Шкільний буфет «на новий лад»
або про те, як зробити шкільну їдальню
улюбленим місцем учнів закладу освіти
1 січня 2021 року набув чинності новий санітарний регламент для учнів закладів загальної середньої освіти. Документ визначає вимоги до шкільних приміщень, їдальні, меблів, навчального обладнання, спортивних майданчиків, прибудинкових територій закладів.
Так, у шкільних їдальнях заборонено ряд продуктів харчування: продукти із високим вмістом солі (чіпси, снеки, сухарики), м’ясні та рибні продукти промислового виробництва (ковбаси, сосиски, рибні консерви), під заборону потрапили і газовані та енергетичні напої, кавові напої, обмежено споживання солі та цукру.
Наші діти мають навчитись любите корисне, смакувати тим, що виготовлене безпосередньо на харчоблоці шкільної їдальні. Сьогодні, коли все більше у щоденний раціон як дорослої людини, так і підлітка вкоріняються гамбургери, роли, нагетси, картопля фрі – ми забуваємо, а, іноді, не знаходимо часу для приготування салатів або навіть забуваємо як смакує бутерброд з маслом і сиром. Саме тому, перед працівниками шкіл серйозне завдання, реалізувати яке можливо лише спільними зусиллями школи та батьківської громадської – прищепити любов дітей до здорової їжі.
Відтепер, у шкільних буфетах діти можуть придбати пастеризований сік, негазовану мінеральну воду і свіжу випічку, випечену кухарями
...
Читати далі »