Вівторок, 23.04.2024, 22:06
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Міський центр професійного розвитку педпрацівників
« 1 2 3 4 5 6 »

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 699 | Добавил: znamosvita | Дата: 01.06.2021 | Комментарии (0)

Психологічна корекція з використанням пісочної терапії

   Саме з такої теми 26 травня 2021 року на базі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 (директор Лядський В.А.) комунальною установою «Міській центр професійного розвитку педагогічних працівників» (практичний психолог Спірідонова О.В.) організовано семінар-практикум для практичних психологів закладів освіти міста. 
Нині у психологічній та психотерапевтичній роботі пісочна терапія є одним із найпопулярніших методів психодіагностики та психокорекції. Завдання пісочної терапії, як і класичних арт-методів, – розкрити індивідуальності людини, активізувати її творчі здібності та фантазії, зняти внутрішню напругу та отримати емоційне задоволення, вирішити психологічні проблеми, подолати комплекси та страхи, сформувати навички позитивного ставлення до себе і світу.
Застосування методу пісочної терапії у формі невимушеної гри дає змогу розвинути здатність до самовираження й самопізнання, сприяє формуванню творчого сприйняття навколишнього світу. Цінність застосування юнгіанської пісочної терапії з діагностичною та терапевтичною метою полягає в тому, що з її допомогою можна на символічному рівні висловити і дослідити найрізноманітніші почуття: любов, ненависть, образу, злість, страх, радість тощо. Внутрішній світ людини віддзеркалюється у створених образах, які є містком до вирішення психологічних проблем.
Психологи ЗДО та ЗЗСО міста із основними принципами й поняттями юнгіанської пісочної терапії отримали теоретичні та практи ... Читати далі »

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 796 | Добавил: znamosvita | Дата: 27.05.2021 | Комментарии (0)

Психологічний всеобуч

   За ініціативи та запитом Знам’янського міського центру соціальних служб, в рамках відзначення Дня матері та Дня сім’ї 19 травня відбулась зустріч з прийомними батьками, батьками-вихователями та патронатними вихователями, сім’ї яких проживають на території Знам’янської міської територіальної громади, на яку було запрошено практичного психолога КУ «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Олену Спірідонову, працівників психологічної служби закладів освіти міста.
Учасники заходу задавали запитання та дискутували при виконанні практичних завдань.
Також обговорили проблемні питання, що виникають у процесі функціонування прийомних сімей та ДБСТ та шляхи їх вирішення, а саме: 
-створення в сім’ї сприятливого морально-психологічного клімату;
-шляхи вирішення проблем у вихованні дітей та способи налагодження доброзичливих, довірливих відносин з дітьми;
-вікові кризи; 
-трансформація дитячої агресії, стресу, тривожності;
-безпека в інтернеті та небезпечна гра «Синій кіт»  та інші.
Наприкінці зустрічі були озвучені напрями подальшої співпраці психологічної служби закладів освіти міста з опікунами, піклувальниками, батьками-вихователями та прийомними батьками. 
Зустріч пройшла дуже емоційно для всіх учасників. Прийомні батьки визнали, що такі зустрічі їм потрібні, тому що допомагають краще налагоджувати стосунки з дітьми, вирішення проблем у вихованні є актуальними та корисн ... Читати далі »

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 583 | Добавил: znamosvita | Дата: 21.05.2021 | Комментарии (0)

Тренінг з національно-патріотичного виховання «УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!»

На світі багато чудових країн,
Мені наймиліша, найкраща країна, 
Яка піднялася, мов Фенікс, з руїн,
Безсмертна моя Україна!
(Микола Верещака)

Розбудова України як суверенної держави ставить перед школою відповідальне й складне завдання – виховати високодуховне, національно свідоме підростаюче покоління, патріотів своєї Батьківщини, спадкоємців і продовжувачів національно-патріотичних традицій. 
Відповідно до плану роботи комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Знам’янської міської ради 12 травня 2021 року на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 - ліцей» консультантом Центру Лисаковичем В,В. для заступників з навчально-виховної роботи та педагогічних працівників, які викладають предмет «Захист України» було проведено тренінг з національно-патріотичного виховання «УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!».
Метою проведеного тренінгу було ознайомлення педагогічних працівників із видатними постатями громадсько-політичного, військового, культурно-мистецького середовища, які зробили вагомий внесок у розвиток українського державотворення та популяризацію національної ідеї; підвищити рівень педагогічної культури з питань патріотичного виховання шляхом залучення до активної діяльності; активізувати творчий потенціал кожного педагога до орг ... Читати далі »

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 615 | Добавил: znamosvita | Дата: 13.05.2021 | Комментарии (0)

Проведено семінар-практикум для вчителів початкових класів Знам’янської загальноосвітньої школи №4

   29 квітня 2021 року  проведено семінар практикум для вчителів початкових класів Знам’янської загальноосвітньої школи №4. Консультант І.Остроушко  зупинилась на особливостях організації взаємодії закладу освіти  з батьками здобувачів освіти  відповідно реалій сьогодення. Під час роботи в групах, учасники змоделювали форми успішних комунікацій педагогічних працівників та батьків; визначили можливі способи взаємодії  між всіма учасниками освітнього процесу,  охарактеризували шляхи побудови партнерських стосунків та розробили проект   меморандуму про партнерство, співпрацю, довіру та взаємоповагу між учасниками освітнього процесу.
Консультант І.Остроушко

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 728 | Добавил: znamosvita | Дата: 29.04.2021 | Комментарии (0)

Відбулося міське методичне об’єднання шкільних бібліотекарів

   «Підвищуючи власну медіа грамотність,
людина отримує чіткіше уявлення про межу
між реальним світом і світом, 
що створили для неї мас-медіа»
                                           Дж.Поттер

27 квітня 2021 року  у  Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  № 7 відбулося міське методичне об’єднання шкільних бібліотекарів. На засіданні шкільним  бібліотекарем  О.Скріпніченко  розкрито питання організації сучасних підходів до формування основ інформаційної культури та медіа грамотності школярів. Присутнім запропоновано до перегляду   бібліотечний захід  із учнями 3-го класу на тему «Подорож до країни книжок». Проведено практичне заняття по створенню буктрейлерів. Всі запропоновані заходи підготовлені  за активної участі  та допомоги адміністрації закладу. Консультативну допомогу  щодо проведення вищезазначеного заходу було надано консультантом І.Остроушко.
 Консультант ЦПРПП І.Остроушко

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 796 | Добавил: znamosvita | Дата: 27.04.2021 | Комментарии (0)

Проведено конкурс соціальних роликів «Здолаймо сміття» 

   У школі формування екологічної культури відбувається завдяки реальним систематичним і практичним заходам. Учні самостійно мають дійти висновку, що розв’язок екологічних проблем насамперед, в оволодінні екологічними знаннями, навичками природокористування, вихованні високого рівня екологічної свідомості й культури екологічними знаннями люди мають керуватися у повсякденні, вбачаючи в цьому норму поведінки. 
На виконання наказу начальника відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 23.03.2021 року № 75-од «Про виконання Національного плану управління відходами до 2030 року» комунальною установою «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» спільно з відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради 16 квітня 2021 року проведено конкурс соціальних роликів «Здолаймо сміття». Конкурс проведено з метою популяризації екологічного способу життя, формування екологічної свідомості та культури учнівської молоді закладів освіти міста, виховання екологічної культури в учнів щодо подолання проблем утилізації відходів.
Кожен член журі оцінював роботи за визначеною оціночною шкалою. За підсумками узагальненого оцінювання визначено переможців та призерів конкурсу.
Так, переможцями та призерами стали:
І місце – Домбровська Анастасія Олександрівна, учениця 11 класу Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № ... Читати далі »

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 686 | Добавил: znamosvita | Дата: 23.04.2021 | Комментарии (0)

У школах стартує освітня програма "Супергерої Fast" для покращення обізнаності про симптом інсульту  

  Супергерої FAST — відзначена нагородами освітня ініціатива, спрямована на покращення обізнаності про симптоми інсульту та необхідність швидких дій. Ми використовуємо хист дітей до навчання та обміну, щоб заохотити їх передавати знання іншим членам родини, зокрема бабусям і дідусям.
Концепція Нової української школи має на меті навчати дітей життєво необхідним навичкам та компетенціям у природний для них спосіб: через гру, співпрацю, спілкування. Запропонована програма є саме тим гарним прикладом компетентнісного підходу до навчання та надає дітям важливі знання про основи здоров’я і про те, як звернутися до невідкладної медичної допомоги. 
Долучитися до програми може кожна школа міста. Для цього потрібно лише зареєструватися на сайті .
Після реєстрації вчитель отримує безкоштовний доступ до усіх навчальних та методичних матеріалів для проведення тематичних уроків. Програма передбачає 5 інтерактивних занять, після яких діти отримують звання Супергероя FAST та відповідний сертифікат.
Глобальна мета програми – навчити 1 млн. дітей в усьому світі розпізнавати симптоми інсульту. На підтвердження успішного проходження програми організатори пропонують всім Супергероям FAST фотографуватися в масках та завантажувати фотографії для встановлення рекорду Гіннеса – найбільшого в інтернеті фотоальбому Супергероїв. Долучитися до рекорду можна за покликанням. Маску можна роздрукувати прямо на сайті, або ж виготовити з кольорового паперу.

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 116 | Добавил: znamosvita | Дата: 07.04.2021 | Комментарии (0)

Всеукраїнська науково-практична конференція «STEM – світ інноваційних можливостей. Формування освітнього STEM-середовища»

 1 квітня 2021 року консультанти комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Знам’янської міської ради взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «STEM – світ інноваційних можливостей. Формування освітнього STEM-середовища».
Конференцію організовано ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з НЦ «Мала академія наук України» у рамках ХІІ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2021» й виставки освіти за кордоном «WorldEdu» з метою об’єднання інтелектуальних зусиль представників освіти і науки, соціальних партнерів для висвітлення проблематики з питань розвитку напрямів STEM-освіти в Україні, формування освітнього STEM-середовища з використанням технологічних засобів навчання, інноваційних моделей освіти. 

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 119 | Добавил: znamosvita | Дата: 02.04.2021 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz