П`ятниця, 19.04.2024, 17:56
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Міський центр професійного розвитку педпрацівників
« 1 2 3 4 5 6

Нарада-консультування «Кібербезпека в мережі Інтернет» 

      Зважаючи на важливість та невідкладність розгляду питання щодо безпечного використання мережі Інтернет дітьми, необхідності активізації та посилення превентивної роботи з кібербезпеки в закладах освіти міста 12 березня 2021 року в приміщенні відділу освіти старшим інспектором Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної Поліції в Кіровоградській області, капітаном Поліції Чорненко Іриною Олекандрівною за участю апарату управління відділу освіти та фахівців центру професійного розвитку педагогічних працівників проведено нараду-консультування «Кібербезпека в мережі Інтернет». 
В ході зустрічі присутніми акцентовано увагу на дотриманні норм чинного законодавства в частині реагування на ризики та загрози, спричинені впливом негативних явищ, пов’язаних з використанням мережі Інтернет та інших негативних інформаційних та соціальних чинників; розглянуто План заходів затверджених наказом начальника відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради щодо безпечного використання мережі Інтернет, цифрової та медіаграмотності; окреслено шляхи взаємодії та співпраці зацікавлених сторін у питанні безпеки дитини у цифровому середовищі.

Головний спеціаліст 
відділу освіти виконавчого комітету 
Знам'янської міської ради
Тетяна ПОПОВА
 

.

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 123 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.03.2021 | Комментарии (0)

Учнівське самоврядування  як засіб реалізації виховного компоненту освітніх програм

   03 березня 2021 року на базі Центру дитячої та юнацької творчості відбулося методичне консультування для заступників директорів з виховної роботи з проблеми «Організація роботи учнівського самоврядування як засіб всебічної реалізації учнями своїх інтересів, здібностей, прав і свобод на засадах загальнолюдських цінностей». Консультант Ірина Остроушко вказала на  нормативно-правові акти, які регулюють діяльність учнівського самоврядування у закладі загальної середньої освіти, активізувала увагу присутніх на меті та основних завданнях учнівського самоврядування. Під час обговорення визначили траєкторію розвитку всіх ступенів учнівського самоврядування.

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 121 | Добавил: znamosvita | Дата: 03.03.2021 | Комментарии (0)

Онлайн круглий стіл «Моя школа: інвестиції в освіту»

25 лютого 2021 року консультанти комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» взяли участь в онлайн круглому столі «Моя школа: інвестиції в освіту». 
Метою круглого столу було обговорення перспектив впровадження електронних інструментів у сучасній шкільній освіті як запоруки успішного розвитку громад та поширення інформації про позитивні кейси громад. 
Під час круглого столу було обговорені такі питання як: «Впровадження електронного щоденника, переваги його використання під час дистанційного навчання», «Електронний щоденник/журнал: досвід впровадження та використання».
В кінці круглого столу учасники дійшли спільного висновку про те, що використання сучасних електронних інструментів дозволяє автоматизувати обробку даних та адміністративні процеси, зробити більш відкритою взаємодію у форматі «школа-учні-батьки», посилити батьківський контроль за якістю навчання та ін.

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 121 | Добавил: znamosvita | Дата: 03.03.2021 | Комментарии (0)

Засідання міського методичного об’єднання вчителів іноземних мов

18 лютого 2021 року відбулося засідання міського методичного об’єднання  вчителів іноземних мов  з теми “Формування позитивної мотивації до вивчення іноземних мов”. Зустріч відбувалася у формі онлайн-конференції на платформі zoom.us.  У заході взяли участь вчителі іноземних мов закладів освіти міста.
Робота розпочалася з виступу Олефірової С.А., яка презентувала концептуальні засади мотивації як внутрішньої психологічної характеристики особистості. Вона акцентувала увагу на тому, що прaвильний підбiр мeтoдик мoтиваційних дiй y прoцeсі нaвчання дoзволить дoкорінно змiнити рeзультaт у крaщий бік і зрoбити вивчeння eфeктивнішим. Щoб прoцeс підбoру стaв успiшним, потрібно чіткo розуміти сутність самої мотивації у сфeрі вивчeння інозeмних мов, її різновиди, підходи до нeї та послідовність виконання мотиваційних дій. Розрізняють зовнішню та внутрішню мотивації. Зовнішня мотивація, як правило, націлює учнів на досягнення кінцевого результату. Внутрішня мотивація має сильний стимулюючий вплив на процес вивчення. Учасники конференції мали змогу поповнити базові теоретичні та практичні знання з таких питань, як-от: застосування сучасних інноваційних інструментів та ресурсів на уроках іноземних мов, використання автентичних пісень у викладанні як засіб розвитку мовленнєвої компетенції учнів та фактор, що сприяє мотивації щодо вивчення іноземної мови тощо.
Учитель англійської мови Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Литвинець Світлана Василівна презентувала ті сучасні інноваційні інструменти, які допомагають їй мотивувати учнів до вивчення іноземної мови. 

... Читати далі »

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 131 | Добавил: znamosvita | Дата: 24.02.2021 | Комментарии (0)

Відбувся фінальний етап другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2021".

08-10 лютого 2021 року відбувся фінальний етап другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2021".
В номінації "Трудове навчання" перемогу здобула ПРОША Антоніна Валеріївна, вчитель трудового навчання навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей» Знам’янської міської ради Кіровоградської області.
Вітаємо, АНТОНІНО ВАЛЕРІЇВНО, з перемогою на обласному рівні!!! 
Підтримуємо і віримо у Вашу перемогу в заключному турі всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2021"

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 115 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.02.2021 | Комментарии (0)

Консультпункт для консультантів комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Знам’янської міської ради.

Кожен лектор чи вчитель під час виступу прагне заволодіти максимальною увагою слухачів. Багато хто вже досконало відточив це вміння, практикуючи живі виступи упродовж багатьох років. 
Проте, як бути, коли звичні лекції та тренінги перейшли в онлайн-формат? Чи будуть ефективними ті ж підходи та методики, які застосовували для офлайн-виступів? Що робити, аби слухачі залишались уважними упродовж всього виступу, та більше того, не втрачали зацікавленість? Яка різниця між живим лекціями та виступами у форматі онлайн і чому варто приділяти особливу увагу цим відмінностям, готуючись до вашої участі у виступі.
  Саме на цьому було закцентовано увагу під час консультпункту для консультантів комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Знам’янської міської ради.  Працівники Центру поділилися практичними порадами, які допоможуть провести дійсно якісну та успішну лекцію, визначили критерії успішного виступу, проаналізували форми подачі матеріалу, платформи для проведення онлайн-зустрічей.

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 124 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.02.2021 | Комментарии (0)

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ» – 2021

     З листопада 2020 року стартував Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ» – 2021 Малюнки дітей роблять Україну безпечнішою! Організатори Науково-виробничий журнал «Охорона праці» Державна служба України з питань праці запрошує до участі в конкурсі дітей від 6 до 18 років: учнів середніх загальноосвітніх шкіл, коледжів, ліцеїв; вихованців позашкільних навчальних закладів.
Матеріали та додаткову інформацію щодо Конкурсу розміщено сайті департаменту освіти і науки:
- банер про Х Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку "Охорона праці очима дітей" – 2021;
- текстова інформація про умови Конкурсу;
- оголошення про запровадження спеціальної номінації в межах Конкурсу;
- допоміжний ілюстративний матеріал про спеціальну номінацію.
Положення про проведення Конкурсу та докладну інформацію розміщено на сайті журналу "Охорона праці" в розділі КОНКУРС/ДИТЯЧИЙ МАЛЮНОК (https://ohoronapraci.kiev.ua/) та Управління Держпраці в області (http://kr.dsp.gov.ua/index.php/polojproproved).

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 125 | Добавил: znamosvita | Дата: 26.01.2021 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz