Неділя, 12.05.2024, 18:36
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 438 439 440 441 442 ... 620 621 »

                    "Хто не знає своєї історії –

не  має  майбутнього"


     В рамках Тижня національно – патріотичного виховання 13 жовтня у 4 – В класі (класний керівник -  Свириденко Н. О.) відбулася вікторина "Козацька слава". Під час заходу учні мали можливість доторкнутись до сторінок історії, згадати традиції та звичаї наших мужніх предків – козаків.
    Акція "Напиши лист захиснику України" допомогла школярам звернутись із словами подяки за мирне життя до сучасних  оборонців рідної Вітчизни.

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 344 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

Розвиток дрібної моторики рук (особливо різноманітні рухи пальчиків) в дошкільному навчальному закладі № 3 "Івушка" в І молодшій групі № 2 "Бджілка" дуже важливий саме з раннього дошкільного віку. Справа в тому, що в головному мозку людини центри, відповідальні за мову і рухи пальців рук, розташовані дуже близько. Стимулюючи дрібну моторику рук і активізуючи тим самим відповідні відділи мозку, ми активізуємо і сусідні зони, що відповідають за мову. Щоб зацікавити дитину і допомогти їй поповнити свій словниковий запас, оволодіти багатьма навичками і новою інформацією, потрібно перетворити навчання в гру. Для такого розвитку ми використовуємо дуже цікаві ігри з прищіпками.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 462 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

 

Святкування Дня захисника України в ДНЗ №8 "Світлячок"


16 жовтня в ДНЗ №8 "Світлячок" (завідувач С.Клименко) відбулося свято, присвячене Дню захисника України. Цього року вперше ми святкуємо це свято 14 жовтня на Свято Покрови – Пресвятої Богородиці, заступниці і покровительки православного воїнства та козацтва.
До свята готувалися заздалегідь:  дітей старших груп знайомили з історією козацтва, життям, побутом, традиціями і звичаями козаків, на музичних заняттях вивчали українські пісні, народні таночки та ігри.
На свято до дітей старшої групи "КАЛИНКА" були запрошені батьки вихованців, які приймали участь в АТО: Лушпіган П.І. – інструктор з водіння та бойового озброєння 169 навчального центру сухопутних військ України та Токар І.В. – водій 406 окремої берегової охорони Військово-морських сил України. Також на свято прибули "козаки Запорізької Січі" козак Голота (вих. Ю. Бєлугіна) та козак Перебийніс (вих. Ю. Гетманенко). Ведучі свята "Ми нащадки козаків" В. Рогова та Л. Азімова, музкерівник Г. Паніна творчо підійшли до організації свята та влаштували справжнє театральне дійство з конкурсами, змаганнями, танцями, піснями та народними іграми. Діти із задоволенням співали пісні "Ми маленькі козачата", "Українські діти" та "Україно моя", танцювали українську полечку, долали смугу перешкод, "заряджали" гармату ядрами, годували татусі ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 529 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

 

З 12 по 16 жовтня в школі проходить Тиждень героїко-патріотичного виховання. Він розпочався святковою лінійкою та виставкою малюнків "З Україною в серці". Серед учнів та вчителів пройшов флеш-моб "Одягни вишиванку". Діти з великою гордістю демонстрували свої вишиванки, українські віночки. Малята гордо і виразно декламували вірші про Україну. А виставочний стенд вражає глядачів прекрасними малюнками про рідний край. На лінійці було оголошено про старт доброчинної акції "Привітай бійця". Вкотре малята будуть писати листи до воїнів, малювати для них малюнки, робити обереги. Діти свято вірять, що їхні подарунки підтримують наших бійців, додають їм сили і наснаги.
Напередодні 14 жовтня в нашій школі було проведено усний журнал "Гортаючи сторінки історії", присвячений Дню захисника України.
09.10. в школі пройшли години спілкування "Свято Покрови". Учні 8-Б, 7-Б класів зустрілися з працівником міської бібліотеки №1 Алефіровою Світланою Миколаївною, яка повела дітей у заочну подорож до сивої давнини, коли зародилося Свято Покрови. Школярі довідалися про народні звичаї та обряди, пов’язані з цим святом.
В пам’ять про випускника та вчителя нашої школи, усіх загиблих в зоні АТО, які захищали рідну землю, у школі відбувся легкоатлетичний пробіг та мітинг, в якому брали участь учні і вчителі нашої школи.
15 жовтня практичний психолог школи Каракаш’ян Н.М. провела тренінгові заняття в 7-х класах "Завжди в житті є місце подвигу".
16 жовтня для учнів 8-10 класів планується перегляд документального фільму про життя солдат на передовій.  
... Читати далі »

Категория: ЗШ №1 | Просмотров: 449 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

Поділися теплом свого серця.
Новий навчальний рік в НВК "Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей" розпочався активною благодійною діяльністю учнів закладу.
Вихованці НВК підтримали ініціативу голови Луганської ОДА та взяли участь в акції "З Луганщиною разом!".
У рамках цієї акції педагогічний колектив закладу спільно з органами учнівського самоврядування, батьківською громадськістю та за підтримки міського осередку політичного об’єднання "Самопоміч", в особі Віталія Щурова, сприяє забезпеченню учнів Луганщини канцелярським приладдям: зошитами, олівцями, ручками, щоденниками, фарбами, альбомами тощо. Маємо надію, що це буде дієвою підтримкою батькам учнів та подарує радість дітям, які відчули подих війни.
 

Категория: НВК №2 | Просмотров: 414 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

Година пізнання "Горда слава козаків"

Було колись в Україні – ревіли гармати:
Було колись – запорожці вміли панувати…


Щоб краще орієнтуватися в житті, бути освіченою людиною, треба вивчати минуле свого народу, його історію. Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України. Козацтво завжди було символом честі, сили й мужності нашого народу, дарувало історії яскраві зразки жертовного служіння Батьківщині, самовідданого захисту рідної землі, продовження славних українських козацьких традицій.  Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва. Таким чином, Покрова Пресвятої Богородиці святкується в нас не тільки як народно-релігійне, а й національне свято. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному житті. Як відомо людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією, і ми перегорнемо одну із сторінок нашого славного минулого.
У НВК бібліотекарем Аллою Романовою  проведено годину пізнання для учнів 5-А, 5-Б, 5-В класів "Горда слава козаків" з використанням медіа ресурсів. Дітям надано цікаву інформацію про козацький устрій, символіку, звичаї та традиції. Продемонстровано слайдову презентацію з теми та запропоновано перегляд мультиплікаційного фільму "Як козаки куліш варили".  Учні активно брали участь у заході і на ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 373 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

У переддень Свята Покрови та Дня захисника України група учнів 10-В класу НВК навідала ветерана війни Дебелу Луїзу Євгеніївну. В рамках благочинної акції "Три овочі" діти зібрали для Луїзи Євгеніївни  овочевий набір. Господиня привітно зустріла вихованців НВК і дуже дякувала за увагу,яку їй приділяють. Діти були зворушені щирою подякою та побажанням їм успіхів у навчанні, а найголовніше – сили духу. Адже ветеран війни як ніхто інший знає, як важливо бути духовно сильним у цей непростий час.

Категория: НВК №2 | Просмотров: 326 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

З нагоди відзначення Дня захисника України учні навчально-виховного комплексу вже вкотре взяли участь в акції "Лист герою". Вихованці навчального закладу разом із батьками створили листи для воїнів української армії, які несуть службу у зоні АТО. За сприяння міського осередку політичного об’єднання "Самопоміч" листи були доставлені бійцям. Сподіваємось листи дітей і малюнки підтримають наших воїнів  у період відпочинку.

Категория: НВК №2 | Просмотров: 1969 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)


                               "Козацькому роду нема переводу"
    В усіх закладах освіти протягом 12-15 жовтня 2015 року  проведено комплекс заходів  військово-патріотичного спрямування до Дня захисника України, Свята Покрови та Дня Українського козацтва.
   Міський краєзнавчий музей вкотре гостинно відкрив свої двері для  учнів, де вони поринули у світ захоплюючих історій про козацтво, Холодноярську республіку,  перегорнули сторінки Другої світової війни, а також з сумом в очах та щемом у серці слухали розповіді про воїнів-земляків, учасників АТО.  
   Мужність, честь, сила, відвага були притаманні українським воїнам різних часів. "Козацькому роду нема переводу" - під таким гаслом до Дня українського козацтва 13 жовтня пройшли спортивно-інтелектуальні змагання в ЗНЗ під час якого  учні мали змогу проявити свою ерудицію, кмітливість, і спритність. Героїчна традиція Запорізької Січі і сьогодні з нами, вона живить національну ідею і допомагає будувати достойне життя сучасної України.
   В рамках виконання учбової програми предмету "Захист Вітчизни", та з метою формування військових вмінь учнів, у Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 було проведено свято  "Виховуємо патріотів". Учасники військово-патріотичного гуртка "Сокіл" продемонстрували своє вміння виконувати стройові вправи зі зброєю, розбирати та скла ... Читати далі »

Категория: Міськво | Просмотров: 390 | Добавил: znamosvita | Дата: 15.10.2015 | Комментарии (0)

12.10.2015р. в ДНЗ №5 "Калинонька" відбулося засідання Творчої групи.
Під час даного засідання члени творчої групи активно та плідно працювали над пошуком матеріалів з актуальної теми на сьогодення патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку.
Підготувала вихователь-методист ДНЗ №5 "Калинонька"     
САВКІНА Н.М

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 394 | Добавил: znamosvita | Дата: 15.10.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz