Понеділок, 13.05.2024, 00:04
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » НВК №3
« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 54 55 »

23 квітня у 9-А класі була проведена година спілкування з теми "Чорнобиль – біль у кожному серці".

Учні підготували усний журнал з використанням відеосюжетів. Значну частину виступу школярі присвятили планетарній екологічній катастрофі, яка болем відбилась в серці кожного землянина і українця.


23 квітня 2015 року учні 8-Б та 8-В класів (класні керівники Демченко І.В. та Пишна О.І.) провели спільний захід - годину Пам'яті, присвячену роковинам Чорнобильської аварії.

Діти підготували інформацію про страшні події 1986 року, фотографії з місця події, згадали героїв, які першими зробили кроки для врятування людей, які працювали на станції, для стабілізації ситуації; жертвуючи здоров'ям та життям, намагалися зробити все необхідне, щоб зменшити масштаби катастрофи.


В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам'яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди.

23.04.2015 р. у 9-В класі, класний керівник Кушкіна О. Є., була проведена година спілкування на тему "Чорнобиль &ndash ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 473 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.04.2015 | Комментарии (0)

Традиційно на початку березня вшановується поет, художник, Пророк нації Тарас Григорович Шевченко. "Минають роки, а слово Шевченка живе, кличе нас на нові подвиги, кличе до єдності, віри і любові", – такими словами розпочалися Шевченківські читання "Вшановуємо пам'ять Кобзаря" для учнів 7-9 класів (вчителі Давидова С.М., Поліщук Н.М., Петренко В.В.)

Категория: НВК №3 | Просмотров: 359 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.03.2015 | Комментарии (0)

20 листопада 2014 року в зш І-ІІІ ст. №3 відбулися заходи на тему "Україна пам'ятає 1932-1933 роки".

Вчителі історії Бевз Л.В. і Білокамінська Т.І. разом з лекторською групою з учнів 10-А класу ознайомили учнів 6-х класів із трагічною сторінкою в історії нашого народу - голодомором 1932-1933 років. Відбувся огляд тематичної літератури, перегляд документальних фільмів "Голодомор 1932-1933р."

Учні старших класів декламували вірші на тему "Чорний біль моєї душі..." та закликали всіх небайдужих взяти участь в акції "Запали свічку пам'яті".

Категория: НВК №3 | Просмотров: 526 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

24 листопада 2014 року на базі ЗШ І-ІІІ ступенів №1 ім.Т.Шевченка та ЗШ І-ІІІ ступенів №3 відбулась педагогічна практика слухачів курсів КЗ "Кіровоградський інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського" з проблеми: "Компаративний аспект в аналітичній діяльності вчителя української мови та літератури".

Директори шкіл Н.Солонько та О.Подвиженко презентували ЗНЗ, які вони очолюють.

Гості відвідали уроки української літератури у 6 класі "Мандрівка у дивовижний та бешкетливий світ дитинства. Порівняльна характеристика образів Тома Сойера та Федька-халамидника" (вчитель Т.Дубок), у 9-А класі – " "...щоб було і звичайне, і ніжненьке, і розумне, і полезне..." Григорій Квітка – Основ'яненко – "батько української прози. "Маруся" - перша повість нової української літератури" (вчитель Петренко В. В.) та у 10-А класі " "Життя" душі й серця митця (за новелою М. Коцюбинського "Цвіт яблуні")" (вчитель Кубрак О. П.). Проведені уроки були високо оцінені слухачами курсів, зокрема відмічено належний рівень методичної підготовки, застосування інноваційних форм ведення уроку, створення позитивної атмосфери між вчителем та учнями.

Одним із пізнавальних моментів педагогічної практики стало відвідування міського краєзнавчого музею. Моліс Олег Вікторович, співро ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 484 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

Щороку кафедра міжнародної економіки Кіровоградського національного технічного університету традиційно проводить олімпіаду з іноземних мов серед учнів 11-их класів загальноосвітніх шкіл міста Кіровограда та області.

Цього року двоє учнів 11-Б класу ЗШ І-ІІІ ступенів №3 Сімакова Любов та Сиромятніков Іван у супроводі вчителів французької та англійської мов Василенко Н.В. та Кобець О.В. також взяли участь в цій олімпіаді. Поки учні змагалися, завідуючий кафедрою Миценко І.М. запросив учителів до розмови, в ході якої розповів про міжнародні зв'язки КНТУ та наголосив на необхідності вивчення кількох іноземних мов. "Вхід України до європейського та світового простору зобов'язує розглядати вивчення іноземних мов як важлививого засобу міжкультурного спілкування", - зазначив Іван Михайлович.

За результатами олімпіади, Сімакова Любов була нагороджена грамотою та подарунком за зайняте ІІІ місце. Вітаємо Любу та бажаємо їй успіхів у навчанні!

Категория: НВК №3 | Просмотров: 451 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

6 листопада 2014 року на базі Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 відбувся ІІ етап фізкультурно-оздоровчого патріотичного фестивалю школярів "Нащадки козацької слави" серед команд шкіл міста Знам'янка.

Команди змагалися зі стрибків у довжину з місця, човникового бігу, стрибків зі скакалкою (дівчата) та перетягування канату (юнаки).

Хотілося б відзначити, що у цьому році команди усіх шкіл добре підготувалися до змагань, про що свідчить підсумковий результат.

З перевагою у один бал перемогу отримала команда ЗШ І-ІІІ ступенів №6, ІІ-ІІІ місця поділили між собою команди НВК "ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей" та ЗШ І-ІІІ ступенів №3. Рівну кількість балів отримали та поділили між собою 4-5 місце команди ЗШ І-ІІІ ступенів №4 та ЗШ І-ІІІ ступенів №7, 6 місце посіла команда ЗШ І-ІІІ ступенів №1.

Найкращі результати в окремих видах змагань отримали:

  • човниковий біг та перетягування канату - команда ЗШ І-ІІІ ступенів №6;
  • стрибки у довжину та стрибки зі скакалкою - команда ЗШ І-ІІІ ступенів №3.
Категория: НВК №3 | Просмотров: 414 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.11.2014 | Комментарии (0)

Велич кожного краю — в людях, які тут живуть. І особливо в тих людях, котрі своїми справами прославили Україну, зробили внесок у її розвиток. Виховувати почуття поваги та гордості до свого народу завдання кожного вчителя.

На уроці трудового навчання у 2-Б класі учні з своїм учителем Довгаленко Людмилою Григорівною виготовляли аплікації, на яких написали побажання воїнам, які захищають нашу землю, беруть участь в антитерористичній операції на сході України: "Повертайтеся живими!". Ці вироби ми відправимо нашим героям. Хай вони будуть оберегами для них!

Категория: НВК №3 | Просмотров: 440 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.11.2014 | Комментарии (0)

Це свято було встановлене указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь літописця Нестора, послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора – першого українського історика, видатного письменника та мислителя, ченця Києво-Печерської лаври, починається писемна українська мова. Сьогодні українська мова має статус державної. Мова-безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і Батьківщину.

6 листопада 2014р. у 9-В класі, вчитель української мови та літератури Кушкіна О.Є., було проведено свято "О слово рідне, хто без тебе я...". Вчитель привітала учнів зі святом писемності. Діти із задоволенням слухали розповідь про виникнення писемності та відомі літературні пам'ятки, пригадали, коли і хто створив слов'янську азбуку. Із зацікавленням всі переглянули відео сюжети про Нестора-Літописця, Кирила та Мефодія. Діти читали улюблені вірші Лесі Українки, Івана Франка, Т. Шевченка, В. Сосюри, Д. Білоуса. Група учнів підготувала цікавинки з мови. Діти були активні у мовній вікторині, де показали гарні знання. На святі лунали пісні: "Рідна мова", "Мова єднання".

Відома сучасна письменниця Ліна Костенко попереджала: "Нації вмирають не від інфаркту, ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 377 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.11.2014 | Комментарии (0)

За будь-якої доби, -
хоч як далеко ми заглибимось в минуле, -
мова завжди виступає як спадщина попередньої епохи.
Ф. де Сосюр

План проведення Тижня української писемності та народознавства (03.11 - 08.11.2014р.):

  1. Радіолінійка "Українська мова – серця мого подих!", 11-Б кл., 03.11.2014, відповідальний - Поліщук Н.М.;
  2. Виставка стіннівок до Дня української писемності "Слово наше рідне – слово українське!", 8-11 кл., 04.11.2014, відповідальні - вчителі української мови;
  3. Конкурс творчих робіт "Казка про Українську мову", 5-6 кл., 05.11.2014, відповідальний - Кубрак О.П.;
  4. Бібліотечний урок "Національний скарб – українська книга", 7-8 кл., 05.11.2014, відповідальний - Богдан С.А.;
  5. Свято "О слово рідне , хто без тебе я...", 9-В кл., 06.11.2014, відповідальний - Кушкіна О.Є.;
  6. Мовна вікторина "Мово моя солов'їна", 8-Б кл., 06.11.2014, відповідальний - Поліщук Н.М.;
  7. День спілкування рідною мовою у школі та в родині "Спілкуймося українською", 1-11 кл., 06.11.2014, відповідальні - вчителі української мови;
  8. Проведення І етапу (шкільного) Міжнародного к ... Читати далі »
Категория: НВК №3 | Просмотров: 527 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Відбулося перше засідання ради наукового товариства учнів "Інтелект", на якому було затверджено Статут товариства, план роботи секцій, ознайомлено з вимогами щодо написання науково-дослідних робіт. Також було проведено анкетування учнів, які виявили бажання займатися науково-дослідною роботою з наступних напрямків: математики, англійської мови, української філології. Керівниками секцій призначено:

  • секція математики – Пироженко Людмила Іванівна, вчитель математики вищої кваліфікаційної категорії;
  • секція англійської мови – Кривич Неля Миколаївна, вчитель англійської мови вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель;
  • секція української філології – Петренко Вікторія Вікторівна, вчитель української мови і літератури, вчитель-методист.

Відповідальним за діяльність наукового товариства учнів "Інтелект" призначено заступника директора з навчально-виховної роботи Грекову Людмилу Анатоліївну.

Обравши напрямок, слухачі розійшлися по секціях, де продовжили роботу, зокрема визначилися з темами науково-дослідних робіт та окреслили план подальшої діяльності.

Категория: НВК №3 | Просмотров: 440 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz