Субота, 04.05.2024, 04:38
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №6
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 »
На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Януковича літній відпочинок дітей знам'янщини втілюється в роботі пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей. Щороку в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. № 6 гостинно відчиняє двері табір відпочинку з денним перебуванням дітей "Спартак".

Традиційними стали щоденні свята та цікаві заходи, які проводять вчителі з вихованцями. Серед них надзвичайно популярними виявилися "День спорту", "День казки", "День книги", "День історії" тощо. На них діти не лише розважаються, вони мають змогу у цікавій та доступній формі отримати додатковий життєвий досвід, відпочити, поспілкуватись та порухатись.

Пам'ятаючи про цінність людського життя та необхідність його збереження, вихователі закладу разом з учнями щоденно проводять роботу з попередження дитячого травматизму. Діти під керівництвом учителів повторювали правила безпечної поведінки на воді, правила дорожнього руху та безпеки під час проведення екскурсій та походів, спортивних заходів та ігор.

Плідною можна вважати роботу, яка дає певні результати, зацікавлює тих, хто до неї залучений, приносить усім радість.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 569 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.06.2013 | Комментарии (0)

27 травня 2013 року в Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №6 відбулася урочиста подія. Учні ЗШ №6 та №7 розпочали літній відпочинок в пришкільному таборі з денним перебуванням.

Цього року за бюджетні кошти мають змогу оздоровитися діти з категорійних сімей, а також обдаровані учні, переможці різноманітних конкурсів, змагань та олімпіад. Для них передбачено цікаві розважальні та виховні заходи, спортивні змагання, веселі та пізнавальні вікторини, зустрічі із спеціалістами ЦССМ, лікарями, представниками місцевого самоврядування, депутатами тощо.

З нетерпінням діти очікували свято відкриття табору, бо щороку традиційно почесним гостем на ньому є міський голова І.Б.Крижановський. Цього разу він завітав до дітей разом із секретарем міської ради А.В.Тесленком. Вихованці почули настанови та побажання від шановних гостей, щирі поздоровлення з початком літніх канікул. Особливе захоплення у дітей викликали подарунки. Тут були й цікаві іграшки, яскраві м'ячі, розвивальні ігри, приладдя для малювання и навіть… аптечка для надання першої допомоги.

Діти та педагоги з вдячністю прийняли подарунки, та побажали гостям міцного здоров'я, веселого літа, гарного відпочину та приємних посмішок.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 617 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 28.05.2013 | Комментарии (0)

Часи стрімко змінюються, а школа залишаються тим осередком, на якому тримається кожна громада. В.О. Сухомлинський вчив: "Школа мусить бути не коморою знань, а середовищем думки". Тому найважливіше завдання школи – навчити дитину здобувати знання протягом всього життя. Саме ця компетентність розглядається в сучасній педагогіці як ключова.

Загальношкільні батьківські збори, що пройшли в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 були присвячені двом основним питанням – розвиток мислення дитини та формування в неї навичок здорового способу життя. Директор школи Полежай Д.П. підвів підсумки більшої частини навчального року, намітив перспективи розвитку, виділивши окремі недоліки в питаннях навчання та виховання. Особлива увага була зосереджена на тісній співпраці педагогічного колективу та батьківської громадськості.

Заступники директор Брикова С.Г. та Михайлова С.А. висвітлили питання навченості та успішності участі школи в різноманітних олімпіадах, змаганнях та конкурсах. Батькам повідомили про завдання  щодо літнього оздоровлення та роботи шкільного табору відпочинку.

Батькам була представлена міні-лекція про родинне виховання через призму педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського керівником методичного об'єднання класних керівників  5-11 класів Чабанюк Т.А. Більш детальна розмова з цього питання продовжилася на класних батьківських зборах.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 747 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Щороку традиційно квітень – місячник екологічного виховання. Ключовими та водночас трагічними датами є роковини аварії на Чорнобильській АЕС. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Багато уроків дав нам Чорнобиль: це і урок людської недбалості та безвідповідальності, урок милосердя, професійної чесності, урок людського героїзму та відваги. І скільки не минуло років, це слово полум'янітиме в нашій пам'яті чорним вогнищем скорботи.

Виховуючи глибоку повагу до ліквідаторів аварії на ЧАЕС, в рамках Тижня в школі були проведені різноманітні заходи. Класні керівники провели тематичні години спілкування, бесіди, години пам'яті, круглі столи, конференції. Було організовано тематичну виставку літератури в шкільній бібліотеці, виставку газет, загальношкільну лінійку пам'яті.

Особливо запам'ятається учням 7-А класу бібліотечна година "Полин-сльозою омивається трава", яку провели завідуюча міською бібліотечною філією № 2 Перепелятникова О.В. та бібліотекар Лопата С.С. Ними буди представлені не лише масштаби трагічних подій, книжкова викладка, фотодокументи, а й документальний фільм про Чорнобильську катастрофу.

Щоб біда не приходила на українську землю, підростаюче покоління повинно відповідально ставитися до природи в ім'я майбутнього життя людства та виховувати ціннісне ставлення до оточуючого середовища.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 782 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Традиційно останній тиждень листопада в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 – Тиждень Добра та Милосердя. Цього року він проводився під девізом "Нехай наші добрі справи проростуть та стануть міцними". Волонтерський загін активізував свою роботу щодо збору необхідних речей, шкільного приладдя, іграшок, книжок та ін. для дітей школи-інтернату, спонукав учнів робити добрі справи на благо однокласників, батьків, вчителів, мешканців селища.

Цікавою і різноманітною була започаткована акція "Сім кольорів веселки – сім наших корисних справ". Волонтери шкільного загону залучали до добрих справ, роздаючи саморобні квіточки з кольорами веселки.

Підсумком акції стала спільна справа "Одягни дерево доброти". В її рамках на підготовлене дерево вивішували різнобарвні стрічки, що символізували конкретні добрі справи учнів школи.

Класні керівники 1-8 класів провели "Уроки Доброти" на тему: "Дивіться на нас, як на рівних", а в 9-11 класах години спілкування на тему: "Наперекір долі".

Не залишилися байдужими учні 2-х класів (класні керівники Коротич Н.Д., Бондаренко О.І.). Вони створили галявину доброти та постійно надають допомогу птахам, яки взимку приходиться дуже сутужно. Учні 7-11 класів із зацікавленістю включилися в міський творчій конкурс – написати твір-звернення до людей від імені безпритульної тварини.

Сьогодення потребує не лише добрих справ, а й милосердя, чуйності, толерантності, співчуття. Саме такі якості намагаються виховувати в учнів школи педагоги. Це стане для дитини одним з головних уроків для отримання високого звання – "ЛЮДИНА".
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 1185 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

Головним завданням школи є виховання та набуття здоров'язберігаючих компетенцій учнів. Саме тому проводячи Тижні безпеки життєдіяльності в школі, вчителі ставлять перед собою мету навчити дітей зберігати себе в оточуючому світі.

В листопаді традиційно проходить Тиждень знань з пожежної безпеки. Протягом нього в школі були проведені різноманітні заходи класними керівниками: години спілкування, бесіди, усні журнали, вікторини, інформаційні години тощо. Вчителі початкових класів разом з учнями активно включилися в конкурс творчих робіт та створили пізнавальні казки на протипожежну тематику та яскраві малюнки. Найбільш вдалими виявилися роботи учнів 1, 2-А, 2-Б та 3-Б класів.

Учні старшої ланки взяли участь в конкурсі творчих робіт "Служити іншим і добро робити". Завідуюча шкільною бібліотекою Неводнича І.П. презентувала виставку тематичної літератури з протипожежної тематики. Учні початкових класів мали змогу відвідати на базі школи виставу "Пригоди крокодила Гени та Чебурашки", представлену Львівським ляльковим театром "Золота рибка".

Практику впровадження необхідних знань та навичок поводження в побуті з пожежонебезпечними предметами та практичні вміння учням буде продовжено протягом навчального року, як важливий елемент ціннісного ставлення до себе та оточуючих.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 812 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.11.2012 | Комментарии (0)

Європейський Тиждень місцевої демократії є щорічною кампанією, започаткованою Радою Європи в 2007 році. Він передбачає заходи щодо розповсюдження принципів та досягнень місцевої демократії країн Європейського співтовариства. Україна ратифікувала хартію Європейського самоврядування в 1997 році, та спрямовує свою діяльність на поглиблення співпраці та укріплення традицій систем управління, властивих європейським державам.

Основи демократії закладаються ще в шкільні роки, коли дитина відчуває себе повноправним членом шкільного самоврядування, виховує відповідальність та громадянські чесноти. А приклади діяльності депутатів різних рівнів є потужним виховним чинником створення громадянської особистості.

В Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 відбувся захід – "Урок депутата". На нього запросили депутатів обласної Ради Заточну О.І. та міської Ради Мороза А.П. Вони в цікавій та доступній формі розповіли учням 9-х та 7-А класів про діяльність щодо організації місцевого самоврядування. Організація роботи Рад, комісії, в яких працюють депутати, механізм прийняття рішень, конкретні справи - все цікавило юних громадян. Жваве спілкування, на якому піднімалися питання, що хвилюють сучасну молодь, виявилося дуже корисним не тільки для дітей, а й для депутатів, як вони потім зізналися. До речі, обидва депутати є випускниками школи. Вони в свій час були дуже активними в суспільному житті школи, селища та міста, тому й до цього часу займають активну життєву позицію, а Мороз А.П. є одним із спонсорів багатьох шкільних заходів.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 587 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.10.2012 | Комментарии (0)

В українській історії є багато подій та свят. Серед них особливе місце займає День Українського Козацтва, який відмічається 14 жовтня. Напередодні свята в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. № 6 відбулася зустріч з козаками Окремого Чорноліського полку ім.Козака Мамая Чорноліської сотні: отаманом Осавульської Чорноліської сотні по охороні громадського порядку Нікіфоровим Володимиром Борисовичем, осавулом Окремого Чорноліського полку Максименко Олександром Васильовичем, отаманом Хвощувато-Патринської сотні Голим Віктором Анатолійовичем.

Всі учні школи бажали зустрітися з ними, але найбільше пощастило 7-А та 8 класам. Вони підготували святкову програму, якою привітали цікавих гостей, а козаки, в свою чергу, ознайомили дітей з історією та сучасністю Українського козацтва та розповіли про напрямки діяльності козацьких формувань Знам'янщини. Особливо вони виділили такі напрямки: історико-краєзнавчий, охорона громадського порядку, підготовка юнаків як національного резерву Української Армії.

Захоплюючою та цікавою була розповідь про козаків-характерників, дослідників історії українського козацтва, традиції та свята запорізьких козаків, будні сучасного козацького полку та знаменитий бойовий гопак запорожців. Учнів також вразила зовнішність козаків, що прийшли одягнені у формений одяг та були підтягнуті, виправні і привабливі. Наприкінці зустрічі діти висловили побажання, що такі цікаві та корисні зустрічі стануть традиційними, і не лише напередодні свята!
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 675 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.10.2012 | Комментарии (0)

В Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 для кожної групи класів було проведено загальношкільні батьківські збори. Багато питань було розглянуто на них. Це поточний ремонт школи, результати ДПА та ЗНО, заходи виховного спрямування, було проведено аналіз проектів, що вдалось втілити в життя школи та тих, що з якихось причини не стали реальністю.

В результаті жвавої дискусії було намічено шляхи співпраці батьків та школи, а також цікаві завдання на наступний навчальний рік. Так, було відмічено, що потрібно активізувати роботу батьківської громадськості з дітьми девіантної поведінки, а також налагодити всебічну підтримку дітей, що не мають високих навчальних досягнень. Було вирішено збільшити кількість екскурсій. Посилити роботу з обдарованими дітьми, а також продовжити співпрацю в розбудові шкільної інфраструктури.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 590 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.10.2012 | Комментарии (0)

В.О.Сухомлинському присвячується…

Вересень – особливий місяць для педагогічної спільноти, і справа не в тому, що це початок нового навчального року. Саме в ньому народився один з найвидатніших педагогів всіх часів, наш земляк Василь Сухомлинський.

Знам'янська ЗШ І-ІІІ ст. №6 є опорною з впровадження педагогічної спадщини Великого Педагога. Саме тому наприкінці вересня в школі проводиться традиційне свято – виставка Дарів Природи та Квітів, присвячена Дню народження В.О.Сухомлинського.

Кожного разу експонати виставки, що виготовляються з природного матеріалу, овочів та фруктів, стають більш різноманітними та цікавими. Приємно відмітити, що до виготовлення робіт долучаються не лише учні школи, а й представники всіх поколінь кожної родини та вчителі. Це забезпечує зв'язок поколінь та допомога зберігати гарні традиції.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 718 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.10.2012 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz