Субота, 27.04.2024, 04:59
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №7
« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 33 34 »

Чорнобиль... Це земля, стежки якої заросли травами, якими ніхто не ходить. Це слово сьогодні є символом горя, страждань, розорених людських осель.

Стояла тиха весняна ніч. Ніщо не віщувало біди. Та саме в таку погожу ніч 26 квітня 1986 року над Чорнобилем нависла страшна небезпека...

Зупинився плин мирного часу над Чорнобилем. Почалися страшні секунди, хвилини, години. Усе змішалося: страх, гнів і горе. Не було часу шукати винних, потрібно було рятувати живих. Адже наш народ вперше зіткнувся зі страшною ядерною енергією, яка вийшла з-під контролю.

Спалах над Чорнобилем ніби висвітив своїм сяйвом добро і зло, розум і дурість, щирість і фарисейство, співчутливість і злорадство, правду і брехню.

Відзначення річниці Чорнобильської трагедії – це не свято. 26 квітня – це день, коли кожна людина повинна поставити перед собою питання: "Хто я? Для чого живу на цьому світі? Як живу? Чим можу допомогти іншим людям?".

Вчительський колектив Знам"янської ЗШ І-ІІІ ступенів №7, плануючи заходи по відзначенню 29-ої річниці Чорнобильської трагедії, добирали такі матеріали, які допомогли б учням усвідомити весь трагізм страшної аварії на АЕС, оцінити масштаби катастрофи, осмислити патріотизм, гідність, самовідданість людей, які першими кинулися ліквідовувати наслідки радіаційного вибуху.

... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 423 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)

Так склалося, що ми живемо в дуже неспокійні часи. На жаль, наші діти подекуди мають уяву, що у них є "багато життів" - як у комп'ютерних ЗD-іграх. Вони далекі від усвідомлення реальних небезпек...

Саме для того, щоб їхнє життя було безпечнішим, кожного року в березні, проходить фестиваль "Дружин юних рятівників", де беруть участь учні шкіл міста.

Ось і в цьому році, 2 квітня, на базі ЦДЮТ, відбувся ІІ міський етап цього фестивалю. Команди показали свої знання та вміння дій під час надзвичайних ситуацій. Команда "Спалах" учнів ЗШ І-ІІІ ступенів №7 продемонстрували чудовий виступ, в якому нагадали всім присутнім правила поведінки з вогнем та як надавати першу медичну допомогу.

Сердюк Валерія та Борозна Тетяна заспівали гарні пісні, слова яких розповідали про важливість професії рятівника. Дюков Денис, Ангелуца Анастасія показали театралізоване дійство з участю героїв мультфільму "Маша та Ведмідь".

За виступ команду "Спалах" було нагороджено грамотою "За оригінальний сценарій". Учасники фестивалю отримали велике задоволення від виступу та зустрічі з учнями інших шкіл. З піднесеним настроєм повернулися додому.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 385 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Останній день березня 2015 року, дощовий та холодний, зібрав у загальноосвітній школі І-ІІІст. №7 теплу й дружну родину педагогів-директорів та їх заступників з навчально-виховної роботи на семінар. Очолювала делегацію начальник міського відділу освіти Попова Наталія Олександрівна. Вона привітала учасників семінару та ознайомила з програмою, зазначивши, що спілкування керівників, обмін досвідом сприяє створенню додаткових можливостей для формування в своїх закладах соціальної, комунікативної компетентності вчителів та учнів, збагачує досвідом та надихає на творчу працю, дає можливість проаналізувати систему роботи закладу та об'єднати зусилля різних суб'єктів навчального процесу до успішного навчання та повноцінного розвитку.

Тему семінару "Роль адміністрації школи в створенні системи роботи, спрямованої на формування всебічно розвиненої особистості" за допомогою запланованих заходів, а саме: відкриті уроки вчителів-предметників: Алєксєєвої І.О., Ліпінської О.Г., Вербівської З.С. та вчителя початкових класів Іваненко І.І., бібліотечного уроку з теми "Книги-ювіляри", підготованого вчителем світової літератури Свірбій С.А. презентація роботи громадсько-активної школи, було розкрито повністю.

Директор школи Корж Раїса Олександрівна ознайомила керівників шкіл із системою роботи над розвитком творчого потенціалу дітей, підготовкою їх до реалізації нахилів і здібностей у різних сферах людської діяльності т ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 462 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Божий промисел надсилає в людську цивілізацію таких велетнів духу, які зростають до будителів цілих епох і народів. Вони, як правило, об’єднують у собі стільки талантів, що стають притягальною силою як для звичайних смертних людей, так і для елітної частили людського суспільства. Саме до таких вселюдських титанів належить славний син українського народу Тарас Григорович.

Життя поета таке багатогранне і дивне, що не вистачає життя, щоб його повністю відкрити для себе, бо у Шевченка є дата народження, а дати смерті у Тараса немає.

Ось і сьогодні учні старших класів під час літературно-музичної композиції дізналися про яскраву сторінку в житті Кобзаря "Шевченко – географ-дослідник". Активними учасниками були учні 9-10 класів: Ісса Асіль, Машковський Назар, Борозна Тетяна, Іванова Тетяна, Григор Владислав, Ангелуца Анастасія та інші. Вчителі української мови та літератури Ніколаєнко І.Є. та Чістякова О.О. своїм особистим читанням поезії зачарували глядачів.

В рамках предметного тижня української мови і літератури також проведена літературна композиція "І мене в сім'ї великій..." Особливо активними були учні 5-го класу: Калашніков Михайло, Корж Єлизавета, Ковальчук Діана, Баскакова Діана, Дяденко Катерина, Скакунова Дар'я та інші.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 393 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

"В наш нелегкий час вічно житиме Тарас..." Саме під таким гаслом пройшли Шевченківські дні в Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 на знак вшанування пам’яті Великого Генія.

Коли характеризується народ, то передовсім називають найталановитіших, найкращих його представників. Україна – це Шевченко. У ньому – наша історія, буття, наші болі і мрії. Служінню рідній Україні присвятив Тарас Шевченко своє полум’яне слово, щире серце, усе своє життя. І чи є ще в світі поет, який би з такою надзвичайною силою сказав:

Я так її, я так люблю
Мою Україну убогу,
Що прокляну святого бога,
За нею душу погублю...

Шевченко – універсальний. Маючи талант письменника, художника і співака, він піднісся до вершин людського духу, людської правди, людської любові і людського духу. Немає такої події в нашій історії, де б він не був на місці. Він скрізь...

Шевченко – сучасний завжди.

А тому для проведення мовно-літературних вікторин та конкурсів для учнів 5-11 класів учителі Ніколаєнко І.Є. та Чістякова О.О. добирали матеріали, які б розвивали не тільки творчі здібності учнів, їх логічне мислення, а й формували та розширювали світогляд школярів, виховували почуття пошани до творчості Кобзаря, безкомпромісності у ставленні до гнобителів нації, прищепл ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 360 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.03.2015 | Комментарии (0)

"Той, хто забув колиску, з якої піднявся, щоб піти по землі,
хто байдужий до матері, що вигодувала та виховала його,
не здатен переживати високі патріотичні почуття"
В.О.Сухомлинський

Відповідно до річного плану роботи школи з 23 лютого по 27 лютого 2015 року в ЗШ І-ІІІ ст. №7 проходив Тиждень початкових класів. Цьогоріч вчителі вирішили об'єднати дітей низкою патріотичних заходів на тему "МИ ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНО!"

В понеділок 23 лютого було оголошено про відкриття Тижня, ознайомлення з планом його проведення. А налаштувалися учні на патріотичну хвилю після перегляду і обговорення відеофільму "Діти України за єдину Україну". В цей день розпочала роботу виставка малюнків і листів для воїнів, які перебувають в зоні АТО. "Повертайтесь живими і неушкодженими!", - зверталися діти до наших героїв-захисників у своїх роботах. Після закриття виставки всі твори були передані за призначенням.

У вівторок 24 лютого вчитель Резнікова Н.В. провела змістовну і захоплюючу інтелектуальну гру "Загадки планети Земля. Скажи своє слово про Україну", в якій знавці нашої загадкової Батьківщини з команд "Калиновий цвіт" і "Українці" змагалися за звання бути кр ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 407 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 02.03.2015 | Комментарии (0)

"Здоров'я людини настільки переважує
усі блага життя, що воістину здоровий жебрак
щасливіший за хворого короля"
А.Шопенгауер

Здоров'я людини, а тим паче дитини, – це найцінніший скарб людства. Виростити не тільки розумного,а ще й здорового члена суспільства - один із основних наших обов'язків. Ми усі чудово знаємо, що будь-яку хворобу легше попередити, ніж потім лікувати, а тим паче, це стосується невідкладних станів, коли вміння правильно і грамотно надати першу невідкладну допомогу, без перебільшування, рятує життя людини.

З метою навчити дітей не губитися в складних надзвичайних життєвих ситуаціях протягом лютого 2015 року медичною сестрою Косман Наталією Петрівною було проведено ряд лекцій та практичних занять з учнями 9-11 класів на теми:

  • "Принципи надання медичної допомоги при невідкладних станах",
  • "Кваліфікація ран, види кровотечі, перша медична допомога при пораненнях і кровотечах",
  • "Кваліфікація переломів",
  • "Перша медична допомога при переломах кісток",
  • "Гостра дихальна недостатність, гостра серцева недостатність, невідкладна допомога",
  • "Гостре отруєння - невідкладна допомога&qu ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 486 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2015 | Комментарии (0)

Зараз, коли наша країна перебуває у стані фактичної війни, дуже важливо шанувати людей, які захищають свою Батьківщину. І хоча, Велика Вітчизняна війна віддаляється від нас все далі у часі, ми не повинні забувати ці події. Адже народ, який не знає своєї історії, не має майбутнього.

У рамках акції "Зірка пам'яті" учні 9 класу відвідали ветерана Капелюшного Тимофія Дорофійовича. Це завжди привітний, готовий до спілкування чоловік. Незважаючи на поважний вік, сам порається по господарству, все в нього до ладу – і в дворі гарно, і сад доглянутий. Нелегка доля випала на плечі цього трудівника – у неповних вісімнадцять років уже попав на фронт. І хоча пройшли вже десятки років, про ті часи йому згадувати досить важко.

Вже так мало залишилося свідків тих подій і їм дуже потрібні наші слова вдячності, увага, спілкування.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 411 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2015 | Комментарии (0)

"Мова наша – солов'їна" - під таким гаслом 20 лютого пройшло свято рідної мови в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №7, яке провела керівник гуртка "Мовознавець" Ніколаєнко І.Є. Мети заходу було досягнуто – діти відчули багатство, мелодійність і красу української мови, силу художнього слова.

Урочистості святу додавала святково прикрашена кімната з вишитими рушниками, калиною та колосками пшениці, виставка книжок, малюнків, плакатів. Діти із задоволенням розповідали вірші, скоромовки, прислів'я і приказки, співали караоке та відгадували загадки. Звучали українські пісні та демонструвалися відеокліпи.

А завершилось свято співом гімну України!

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 362 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 23.02.2015 | Комментарии (0)

15 лютого – День виведення радянських військ з Афганістану. Багатотисячні людські втрати стали наслідком недалекоглядної політики радянського керівництва. Вони - вражаючі: загинуло майже 15 тисяч солдат та офіцерів радянської армії, з них – понад 2 тисячі українських юнаків. Ця війна не дала нічого, окрім непоправних втрат для матерів, дружин та дітей воїнів-афганців.

В Знам'янській загальноосвітній школі №7 було проведено урок-пам'ять "Мій біль - Афганістан". Учні ознайомились із трагічною сторінкою нашої історії, з повагою згадали учасників військових подій в Афганістані. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто не повернувся з афганської війни.

"Поставте скибку хліба на стакан
І голову схиліть в скорботі вічній,
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі ранив і скалічив"

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 488 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 16.02.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz