Вівторок, 14.05.2024, 00:37
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 547 548 549 550 551 ... 620 621 »
15 лютого 2014 року виповнюється 25 років з того дня, коли останній радянський солдат залишив Афганську землю. З цього приводу в Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 вшанували пам'ять всіх воїнів-афганців, що загинули під час виконання інтернаціонального долгу.

На території школи встановлено пам'ятний знак колишньому випускникові, воїну-інтернаціоналісту В.Козіну. Ця знаменна подія відбулася у 1981 році.

Для учнів школи це святе місце. Саме тут проводяться урочисті лінійки та вшановуються школярі, що досягли високих результатів у навчанні, вибороли перемогу на різноманітних змаганнях та конкурсах. Саме тут вишиковується вся школа під час свят, на Першому та Останньому Дзвонику. І щоразу найкращі учні вшановують пам'ять Валерія Козіна покладанням квітів, а вся школа згадує про його подвиг під час хвилини мовчання...

22 травня 2010 року на фасаді шкільної будівлі було відкрито меморіальну дошку, присвячену В.Козіну, яка була встановлена на кошти, зібрані учнями школи та воїнами-афганцями.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 483 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2014 | Комментарии (0)

З 10 лютого 2014 року в ДНЗ №2 "Теремок" розпочалась державна атестація закладу, яка відбувається один раз в десять років. Під час атестації заклад перевіряють за питаннями:
  • організаційно-правові засади діяльності закладу;
  • матеріально-технічну та навчально-методичну базу;
  • кадрове забезпечення закладу;
  • управлінську діяльність ДНЗ;
  • медичне обслуговування;
  • харчування дітей;
  • навчально-виховну роботу;
  • роботу з сім'єю та школою.
Членами атестаційної комісії є працівники міського відділу освіти, завідуючі та методисти дошкільних закладів міста на чолі з начальником відділу освіти Поповою Н.О.

Під час перевірки буде оцінено професійну діяльність всіх працівників закладу. Також в закладі будуть проведені методичні об'єднання, на яких буде показано передовий досвід роботи педагогічних працівників ДНЗ.
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 486 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2014 | Комментарии (0)

Зима - важка пора для птахів. В зимовий час птахи гинуть не стільки від холоду, а від того, що не вистачає їжі. Особливо важко птахам в ті часи, коли ожеледиця і сильні снігопади, коли земля, гілки дерев покриті льодом і снігом. Ось у ці скрутні часи для птахів на допомогу повинні прийти і дорослі, і діти. Якщо кожна школа в нашій країні поставить хоча б одну годівницю, то всі птахи будуть забезпечені кормом. Учні 2 класу ЗШ І-ІІІ ст. №7 дбають взимку про диких пташок! Вони підготували для пернатих годівнички , щоденно підсипають корм, розвішують шматочки несолоного сала для веселих зграй жовтогрудих синиць. Діти цікавляться життям птахів, спостерігають за їх поведінкою. Деякими знаннями вони можуть вже поділитися з іншими школярами. Наприклад ,що птахи - найкращий біологічний захист садів, лісів, парків та скверів від шкідників – гусені, різних личинок та короїдів, які зимують на гілках дерев та кущів, залишках плодів та торішньому листі. У зимовий період найкраще підгодовувати пташок поживним кормом: трохи розчавленим качалкою соняшниковим та гарбузовим насінням, пшоном, просом, залитими смальцем чи олією вівсяними пластівцями, несоленим салом, маслом, маргарином. Пташкам будуть до вподоби зіпсовані крупи, сухофрукти та сушені гриби, в яких завелися жирні личинки.

Слід пам'ятати, що сіль для птахів - страшна отрута. Тому солоні чипси, сухарики та солоне сало - не для них.

Не можна згодовувати пернатим чорний хліб! Він набухає в зобу, через що живе створіння може загинути. Полегшить травл ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 741 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2014 | Комментарии (0)

Навчання малюків англійської мови віднесено до варіативного компонента Державного стандарту дошкільної освіти. Дошкільне навчання є підготовчим етапом в оволодінні англійською мовою. Навчання англійської мови в дошкільному закладі є системою спеціально організованої вихователем діяльності вихованців, що спирається на інтерес, активність дітей та вікові особливості.

В ДНЗ №8 "Світлячок" в групі "Калинка", вихователі Рогова В.Ю. та Крамаренко І.Л. проводять гурток під назвою "A B C D E – англійську мову вчать малюки".

Мета гуртка – розвивати навички розуміння англійської мови; розвивати навички говоріння; формувати позитивне ставлення до англійської мови, сприйняття її як ще одного засобу спілкування; сприяти повноцінному та різнобічному розвитку дитини; створювати сприятливі умови для оволодіння основами спілкування англійською мовою. Виховувати повагу до мови інших народів та їх культури.

Значне місце у навчанні дітей англійської мови посідає використання пісень, віршів та лічилок. Діти емоційніше сприймають римований текст, легше й міцніше запам`ятовують його. Під англійські пісеньки діти полюбляють співати хором, танцювати та робити зарядку. Римування і скоромовки допомагають малюкам швидше вивчити англійські слова, краще засвоїти вимову звуків та інтонацію.

Діти із задоволенням співають такі англійські пісеньки, як "Little Cat", "Good morning to you", "Happy birthday".

Вивчення англійської мови стане цікавим і більш ефективним, якщо в основу навчального процессу буде покладено прагнення дітей до ігрової діяльно ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 537 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2014 | Комментарии (0)

Ой, весела в нас зима,
Веселіш пори нема.
Всюди снігу намітає,
Але нас це не лякає.

Минули грізні морози і діти із задоволенням вийшли на прогулянку. Яка ж то радість – побавитись зі снігом: можна і скульптором себе уявити, і сліди на снігу впізнати, а свої залишити, і в веселі ігри пограти, і навіть досліди зі снігом зробити, відчувши себе маленькими відкривачами наукових істин, дослідниками.

Діти старшої групи "ВЕСЕЛЯТА" дошкільного навчального закладу №8 "Світлячок" (вихователі Кучаєва В.В., Бєлугіна Ю.В.) вирішили зліпити зі снігу динозавра, а снігу цього року виявилося багато, то й динозавр виявився величезним – на весь майданчик, але як справжній: з великою головою, гребінчатою спиною, довгим хвостом і зовсім не злим, а добрим і усміхненим, мабуть тому, що ліпили його веселята. А щоб динозавру не було сумно самому, вирішили ще й черепашку та крокодила зліпити. Вони теж вийшли дуже симпатичними. А що ж то за зима – без справжнього сніговика! То ж і його зліпили. А ще побудували хатки для зайчика, лисички, мишки, покаталися на санчатах, на лопатах (чим не бобслей), пограли в рухливі ігри. А ще, як дорослі, діти працювали справжніми деревяними лопатами: розчищали доріжки та підкидали під дерева сніг, щоб добре вродили яблучка, абрикоси, горіхи. Тут не можна не відзначити Максима Нестерова, Діму і Нікіту Ємченків, Олю Баланю ... Читати далі »
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 648 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.02.2014 | Комментарии (0)

Вирує емоціями шкільне життя учнів Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №7 і в післяурочний час. Про досягнення та успіхи учнів, які відвідують шкільний гурток спортивного напряму "Баскетбол" засвідчив товариський баскетбольний матч між ними та учнями 11-го класу. Він відбувся в день відкриття ХХІІ зимових ігор і проходив в напруженій спортивній боротьбі.

Відзначились грою в захисті Плетенко Р. (8 клас), в нападі Міщенко М., Ковтун А. (11 клас).

Не так вже важливо хто переміг в цьому дружньому матчі, бо фактично переміг Спорт та відчуття єдності і розуміння, що разом ми Сила!
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 489 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.02.2014 | Комментарии (0)

Вже стало доброю традицією готувати випускників Знам'янської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №7 до Зовнішнього Незалежного Оцінювання. Кожен рік великий відсоток випускників проходить ЗНО та вступає до Вищого Навчального Закладу.

Так, в 2011, 2012 роках – 50% випускників проходило Зовнішнє Незалежне Оцінювання, а в 2013 році - їх було 91%. Всі вони, завдяки якісній підготовці та використаній можливості продовжують навчання у Вищому Навчальному Закладі.

В цьому навчальному році готуються і планують якісно пройти ЗНО 66,7% випускників. З ними проведено:
урок на тему "ЗНО – 2014, головний крок на шляху до вищої освіти",
бесіда з батьками випускників про особливості ЗНО 2014 року.
Всім учням, які планують проходити Зовнішнє Незалежне Оцінювання видані довідки про місце навчання.

Вчителям–предметникам, учням–випускникам рекомендовано безкоштовний інтернет-ресурс по підготовці до тестування.
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 470 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

06 лютого 2014 року на базі Знам'янської ЗШ №6 І-ІІІ ступенів було проведено батьківський інтерактивний круглий стіл з використанням карток "Креатив -1".

Тема: "Адаптація 1-класників. Труднощі у навчанні та способи їх подалання".

План зустрічі:
І. Вступ
1. Привітання.
2.Повідомлення теми.
3.Визначення кола питань, які цікавлять батьків.
ІІ. Основна частина
1.Складання діаграми приорітетних завдань з метою подальшого роз'яснення та прийняття можливих рішень по усуненню недоліків.
2. Рефлексія та висновки.
3. Секрети успішності від батьків учнів 1-го класу.
ІІІ. Практична робота з подальшим заглибленням, аналізом й аргументацією
1. Вправа з картками "Креатив - 1" Бачу, чую, відчуваю... (опис картки).
2. Проведення паралельного навчання.
3. Міні майстер-клас роботи з дітьми за картками вдома.
4. Рефлексія та висновки.
ІV. Робота з рекомендаціями. Бук ... Читати далі »
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 535 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

05 лютого 2014 року на базі НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" відбувся Майстер-клас по роботі з картками "Креатив – 1", "Креатив – 2" для практичних психологів та соціальних педагогів.

Майстер-клас проводила практичний психолог Знам'янської ЗШ №6 І-ІІІ ступенів Рац Оксана Віталіївна.

Мета:
  • оволодіти практичними навичками у роботі з дітьми з використанням психологічного інструментарію картками "Креатив – 1", "Креатив – 2";
  • розширити можливості співпраці дитина – психолог;
  • навчитися системно планувати роботу по виявленню проблемних зон для дитини;
  • отримати задоволення від спільної пізнавальної діяльності;
  • обмін набутим практичним досвідом.
План зустрічі:
І. Всупна частина
1. Привітання.
2. Тема, мета.
3. Очікування.
4. Вправа "Знайомство".
5. Рефлексія.
ІІ. Основна частина
1. Практичні вправи.
2. Теоретичні аспекти.
ІІІ. Заключна частина
1. Підсумки
2. Рекомендації
3. Буклет
... Читати далі »
Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 505 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

"Зоре моя вечірняя..."

Саме такою музично-поетичною композицією 5 лютого 2014 року в актовій залі навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 - ліцей" розпочалася концертна програма в рамках спільного проекту Кіровоградської обласної філармонії і Кіровоградського музичного училища до 200-ї річниці від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. Проект відбувається під патронатом голови обласної державної адміністрації Андрія Ніколаєнка. Його метою є вшанування пам'яті Великого Кобзаря та пропагування поетичного слова Шевченка серед школярів.

Усі присутні були зачаровані прекрасними голосами тріо бандуристок "Мальвочка" під керівництвом Ірини Прокопової та їх віртуозною майстерністю виконання музичних творів. Струни наших душ бриніли в унісон з піснями "Зацвіла в долині червона калина", "Ти до мене не ходи", "Намалюю Україну", інструментальною композицією "Мелодія блакитного неба". Ятрили серця печальні рядки балад "Біла лілея" і "Тополя" у чудовій інтерпретації Анни Тішкус.

Справжнім моментом духовного єднання глядачів й артистів стало виконання патріотичного гімну "Заповіт".

Учні слухали музичні та поетичні твори затамувавши подих, і пожвавилися лише під час літературної вікторини на краще знання біографії та творчості Тараса Шевченка. Приємно, що наші вихованці правильно відповіли на всі запитання, за що і отримали ексклюзивні призи-сувеніри.

Вдячними аплодисментами завершилася приємна зустріч із кіровоградськими митцями.

Тарас Шевченко віддав уве ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 488 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz