П`ятниця, 29.03.2024, 14:19
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗДО №8
« 1 2 ... 13 14 15
Ранній вік вчені називають "золотою порою" сенсорного виховання. Чим менше дитина, тим більше значення в її житті має чуттєвий досвід. Сенсорне виховання засобом дидактичних ігор постає, як необхідне доповнення в процесі ознайомлення дітей з сенсорними еталонами. На 2-3 рік життя дитина ще не зовсім готова до засвоєння сенсорних еталонів, у неї ще тільки починають накопичуватися уявлення про величину, форму, колір та інші властивості предметів, а нагромадження цих уявлень проходить через гру, через ігрові ситуації в які необхідно вносити такі цілі, завдання та вміння, які варто засвоїти дітям. Завдяки зацікавленості дітей у розвитку сюжету, співпереживання його героям, діти в активній пізнавальній діяльності освоюють прийоми групування і класифікації, явища відносин і залежностей між предметами за їх розміром, формою, кольором, розташуванням у просторі, визначають послідовність і результативність своїх дій, пізнають зачатки логіки.

Саме цю властиву тему "Використання дидактичних ігор для сенсорного розвитку дітей раннього віку" розглянули вихователі групи раннього віку на своєму методичному об'єднанні в ДНЗ №8 "Світлячок".

Учасникам методичного об'єднання було представлено слайд-шоу, використання дидактичних ігор в даному навчальному закладі, яке підготували вихователі Бєлугіна Ю.В., Турчина В.В., Турлюн О.М., Азімова Л.В. Різноманітні дидактичні ігри на розрізнення кольорів, величин, форми, інших властивостей предметів з використанням кришечок, прищіпок, мочалок, коробок та інших предметів допомогли вихователям наочніше уявити всю багатогранну сенсорно-ігрову діяльність.

Заняття "Весняна прогулянка до лісу", яке провели молодий вихователь Турлюн О.М. – "Білосніжка" та досвідчений вихователь Турчина В.В. – в ролі ведмедика продемонстрували якісну підготовку до заняття, велику зацікавленість дітей – "гномиків", та їхню позитивну налаштованість на ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 949 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 16.05.2013 | Комментарии (0)

19 лютого в ДНЗ №8 "Світлячок" (завідуюча Клименко С.Г.) відбулося методичне об'єднання завідуючих і методистів дошкільних закладів міста за проблемою "Зміст та умови оптимізації педагогічної діяльності в ДНЗ згідно нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти". В ході проведення МО для його учасників була підготовлена доповідь "Сучасні підходи до навчально-пізнавальної діяльності в дошкільному закладі", з якою виступила методист ДНЗ №8 Кучаєва В.В. В доповіді вона зазначила, що зміни, які відбуваються в національній системі освіти і в дошкільній ланці зокрема, регулюються основними положеннями Конституції України, Законами України "Про освіту", "Про дошкільну освіту", Базовим компонентом дошкільної освіти, Державною базовою програмою розвитку дитини "Я у Світі" та іншими чинними програмами. Сучасна освіта – це освіта для конкретної людини і людства загалом. Тому першорядним завданням педагогів ДНЗ є створення умов для формування творчої життєво компетентної особистості, здатної реалізувати свій потенціал у сучасному суспільстві, здійснення переходу до особистісно-орієнтованого розвитку, навчання та виховання кожної дитини. Саме інтегрована освіта здатна сформувати у сучасного дошкільника дитячий світогляд як систему поглядів на довкілля та власне "Я", сприяти утворенню в його свідомості цілісної картини світу, становлення дитини як активного суб'єкта життєдіяльності, носія різноманітних форм активності та видів діяльності, компетентної особистості.

Учасники методичного об'єднання переглянули інтегроване заняття "Мандруємо в морські глибини", яке було проведено в старшій групі молодими вихователями Бойко К.В. та Оврас В.М. Вся підготовка до заняття здійснювалася за методом проектів, тому діти отримали грунтовн ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 1070 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.02.2013 | Комментарии (0)

29 листопада 2012 року вчителі-логопеди міста, а саме: В.Бондаренко, І.Федунець, О.Голованова, В.Лантух, О.Угренович, В.Філіпова зібрались на методичне об'єднання логопедів (керівник: Білоконь Н.) в дошкільному навчальному закладі №8 "Світлячок" (зав. Клименко С.Г.), для ознайомлення з роботою своєї колеги Л.Ладожинської. Тема методичного об'єднання була: "Специфіка проведення індивідуальних занять з постановки та автоматизації звуків".

Заняття було проведено на високому методичному рівні, використовувались індивідуальні методи та прийоми корекційно-виховної роботи.

Виготовлено багато посібників, використовувався різноманітний наочний матеріал, ляльковий театр, ТРВЗ. Використовувався один із головних принципів у логопедії – підхід до мовленнєвих порушень із позиції зв'язку мовлення з іншими сторонами психічного розвитку.

Заняття проходило в ігровій формі. Гра допомогла легше запам'ятати те, що цікаво. Гра вмикала увагу, розвивала пам'ять, дала можливість легко переключатись з одного виду діяльності на інший.

В гості завітав казковий персонаж "лисичка-сестричка", якій дитина показувала свої знання та уміння.

У роботі з дитиною враховувались її індивідуальні особливості. Завдяки ефективності корекційно-логопедичної роботи – дитина закріпила правильну артикуляцію звука [с], автоматизувала звук в складах, словах, реченнях, фразовому мовленні. У неї розвивались фонематичні процеси, граматично правильне мовлення, логічне мислення, збагатила словник.

До заняття була підготовлена виставка методичних посібників, виготовлених руками логопеда та вихователів групи. Виставка була різноманітною в процесі її підготовки використовувались інноваційні методи логопедичної роботи.

Доповідь на тему: "Специфіка проведення індивідуального заняття з поста ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 758 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.12.2012 | Комментарии (0)

Хто із нас, дорослих, а особливо дітей, не любить свій день народження? Привітання, подарунки, солодощі, улюблені ігри, гості, іще багато-багато чого приємного. Зробити приємним і пам'ятним день народження дітей, вирішили і ми, колектив середньої групи "Веселята" ДНЗ №8 "Світлячок".

Щедрим виявився місяць листопад на іменинників в нашій групі: Лєра Могильна, Даша Шишаєва, Діма і Нікіта Ємченко, Ясик Наводничий, Ілюша Пирогов - ось вони, герої Свята іменинників.

Зал відповідно прикрашений кульками, осінніми листочками, на стіні великий макет торта, зі словами "Вітаємо з Днем народження" і цифрою 5, в залі гості - діти, батьки, співробітники. Ведуча Кучаєва В.В. вітає від імені всіх присутніх іменинників зі святом, побажання та вітання висловлюють друзі іменинників, батьки та завідуюча Клименко С.Г. Не обійшлося без традиційного "Караваю" та піднімання на стільчиках іменинників. І, як годиться, пісні в дарунок іменинникам і від іменинників.

Приємним сюрпризом стала поява на святі дитячого улюбленця Карлсона (вихователь Бєлугіна Ю.В.), який разом з дітьми грав в ігри-атракціони, співав, танцював і, звичайно, підкріплявся варенням. А тоді всі разом "пекли" пиріг із повітряних кульок.

І як же засяяли дитячі оченята, коли в кінці свята завідуюча Клименко С.Г. та кухар Бар'ячна Л.В. внесли великий пиріг із свічками. Радості не було меж. На думку приходять слова В.О.Сухомлинського, нашого видатного земляка, вченого, педагога, 95-ти річчя від дня народження якого ми будемо відзначати в 2013 році, про те, що для дітей характерне світле, сонячне, оптимістичне світосприйняття, а дитячих оптимізм - це відчуття радості. Невипадково майже в усіх своїх працях педагог поєднує слово "радість" із словом "діти": "...радість сприймання, радість праці, радіс ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 864 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

В ДНЗ №8 "Світлячок" велика увага приділяється художньо-естетичному розвитку дітей. Однією з форм цієї роботи в реалізації завдань Базового компоненту дошкільної освіти (Нової редакції) є проведення музичних свят та розваг. З настанням чудової і прекрасної осінньої пори в кожній групі дитсадка почалася кропітка підготовка до свят, під час якої діти знайомилися зі змінами, які відбуваються в природі, з працею людей восени, отримали багато знань про овочі та фрукти, вітаміни, які містяться в них, вивчали пісеньки, віршики, готували ролі для ігор-драматизації.

В середній групі "Веселята" (ведуча Кучаєва В.В., муз.керівник Паніна А.А., Осінь - Бєлугіна Ю.В.) діти на святі побували в казковому лісі, де разом з лісовими звірятами "пекли духмяний каравай", весело грали в ігри-атракціони, співали, танцювали, драматизували пісню-гру "Свій город у нас є", а потім із задоволенням ласували смачним пирогом з гарбузовою начинкою.

Діти старшої логопедичної групи "Сонечко" (ведуча Олійник О.В.,муз. керівник Паніна А.А.) "побували в Простоквашино", де разом із Шариком та котом Матроскіним "копали" та переносили картоплю, моркву, цибулю, співали пісень, танцювали, змагались в улюблених іграх "Хто швидше збере урожай", "Хто швидше перенесе овочі", "Обійди калюжу" за що й отримали від жителів Простоквашино на гостинець смачний пиріг.

В старшій групі "Калинка" (ведучі Оврас В.М., Бойко К.В., муз.керівник Паніна А.А.) свято Осені було присвячено символу українського народу - калині. Діти з інтересом прослухали легенду про калину, в якій розповідалось про її походження, згадали прислів'я, приказки, водили хороводи "Ой, єсть в лісі калина", "Біля калиноньки", а дівчатка подарували усім глядачам сучасний таночок на мелодію пісні "Одна калина" у виконанні Софії Ротару. Підсумком цього дійства був величезний пиріг-калинник, прикрашений кетягами калини.

... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 1277 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

1. В ДНЗ №8 "Світлячок" пройшов Тиждень "Здоров'я – найцінніший скарб"

В старших групах проводились заняття з метою формування у дітей знань про здоровий спосіб життя "Веселим будеш – здоров'я здобудеш" та "Ласка і веселощі – половина здоров'я"

2. 30.03.2012р. проведено День Здоров'я.

Під час Дня Здоров'я до дітей на ранкову гімнастику завітали казкові персонажі Айболить, Кіт Базиліо та Лисиця Аліса, Карлсон. Вони разом з дітьми виконували вправи, навчали дітей як дотримуватися здорового способу життя, бути завжди бадьорим, веселим та здоровим. Діти побували в країні Вітамінії, виготовили книгу-альбом "Рослини – цілителі", для батьків було проведено заняття валеологічного Всеобучу "В гостях у бабусі Медуниці" на тему "Про матінку-Природу ти подбай, силу і здоров'я від неї почерпай"

3. Проведено колективні перегляди занять з тендерного виховання "В країні хлопчиків і дівчаток"
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 830 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.04.2012 | Комментарии (0)

1-10 11-20 ... 121-130 131-140 141-146
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz