Четвер, 25.04.2024, 09:03
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2021 » Лютий » 24 » Засідання міського методичного об’єднання вчителів іноземних мов
11:24
Засідання міського методичного об’єднання вчителів іноземних мов

Засідання міського методичного об’єднання вчителів іноземних мов

18 лютого 2021 року відбулося засідання міського методичного об’єднання  вчителів іноземних мов  з теми “Формування позитивної мотивації до вивчення іноземних мов”. Зустріч відбувалася у формі онлайн-конференції на платформі zoom.us.  У заході взяли участь вчителі іноземних мов закладів освіти міста.
Робота розпочалася з виступу Олефірової С.А., яка презентувала концептуальні засади мотивації як внутрішньої психологічної характеристики особистості. Вона акцентувала увагу на тому, що прaвильний підбiр мeтoдик мoтиваційних дiй y прoцeсі нaвчання дoзволить дoкорінно змiнити рeзультaт у крaщий бік і зрoбити вивчeння eфeктивнішим. Щoб прoцeс підбoру стaв успiшним, потрібно чіткo розуміти сутність самої мотивації у сфeрі вивчeння інозeмних мов, її різновиди, підходи до нeї та послідовність виконання мотиваційних дій. Розрізняють зовнішню та внутрішню мотивації. Зовнішня мотивація, як правило, націлює учнів на досягнення кінцевого результату. Внутрішня мотивація має сильний стимулюючий вплив на процес вивчення. Учасники конференції мали змогу поповнити базові теоретичні та практичні знання з таких питань, як-от: застосування сучасних інноваційних інструментів та ресурсів на уроках іноземних мов, використання автентичних пісень у викладанні як засіб розвитку мовленнєвої компетенції учнів та фактор, що сприяє мотивації щодо вивчення іноземної мови тощо.
Учитель англійської мови Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Литвинець Світлана Василівна презентувала ті сучасні інноваційні інструменти, які допомагають їй мотивувати учнів до вивчення іноземної мови. 

○    СТВОРЕННЯ МЕМІВ 

Меми виступають одним з багатьох інструментів, які здатні урізноманітнити процес навчання, роблячи його цікавим і незвичним. Це своєрідні "Хвилинки гумору".
Для створення картинок мемів можна використовувати платформу графічного дизайну Canva, яка дозволяє користувачам створювати графіки, презентації, афіші та інший візуальний контент.

○    ВИВЧЕННЯ МОВИ ЗА ДОПОМОГОЮ ПІСЕНЬ

Ресурс LyricsTraining представляє велику кількість різноманітних функцій: можна вибрати потрібний трек і просто проспівати в режимі караоке англійською, можна зіграти в гру «Додай пропущене слово».
Використання сучасних пісень допомагає  вивчати лексику і добре запам'ятовувати найголовніше.

○    ВИВЧЕННЯ МОВИ ЗА ДОПОМОГОЮ ВІДЕО

Світлана Василівна презентувала захопливий ресурс для тренування аудіювання Elllo.org.
Особливо її учнів приваблює розділ "One Minute English!". Це чудова платформа для вивчення мови за допомогою відео реальних людей, які ставлять цікаві питання і в цьому ж відео на них відповідають.
А відеоролики такого формату спонукають учнів запускати власні челенджі серед однокласників і навіть серед однолітків по всьому світу. 
А для цього є чудовий застосунок  Flipgrid . Потрібно приєднати учнів з допомогою їх поштової адреси, і потім у вас з'являється чудова можливість запускати різноманітні завдання безпосередньо для школярів. А також це чудова можливість спілкування з носіями мов.
Наприкінці свого виступу пані Світлана наголосила на тому,що освітній процес сьогодні більше не обмежується класною кімнатою. Навчання - це двосторонній рух, і вчителі також вчаться в учнів. Цифрова доба змінює всі сфери життя людини, зокрема, пропонує нові інструменти для навчання. Завдання вчителя – розумітися на технологіях та інтегрувати їх в навчальний процес.
Додатки – це лише інструмент для досягнення цілей освіти. Поєднання принципів поступового розвитку когнітивних навичок учня з використанням відповідних цифрових додатків представлено у Педагогічному колесі Алана Керрінгтона.
Колесо – це чудовий інструмент, який дозволяє орієнтуватися в цілях навчання та технологіях, які забезпечать результат.
Тренінг дуже сподобався всім учасникам. Учителі знайшли для себе багато корисної інформації, отримали нові знання,які зможуть застосувати на практиці.

    Олефірова С.А.,
голова міського методичного об’єднання 
вчителів іноземних мов

 

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 133 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz