П`ятниця, 03.05.2024, 01:53
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Методичний кабінет
« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 51 52 »

    26.11.2015 року відбувся навчальний семінар для вчителів навчально-виховного комплексу «Знам’янська ЗШ-І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей», які надають освітні послуги дітям з психофізичними вадами.
    Розглядалися основні напрямки корекційного впливу на дітей з затримкою психічного розвитку.
    Затримка психічного розвитку (ЗПР) – це порушення нормального темпу психічного розвитку, в результаті чого дитина яка досягла шкільного віку, продовжує залишатися в колі дошкільних , ігрових інтересів.
    При ЗПР діти не можуть включатися в шкільну діяльність, сприймати шкільні завдання і виконувати їх.
    Завідуюча міською ПМПК М.Білоконь нагадала вчителям про основні завдання корекційно-виховної роботи з дітьми, що мають затримку психічного розвитку.
    Учитель загальноосвітньої школи повинен бути готовим не тільки до професійно-педагогічної діяльності зі звичайними дітьми, але й до корекційно-педагогічної роботи з дітьми, що мають психофізичні особливості, результативно проводити корекцію педагогічного впливу на ос ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 406 | Добавил: znamosvita | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

    19 листопада 2015 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики, куди були запрошені методист відділу освіти Ліпінська О.Г. та вчителі початкових класів міста, які викладають інформатику.
   Присутні мали змогу відвідати відкритий урок у 4-му класі з теми «Графічний редактор. Палітра кольорів, створення та збереження зображень», який провів учитель інформатики ЗШ І-ІІІ ст. № 6 Невкритий І.І.
   Вчитель інформатики ЗШ І-ІІІ ст. №3 Сафонова В.В. провела майстер-клас з елементами практичної роботи на тему: «Методика роботи з офісним пакетом OOo4Kids (адаптованим до освітніх потреб) для учнів 2-6 класів». Члени МО отримали відповіді на питання щодо участі дітей в українсько-естонському проекті «Міксіке в Україні» та дистанційного навчання вчителів у КОІППО ім. В.О. Сухомлинського.
    Голова ММО, вчитель інформатики НВК, Пашко Ю.О. ознайомила присутніх з авторськими концепціями підручників з інформатики для 7 класу та вимогами по створенню вчителями інформати ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 425 | Добавил: znamosvita | Дата: 24.11.2015 | Комментарии (0)

Навчаючи інших – вчимося самі.


   Професія вчителя унікальна. Він навчає інших, і протягом усього життя навчається сам. Навчається самостійно, на різноманітних курсах, у колег і навіть у своїх учнів. Пропускає крізь себе величезні потоки інформації, аналізує, відбирає найцікавіше й найкорисніше, апробовує на практиці й знову шукає щось нове та сучасне. Саме таку структуру роботи сучасного вчителя продемонстрували педагоги загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню №4 під час засідання міського методичного об'єднання вчителів географії, я ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 381 | Добавил: znamosvita | Дата: 20.11.2015 | Комментарии (0)

   11.11.2015 н.р. на  базі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 відбулося міське методичне об’єднання вчителів математики, метою  якого було вивчення методів   активізації пізнавальної  діяльності  учнів в умовах компетентнісного підходу  у вивчені математики. Учасники семінару  мали змогу відвідати урок Гвоздєвої І.В. у  5-Б класі на тему «Відрізок. Пряма. Промінь.». Незвичайний захід – захист проектів  «Числа Фібоначчі» і «Фрактали» - представила  заступник директора з НВР Брикова С.Г. На цих  заходах отримали задоволення і нові знання не лише учні 6-Б і  9-А  класів, а і глядачі, найактивніші з яких   були нагороджені  сертифікатами на отримання 12-ти балів.          
   Крім того, Світлана  Геннадіївна  презентувала увазі членів ММО виступ «Компетентнісний підхід  у побудові моделі сучасного випускника». Активне обговорення викликала доповідь Ціпенко В.О. про використання електронних освітніх ресурсів на уроках математики. 
    Завдяки теплому прийому і цікавим заходам час минув швидко, а всі учасники залишилися задоволеними.
 

 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 345 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

Методичне об’єднання вчителів образотворчого мистецтва.


    На початку листопада 2015 року в НВК «Знам’янська загальноосвітня щкола І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» відбулося  засідання методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва. Науково-методична проблема: «Формування художньо-практичного мислення як умова індивідуального розвитку та самовдосконалення учнів».
В засіданні взяли участь 6 вчителів, які викладають образотворче мистецтво в навчальних закладах міста та методист міського методичного кабінету М.Босненко. Визначення основних напрямків роботи методичного об’єднання в навчальному році було головним завданням даного заходу.
      Керівник МО Павленко Ірина Миколаївна провела огляд методичної літератури та проаналізувала методичні рекомендації щодо викладання предмета «Образотворче мистецтво» у 2015/2016 навчальному році. Також приділила увагу важливому та актуальному питанню про методичні рекомендації до викладання образотворчого мистецтва в 7-х класах за новою програмою.
       В рамках засідання методичного об’єднання членами журі, з числа вчителів образотворчого мистецтва, було підведено підсумки конкурсу «Здай кров заради життя» та визначено переможців в двох вікових категоріях: 9-14 років та 15-22 роки. Даний конкурс проходив в навчальних закладах протягом жо ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 400 | Добавил: znamosvita | Дата: 09.11.2015 | Комментарии (0)

     21 жовтня 2015 року у ЗШ І-ІІІ ступенів №6 відбулася інформаційно-методична нарада з вчителями, які  працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Завідувачка міської психолого-медико-педагогічної консультації Н. Білоконь розповіла педагогам про етапи  корекційно-розвиткової  роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 377 | Добавил: znamosvita | Дата: 21.10.2015 | Комментарии (0)

20 жовтня 2015 року  проведено   "Круглий стіл"
з керівниками та секретарями атестаційних комісій закладів освіти на тему:
"Атестація педагогічних працівників як механізм управління якістю освіти та її психологічний супровід. В порядку денному розглянуто питання:
1.Особливості атестації керівних кадрів закладів освіти.
2. Основні  вимоги до  атестації педагогічних працівників. Н.Шемчук, методист ММК
3. Психологічний супровід атестації педагогічних працівників.  М.Босненко, методист ММК
4.Моніторинг результативності  навчально-вихованої діяльності вчителя  (обмін досвідом) С.Брикова,  заступник  директора  Знам’янської ЗШ  І-ІІІ ступенів № 6  з навчально-виховної  роботи.
            
              

              

 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 337 | Добавил: znamosvita | Дата: 20.10.2015 | Комментарии (0)

Корекційно-педагогічна робота.


У 23 статті Конвенції ООН про права дитини зазначено, що розумово чи фізично неповноцінна дитина повинна проводити життя в умовах, які забезпечили б її гідність, сприяли її упевненості  в собі і полегшували б її активну участь у житті суспільства.
    Відповідно до цього документу для здійснення корекції порушень у фізичному та психічному розвитку учнів з особливими освітніми потребами має проводитися корекційно-педагогічна робота  яка вирішує специфічні завдання зумовлені особливостями психофізичного розвитку учнів.
    20 жовтня 2015 року в ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 відбулася нарада вчителів, які надають освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами.
    На нараді розглядалися питання корекційно-розвиткової роботи з учнями, які мають вади психофізичного розвитку.
    Досвідом роботи з колегами поділилися вчитель вищої категорії, старший вчитель Зикова Надія Олександрівна та вчитель вищої категорії, вчитель-методист Горб Лідія Василівна.
    Завідувач міської ПМПК Білоконь Надія Володимирівна наголосила, що вчитель загальноосвітньої школи повинен бути готовим не  тільки до професійно-педагогічної діяльності зі звичайними учнями, але й до корекційно-педагогічної роботи з дітьми, що мають психофізичні особливості. Педагог який працює з дітьми з особливими освітніми потребами повинен також уміти управляти розвитком, навчанням і вихованням учнів, своєчасн ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 357 | Добавил: znamosvita | Дата: 20.10.2015 | Комментарии (0)

8 жовтня 2015 року на базі Знам'янської ЗШ І-ІІІ ступенів №3 була проведена педагогічна практика в рамках обласного семінару для слухачів підвищення кваліфікації вчителів зарубіжної літератури, інтегрованого курсу "Література" та російської мови КЗ КОІППО імені В.Сухомлинського (керівник О.Ревнивцева). Слухачі семінару-практикуму ознайомилися з досвідом роботи вчителів зарубіжної літератури ЗШ І-ІІІ ступенів №3: спеціаліста вищої кваліфікаційної категорії, Заслуженого учителя України С.Грабовської, спеціаліста вищої кваліфікаційної категорії, вчителя-методиста В.Шевченко та спеціаліста вищої кваліфікаційної категорії, старшого вчителя Н.Артем, які продемонстрували сучасні уроки високої фахової майстерності з аналізу художніх творів різних жанрів.

Вчитель зарубіжної літератури ЗШ І-ІІІ ступенів №6 І.Невкрита презентувала слухачами свій досвід з проблеми "Стратегія смислового читання як шлях виховання учня-читача".

Завідувач науково-методичною лабораторією гуманітарно-естетичних дисциплін КЗ КОІППО ім.В.Сухомлинського О.Ревнивце ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 380 | Добавил: znamosvita | Дата: 09.10.2015 | Комментарии (0)

Пройшло обстеження мовлення учнів початкових класів шкіл міста. Було виявлено 171 дитину з порушенням мовлення, що негативно впливає на успішне оволодіння грамотою, письмом та читанням.

Міська психолого-медико-педагогічна консультація надає логопедичні поради вчителям початкових класів для використання в роботі.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 372 | Добавил: znamosvita | Дата: 06.10.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz