-логопедів на тему "Використання нетрадиційних методів корекційного впливу в роботі з дітьми, які мають ЗНМ".

Свою роботу показала вчитель-логопед ДНЗ №8 Ладожинська Л.К. На методичному об'єднанні були присутні: керівник – вчитель-логопед Федунець І.О., голова ПМПК відділу освіти Знамянської міської ради – Білоконь Н.В., методист з дошкільного виховання міськво – Скляровська Л.Д., завідувачка ДНЗ №8 Клименко С.Г., логопеди – Філіпова В.О., Лантух В.І., Бондаренко В.І., Угренович О.І., Демченко Н.М.

По темі методичного об'єднання була підготовлена змістовна доповідь. Присутні відмітили, що заняття "Подорож до Золотої рибки" було проведено на високому методичному рівні. Діти, немов би побували в чарівній казці. Велика робота була проведена логопедом Ладожинською Л.К. за підтримки музичного керівника Паніної Г.А., вихователів Вороніної О.П., Крамаренко І.Л. по оформленню казкових сюжетів. В занятті були використані ефективні форми, методи і прийоми навчання, що сприяли підвищенню у дітей пізнавального інтересу, ефективності навчального процесу. Були використані такі інноваційні технології: ІКТ, музикотерапія, ізотерапія, казкотерапія та ін. Діти показали знання і уявлення про навколишній світ, активізували і розширили словник, розви ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 618 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.03.2015 | Комментарии (0)

Нещодавно в ДНЗ №8 "Світлячок" в рамках проведення семінару-практикуму "Фізкультурно-оздоровча робота в ДНЗ" з педагогами була проведена ділова гра на тему "Рухова активність – одна зі складових фізичного розвитку дошкільників". Мета проведення ділової гри:

  • закріпити знання педагогів щодо завдань дошкільного закладу з фізичного розвитку дітей,
  • формування інтелектуально-креативного потенціалу педагогів,
  • розвивати у педагогів навички активного слухання, вміння висловлювати власні думки, проявляти творчі здібності.

Ділова гра складалася з семи турів, під час яких педагоги мали можливість в цікавій ігровій формі привітати одне одного, проявити свої інтелектуальні здібності в турі "Шифрувальники", виявити свою обізнаність з методикою фізичного виховання дітей дошкільного віку, проявити свою майстерність, креативність та творчість в турі "Заморочки з бочки", в якому один з учасників показував вид спорту, а інші повинні були відгадати цей вид спорту. Вихователем-методистом було проведено тестування педагогів з даної теми, під час сьомого туру педагоги проявили свою ерудованість в знанні відомих народних прислів'їв та приказок на тему спорту та здоров'я.

В кінці ділової гри були підведені підсумки і учасники мали можлив ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 574 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.03.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz