Четвер, 28.03.2024, 11:43
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Березень » 12 » В наш нелегкий час вічно житиме Тарас...
12:37
В наш нелегкий час вічно житиме Тарас...

"В наш нелегкий час вічно житиме Тарас..." Саме під таким гаслом пройшли Шевченківські дні в Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 на знак вшанування пам’яті Великого Генія.

Коли характеризується народ, то передовсім називають найталановитіших, найкращих його представників. Україна – це Шевченко. У ньому – наша історія, буття, наші болі і мрії. Служінню рідній Україні присвятив Тарас Шевченко своє полум’яне слово, щире серце, усе своє життя. І чи є ще в світі поет, який би з такою надзвичайною силою сказав:

Я так її, я так люблю
Мою Україну убогу,
Що прокляну святого бога,
За нею душу погублю...

Шевченко – універсальний. Маючи талант письменника, художника і співака, він піднісся до вершин людського духу, людської правди, людської любові і людського духу. Немає такої події в нашій історії, де б він не був на місці. Він скрізь...

Шевченко – сучасний завжди.

А тому для проведення мовно-літературних вікторин та конкурсів для учнів 5-11 класів учителі Ніколаєнко І.Є. та Чістякова О.О. добирали матеріали, які б розвивали не тільки творчі здібності учнів, їх логічне мислення, а й формували та розширювали світогляд школярів, виховували почуття пошани до творчості Кобзаря, безкомпромісності у ставленні до гнобителів нації, прищеплюючи віру у краще майбутнє України, волелюбність, доброту, щирість, вірність у почуттях.

Команди учнів 5-8 класів "Шевченкові нащадки" та "Хоробрі серця" змагалися в знанні поетичної спадщини Т.Шевченка, його життєвого шляху. Перемогла команда учнів 5 класу!

До пошукової діяльності вдалися учні 5-11 класів, готуючи стіннівки "Шевченко - багатогранний", розкриваючи різні сторінки його творчої спадщини. Це і "Шевченко – художник", "Образи борців у творах Шевченка", "Образ жінки-матері в поезії Кобзаря", "Україна і Шевченко" тощо.

В конкурсі найкращого читця поезії Т.Шевченка всі бажаючі змогли продемонструвати свої вміння виразного читання, передаючи голосом біль і тривогу за майбутнє держави, зневажливе ставлення до насильства і жорстокості, любов до Батьківщини і гордість за волелюбний, нескорений український народ. Учасники та слухачі проникнули уявою у настрої і внутрішній світ героїв поета.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 358 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz