Понеділок, 29.04.2024, 14:33
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №6
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 26 »
Цього навчального року учнями Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 стали 37 першокласників. Разом з першими вчителями Воловик Н.В. та Яровою О.В. вони розпочали цікаву подорож Країною Знань.

Для них все вперше: урок, виховний захід, екскурсії та спортивні змагання. Особливу увагу вчителі приділяють ознайомленню дітей із сторінками історії України, визначними датами, подіями з історії школи.

В рамках відзначення 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка, класний керівник 1-А класу Воловик Н.В. підготувала виховний захід "Т.Г.Шевченко – геній українського народу". Діти ознайомилися з елементами життєвого та творчого шляху Кобзаря та прослухали віршовані рядки, що вийшли з-під його пера.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 472 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2014 | Комментарии (0)

У зв'язку з відзначенням 95-річчя від Дня народження І.Г.Ткаченка, в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 були проведені заходи присвячені життю та педагогічній спадщині цього видатного педагога.

Так, учні 10 класу (класний керівник Полякова С.В.) провели годину спілкування "Івану Гуровичу Ткаченку присвячується"... Діти ознайомилися з педагогічними доробками нашого відомого земляка, його життєвим шляхом та цікавими ідеями щодо виховання підростаючого покоління.

Десятикласники високо оцінили діяльність І.Г.Ткаченка як педагога та організатора навчально-виховного процесу і зазначили, що його багата педагогічна спадщина є актуальною і у реаліях сьогодення.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 445 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2014 | Комментарии (0)

15 лютого 2014 року виповнюється 25 років з того дня, коли останній радянський солдат залишив Афганську землю. З цього приводу в Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 вшанували пам'ять всіх воїнів-афганців, що загинули під час виконання інтернаціонального долгу.

На території школи встановлено пам'ятний знак колишньому випускникові, воїну-інтернаціоналісту В.Козіну. Ця знаменна подія відбулася у 1981 році.

Для учнів школи це святе місце. Саме тут проводяться урочисті лінійки та вшановуються школярі, що досягли високих результатів у навчанні, вибороли перемогу на різноманітних змаганнях та конкурсах. Саме тут вишиковується вся школа під час свят, на Першому та Останньому Дзвонику. І щоразу найкращі учні вшановують пам'ять Валерія Козіна покладанням квітів, а вся школа згадує про його подвиг під час хвилини мовчання...

22 травня 2010 року на фасаді шкільної будівлі було відкрито меморіальну дошку, присвячену В.Козіну, яка була встановлена на кошти, зібрані учнями школи та воїнами-афганцями.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 481 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2014 | Комментарии (0)

06 лютого 2014 року на базі Знам'янської ЗШ №6 І-ІІІ ступенів було проведено батьківський інтерактивний круглий стіл з використанням карток "Креатив -1".

Тема: "Адаптація 1-класників. Труднощі у навчанні та способи їх подалання".

План зустрічі:
І. Вступ
1. Привітання.
2.Повідомлення теми.
3.Визначення кола питань, які цікавлять батьків.
ІІ. Основна частина
1.Складання діаграми приорітетних завдань з метою подальшого роз'яснення та прийняття можливих рішень по усуненню недоліків.
2. Рефлексія та висновки.
3. Секрети успішності від батьків учнів 1-го класу.
ІІІ. Практична робота з подальшим заглибленням, аналізом й аргументацією
1. Вправа з картками "Креатив - 1" Бачу, чую, відчуваю... (опис картки).
2. Проведення паралельного навчання.
3. Міні майстер-клас роботи з дітьми за картками вдома.
4. Рефлексія та висновки.
ІV. Робота з рекомендаціями. Бук ... Читати далі »
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 535 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

Січень – це не лише початок нового року, а й місяць важливих історичних подій Української держави. Вивчати й знати історію минулого своєї країни, її особливо пам'ятних та значущих сторінок – значить впевнено крокувати в майбутнє. Саме тому в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. № 6 було проведено ряд інформаційно-виховних заходів по відзначенню 95-ї річниці Дня Соборності і Свободи України та уроки пам'яті, присвячені Дню жертв Холокосту і пам'яті Героїв Крут.

В кожному класному колективі тема Дня Соборності та Свободи України висвітлювалася на інформаційних хвилинах, які підготували та провели учні 10-го класу Волкова Д. та Васильєва Ю. Учні школи мали змогу ознайомитися з тематичним стендом "Пам'ятні дати січня". Класні керівники провели години спілкування, бесіди, тематичні читання, уроки патріотичного виховання присвячені 95-ї річниці Дня Соборності і Свободи України та пам'яті героїв Крут під загальним гаслом "Задзвеніли срібні дзвони в Україні".

Члени шкільного історико-краєзнавчего гуртка (керівник Полякова С.В.), відвідали міський архів де ознайомилися з цікавими сторінками історії рідного краю. Учні 6 класу (класний керівник Невкрита І.С.), 8-А класу (класний керівник Чабанюк Т.А.) відвідали в міському краєзнавчому музеї експозицію "Тернистий шлях України".

Виховуючи громадянина ... Читати далі »
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 465 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

12 грудня Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6 приймала гостей – вчителів фізичної культури шкіл міста, головного спеціаліста міського відділу освіти Мургу В.М. та головного спеціаліста відділу сім'ї молоді та спорту Знам'янського міськвиконкому Сугарея А.О. Адміністрація школи ділилася досвідом щодо впровадження Указу Президента України "Про національну стратегію розвитку освіти в Україна на період до 2021 року" та оновлення змісту, форм та методів організації навчально-виховного процесу на засадах компетентнісного підходу.

Школа має досвід щодо вирішення даного питання, оскільки методичною проблемою школи є "Розвиток творчої особистості в умовах компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі". Особливу увагу було приділено базовим компетентностям вчителя як педагога-працівника та спеціальнофаховим компетентностям вчителя фізкультури.

Кожен учасник семінару отримав методичні рекомендації. Вчителям шкіл міста презентували спортивну історію школи, як на протязі десятиріч створювалася база та ефективна система спортивно-масової роботи. Крім того, присутнім були представлені матеріали традиційних шкільних спортивних свят та декад. Вони ознайомилися з друкованою продукцією, що є підсумком роботи в даному напрямку, спортивними досягненнями та були присутні на відкритих уроках, що представили їх вчителі ЗШ І-ІІІ ст. №6 Бондаренком Ю.І. та Степаненком О.І.

Гості зацікавилися наданими матеріалами, відмітивши спільну роботу адміністрації, педагогів, батьків та учнів щодо формування здоров'язберігаючої компетенції.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 461 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Важливим надбанням людської спільноти є права людини. Завдяки Загальній Декларації Прав Людини, яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року, кожна людина має рівні права з іншими. В рамках Всеукраїнського Тижня права в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 було проведено загальношкільний Всеукраїнський урок "Права Людини". Класні керівники різноманітними засобами зацікавлювали учнів, надали важливу інформацію та провели практичні заняття. Головне – діти усвідомили, що важливо не лише знати про свої права, а й мати гарантію щодо їх дотримання з боку людей, суспільства та держави. Демократичне українська суспільство потребує громадян, які чітко розуміють, що їх права непорушні. Лише тоді вони зможуть побудувати могутню правову державу, рівну серед рівних у Європейському світі.

Початок Всеукраїнського Тижня Права в Знам'янській ЗШ І-ІІІ №6 знаменувався не лише уроками з прав людини, а й такими виховними заходами, які проходили під керівництвом заступника директора з виховної роботи Михайлової С.А. та відповідальної за правову роботу Полякової С.В. і практичного психолога Рац О.В.:
  • оформлення виставки плакатів, малюнків "Права дитини";
  • розповсюдження буклетів та іншої акцидентної продукції про права дитини серед учнів 6 та 11 класів;
  • надання консультації з правової тематики учням 11 класу та їх батькам.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 461 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Учні Знам'янської ЗШ І-ІІІ ст. №6 вже другий день продовжують активно займатися правовою освітою. Вчителі історії Михайлова С.А. та Полякова С.В. протягом дня надавали консультації вчителям та учням з питань захисту прав особистості. Діти 5, 8-х та 9 класів мали можливість взяти участь у бесіді щодо прав людини та дитини. Для учнів 7-х класів була проведена вікторина-анкетування "Як я знаю свої права".

Чим більше учні дізнаються про власні права, тим більше їм хочеться реалізовувати їх в сьогоденні.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 454 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Однією з основних проблем, яку має вирішити світове співтовариство, є проблема прав людини. Чим більше людей будуть знати про свої права і намагатися жити за принципами, які містять у собі ці права, тим більша ймовірність, що права людини стануть не просто ідеальною моделлю, а й реальністю.

В рамках Всеукраїнського Тижня права, 12 грудня в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 був присвячений проблемі формування правових компетентностей школярів та намаганням формувати громадянську позицію. За сучасних умов саме загальноосвітній навчальний заклад має створити виховний простір, де дитина формує себе як громадянин.

На загальношкільній лінійці розповіли про значення й актуальність документів з прав людини, в цікавій формі довели як і коли дитина має відстоювати власні права. Учні початкової школи приймали активну участь в правовій вікторині. В 11 класі відбувся урок громадянської освіти "Права. Свободи та відповідальність".

Нове українське суспільство вимагає установки на взаємодію, співпрацю, відкритість, захист власних прав і повагу до прав інших людей. Це головний підсумок виховних заходів, що проходили у школі 12 грудня.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 413 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

В рамках міжнародного дня інвалідів в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 проходив Тиждень Добра та Милосердя. Гуманне та шанобливе ставлення до людей з особливими потребами та готовність суспільства сприймати їх такими, як вони є, а також не бути байдужими - головне завдання цього Тижня.

Керуючись саме такими чинниками всі учні школи активізували свою роботу та на тривалий час робили шкільний світ добрішим та милосердним. Активну участь школярі приймали в акціях "Родинне щастя", "Червона стрічка символізує...", "Добрик крокує по планеті", "День компліментів та подяки", "Три добрі справи".

Класні керівники провели "Уроки доброти", учні мали змогу передивитися відео сюжети в серії "Доброта людських сердець", презентували мультимедійні проекти "Зігріємо теплом душі всіх навкруги", творчо працювали на заняттях "Зобрази доброту", заочно подорожували до країни ввічливості. Оформили "Дерево доброти".

В сьогоденні важливо пам'ятати про небайдужість, сповідувати милосердя та добро, бути чемними і достойними звання людини.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 626 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 09.12.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz