Середа, 24.04.2024, 14:54
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Методичний кабінет
« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 51 52 »

Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради приділяє багато уваги навчанню і вихованню дітей з психофізичними вадами в розвитку та забезпечує їх права на здобуття якісної освіти.

1 вересня 2015 року відбулося діагностичне засідання за участю консультантів Кіровоградської психолого-медико-педагогічної консультації під головуванням завідувачки ОПМПК Яценко Вікторії Олександрівни.

Проводилося психолого-педагогічне вивчення дітей з особливими освітніми потребами. Метою вивчення було виявлення у ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 384 | Добавил: znamosvita | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

З давніх часів бібліотеки одночасно були сховищами документів і основною базою для навчання. Роль же сучасної бібліотеки, в першу чергу шкільної, підвищується в багато разів: необхідно передати дітям знання, набуті раніше, і підготувати їх до життя в суспільстві, де накопичення інформаційних масивів йде дуже швидкими темпами.

Реалізуючи свою головну стратегічну мету розвивається і діяльність шкільних бібліотек нашого міста, пріоритетами яких залишаються: розвиток особистості, здатної самостійно і вільно мислити й діяти в умовах інформаційного суспільства; формування у дітей сучасного світогляду; розвиток творчих здібностей і навичок самостійного пізнання, самоосвіти і самореалізації особистості; виховання покоління, здатного ефективно працювати і навчатися протягом життя, тобто, розробка політики запровадження послуг для дітей відповідно до потреб суспільства, що базується на знаннях суспільства, що навчається. Отже, освіченість, інтелект, творчий потенціал особистості стануть провідною силою в інформаційному суспільстві, тому ми всіма доступними формами бібліотечної роботи захищаємо і створюємо умови для реалізації права дитини на самореалізацію. Це передбачає свободу пошуку, отримування і передачу інформації та різних ід ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 406 | Добавил: znamosvita | Дата: 30.09.2015 | Комментарии (0)

Працюємо, вміємо й можемо...

Розвиток освіти сьогодні неможливий без розвитку освітньої установи - шкільної бібліотеки. Бібліотека в школі... Що це? Інформаційний, освітній, культурно-дозвільний елемент освітнього середовища. Це безсумнівно. Кожна бібліотека виробляє свою стратегію розвитку, але головне завдання будь-якої шкільної бібліотеки, як інформаційного центру, є надання допомоги учням і вчителям у навчально-виховному процесі. І першокласник, і випускник школи, і педагог, і директор навчального закладу залучені до загальної орбіти, ім'я якої - освіта.

Доведено, що співпраця бібліотекарів з педагогічним колективом сприяє підвищенню рівня грамотності учнів, розвитку навичок читання, запам'ятовування, а також виробленню вміння користуватися інформаційно-комунікативними технологіями. Отже, робота шкільної бібліотеки НВК "Знам'янська ЗОШ I–ІІІ ст. №2 - ліцей", орієнтована на формування стійкого інтересу користувачів до книги, виховання культури читання, розвиток творчого мислення. Все це здійснюється бібліотекою за допомогою інноваційних і традиційних методів особистісного і читацького розвитку. Це перш за все індивідуальна робота, побудована у формі діалогів, бесід. Друге – позаурочне життя школяра. Саме в ньому проявляється емоційна, духовна сторона життя дитини і тому особлива увага приділяється широкій популяризації української літератури, літератури з питань історії і культури українського народу та поваги до рідної мови, національно-культурних і духовних надбань нашого народу.

Відмітна особливість в тому, що бібліотека закладу створює умови для розкриття творчого потенціалу дитини, активізує і вдосконалює інтелектуальний потенціал учнів закладу. Бібліотека надає учням інформацію та ідеї, які необхідні для успішного існування в сучасному інформаційному суспільстві, прищеплює пот ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 506 | Добавил: znamosvita | Дата: 30.09.2015 | Комментарии (0)

Керуючись постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства освіти і науки України, розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації відділом освіти розроблений план проведення заходів щодо впровадження інклюзивного навчання в школах міста.

З метою забезпечення права на якісну освіту дітей з особливими освітніми потребами 9 учнів за рішенням Кіровоградської ОПМПК в 2015-2016 навчальному році будуть навчатися за інклюзивною формою навчання.

7 вересня 2015 року в НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" відбулася методична нарада вчителів початкових класів, які надають освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами.

Завідувач міською психолого-медико-педагогічною консультацією Н.Білоконь ознайомила вчителів з нормативно-правовою базою інклюзивного навчання, розробкою індивідуальної програми розвитку дитини, надала методичні рекомендації щодо роботи з дітьми під час корекційних занять.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 307 | Добавил: znamosvita | Дата: 08.09.2015 | Комментарии (0)

4 вересня 2015 року відбулося секційне засідання вчителів-логопедів. На засіданні розглядалися інструктивно-методичні рекомендації "Організація освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах в 2015/2016 навчальному році" та питання введення інклюзивної освіти в дошкільних навчальних закладах.

Поряд зі здоровими дітьми живуть, ростуть, виховуються діти з вадами фізичного та розумового розвитку. Вони, як і всі без винятку громадяни держави, мають право на здобуття якісної освіти. Інклюзивне навчання в дошкільних навчальних закладах вимагає створення спеціальних умов з метою забезпечення виконання корекційно-розвиткового та навчально-виховного процесів з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

Завідувач міською ПМПК Н.Білоконь ознайомила вчителів-логопедів з нормативно-правовою базою інклюзивного навчання в дошкільних закладах. Педагоги обговорили плани на новий навчальний рік.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 352 | Добавил: znamosvita | Дата: 07.09.2015 | Комментарии (0)

28 серпня 2015 року в НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" відбулося секційне засідання серпневої конференції бібліотекарів шкіл міста.

Керівник міського методичного об'єднання А.Романова проаналізувала методичну роботу за минулий навчальний рік та акцентувала увагу на проблемах, що гальмують підвищення ефективності бібліотечного процесу, а саме:

  • повноцінне кадрове забезпечення;
  • матеріально-технічне забезпечення;
  • поповнення бібліотечних фондів методичною літературою, фаховими та дитячими періодичними виданнями.

Значної уваги набуло обговорення ситуації з підручниками для учнів 4-х та 7-х класів, які на даний момент повністю відсутні. Складна ситуація в 2015/2016 навчальному році спостерігається і в 1-х, 3-х та 5-х класах, в яких значно збільшилася кількість учнів, порівняно з минулим роком, що спричинило дефіцит підручників в цьому навчальному році.

Методист ММК М.Босненко розкрила основні аспекти ефективного функціонування бібліотек та звернула увагу бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів на актуальні питання щодо тематики та організації проведення міських методичних об'єднань.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 479 | Добавил: znamosvita | Дата: 31.08.2015 | Комментарии (0)

26 та 28 серпня 2015 року на базі навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" відбулись секційні засідання серпневої конференції педагогічних працівників: вчителів української мови та літератури, математики, фізики, інформатики, зарубіжної літератури, економіки, історії, географії, хімії та біології, іноземних мов, трудового навчання, образотворчого мистецтва. Керівники міських методичних об'єднань підбили підсумки методичної роботи за минулий навчальний рік та окреслили ряд завдань для опрацювання у новому навчальному році.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 398 | Добавил: znamosvita | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

27 серпня 2015 року на базі ЗШ І-ІІІ ступенів №3 відбулося секційне засідання заступників директорів, які відповідають за організацію індивідуального та інклюзивного навчання в школах.

Були розглянуті питання реалізації Державного стандарту спеціальної освіти загальноосвітніх закладах міста та нормативно-правове забезпечення інклюзивного навчання.

З колегами поділилася знаннями, які отримала на курсах підвищення кваліфікації вчителів, які надають освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами в Кіровоградському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського заступник директора з навчально-виховної роботи Грузін Валентина Володимирівна.

Методичні рекомендації щодо складання індивідуальної програми розвитку учня який перебуватиме на інклюзивній навчання надала завідувач міською ПМПК Білоконь Надія Володимирівна.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 290 | Добавил: znamosvita | Дата: 27.08.2015 | Комментарии (0)

Англійська письменниця Джейн Остен колись писала: "Щоб бути щасливим інколи потрібно боротися із самим собою". Ці слова стали ключовою фразою заходу, який не мав аналогів у нашому місті. 18 червня цього року в актовій залі НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" за підтримки відділу освіти та директора НВК Ю.Сопільняка пройшов І міський психологічний форум на тему "Можливості сучасної психології в подоланні життєвих криз".

Метою даного заходу стала популяризація практичної психології серед населення, а одне із завдань – це розвиток потенційних можливостей особистості.

В умовах достатньо важкого сьогодення існує нагальна необхідність вчитись керувати своїми емоціями, позитивно мислити, адаптуватись до складних життєвих ситуацій, ефективно спілкуватись, вміти знаходити спільну мову з будь-якою людиною і брати на себе відповідальність за своє життя та події в ньому. Про те, що люди потребують цих знань свідчить кількість гостей форуму. Учасниками форуму стали працівники відділу освіти, педагоги НВК і загальноосвітньої школи №1, вихователі ДНЗ №2, №4, №6, представники відділу у справах молоді та спорту, міськвиконкому, працівники міського Центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді, а також інші зацікавлені мешканці міста.

У ході форуму до уваги присутніх були представлені майстер-класи від психолога НВК, магістра психології, тренера Ольги Жирьонкіної на теми "Інноваційні психотехнології, профілактики розв'язання конфліктів та протистояння ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 438 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.06.2015 | Комментарии (0)

Шановні педагоги, батьки та гості сайту!

Запрошуємо Вас взяти участь в І міському психологічному форумі "МОЖЛИВОСТІ СУЧАСНОЇ ПСИХОЛОГІЇ В ПОДОЛАННІ ЖИТТЄВИХ КРИЗ", який відбудеться 18 червня 2015 р. о 9.00 в актовій залі НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей".

Ви зможете отримати відповіді на важливі запитання та оволодіти ефективними методами:

  • виходу зі стресових ситуацій;
  • розв'язання конфліктів та гармонізації стосунків;
  • підвищення самооцінки та впевненості у собі;
  • знаходження ресурсів для досягнення успіху та позитивного ставлення до життя.

Попередня реєстрація обов'язкова до 15.06.2015р. за тел.: 0973121224, 0507112895, 0669589857, 0934110790.

Вхід вільний!

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 308 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 09.06.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz