П`ятниця, 19.04.2024, 07:55
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » НВК №3
« 1 2 3 4 ... 54 55 »

Девіз дня: «Ти відповідаєш за тих, кого приручив»


Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначається Всесвітній день тварин (World Day Pets). Ідея про його заснування була озвучена на Міжнародному конгресі прибічників руху захисників природи, що відбувся у Флоренції (Італія) в 1931 році. З тих пір свято проводиться щороку, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших».
Здобувачі освіти НВК «Знамʼянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів№3-гімназія» долучилися до відзначення цього дня, взявши участь у шкільній фотовиставці «Наші друзі». Мета виставки - привернення уваги учнівської молоді до проблем домашніх тварин, виховання дбайливого ставлення до них (і взагалі до живої природи), відповідальності за них і розуміння того, що вони – «брати наші менші», а не об'єкт для розваги.
Як зазначають власники домашніх тварин, знайти підхід до будь-якого домашнього вихованця легко – треба просто любити його, і він відповість взаємністю. 
Педагог-організатор Клубченко О.В.

Категория: НВК №3 | Просмотров: 146 | Добавил: znamosvita | Дата: 01.12.2020 | Комментарии (0)

Міжнародний день толерантності


Міжнародний день толерантності - свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповіданн, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. 
Педагог-організатор навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-гімназія» Клубченко О.В. підготувала та провела для здобувачів освіти 5-6 класів тренінг на тему: «Вчимося бути толерантними», під час якого учні поглибили свої знання про толерантність, позмагалися командами у виконанні вправ «Цікаве слово», «Асоціативний ряд» та «Зашифровані слова». 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 133 | Добавил: znamosvita | Дата: 18.11.2020 | Комментарии (0)

Рідна мова

«Ніжна, мила, світанкова,
Ясна, чиста, колискова,
  Мелодійна, дзвінкотюча,
Дивна, радісна, співуча,
Солов’їна, барвінкова
Українська мова!»
Ігор Січовик
Мова – найважливіший засіб спілкування між людьми. Спілкуючись, люди висловлюють свої думки, різні почуття: радість, смуток, любов, здивування, вдячність.  Рідна мова – це мова нашого народу, нашої країни. Рідна мова для українців – українська. І це - природньо! Вона є рідною і для тих українців, які живуть в інших країнах світу. 9 листопада відзначається День української писемності та мови. З цієї нагоди члени гуртка «Друзі книги» виготовили лепбук «Українська мова» та провели інформаційні хвилини для здобувачів освіти молодшої школи, запросили у гості до казки, де розповіли про носіїв українського слова, класиків української літератури:
«Тарас, Іван і Леся – великі імена,
Лунає в Україні їх слава голосна.
І лине з України в широкий вільний світ
Їх дум і слів пророчих великий заповіт.»
                                                              Роман Завадович
Дітям сподобалися українські літературні казки: «Лис Микита» Івана Франка; «Біда навчить» Лесі Українки та такі знайомі вірші Тараса Шевченка!
«Яке то щастя – розмовляти,
Вслухатись в чари рідних слів,
Уміть писати, і читати,
І дарувати щирий спів!
Яке то щастя – ма ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 150 | Добавил: znamosvita | Дата: 13.11.2020 | Комментарии (0)

Час читати!
Бібліотекарі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія» Богдан С.А., Безай В.В., Резніченко О.О., виховуючи гуманне ставлення до природи, формуючи інтерес до навколишнього середовища, спонукаючи бажання дітей допомогти довкіллю запрошують до шкільної бібліотеки. Проводять групові бесіди біля полиць: «Зелені скарби України», «Я пізнаю світ. Екологія», «Знай. Люби. Бережи». Бібліотекарі розповідають дітям про діяльність людей у природі і що відбувається внаслідок неправильного господарювання, що означає слово «екологія».
Способи подолання екологічних проблем нашого міста - основна тема розмов. Охороняти природу, не заважати їй своїм втручанням, створювати сприятливі умови для існування всього живого і запобігати її знищенню – ось ті висновки, які зробили діти, прослухавши розповіді бібліотекарів.
Червону книгу України називають «Книга тривог і надій». У ній вміщено відомості про рідкісні та зникаючі види тварин, рослин, грибів. Діти розглянули світлини тварин Червоної книги, а на знак попередження їх повного зникнення виготовили закладинки для своїх та бібліотечних книг.
Богдан С.А.

Категория: НВК №3 | Просмотров: 137 | Добавил: znamosvita | Дата: 15.10.2020 | Комментарии (0)

Буденні справи - з користю і задоволенням!

Цьогорічна осінь дарує теплу ясну погоду. Уроки на свіжому повітрі та впорядкування пришкільної території - це ті справи, які учні та педагоги навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-гімназія" виконують з однаковим задоволенням!

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 141 | Добавил: znamosvita | Дата: 13.10.2020 | Комментарии (0)

«Збережемо красу природи»

(Екологічна година)

                                                                                         «Любімо, шануймо,

                                                                                           бережімо природу,

... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 169 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.10.2020 | Комментарии (0)

21 травня – Всеукраїнський день вишиванки

Щороку в Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки. Цей день не передбачає особливої помпезності, хоча має надзвичайно глибокий контекст. Красива вишита українська сорочка з льону з давніх-давен вважається символом здоров'я та краси, любові та святковості, щасливої долі й родової пам'яті, оберіг і захист від злого ока і слова. Нині вишиванка переживає піднесення і  відродження, адже українці із задоволенням вбираються у такий яскравий і самобутній одяг, з  любов'ю підтримуючи власні традиції. Тепер носити вишиванку стало не лише патріотично, а й модно та ексклюзивно.
Чим же насамперед є вишиванка для українця – оберегом, святинею, місточком між поколіннями чи красивим елементом одягу? Звернімося до історії вишиванки – основних її етапів, кожен з яких – цікавий факт, який, можливо, відомий не всім.  ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 198 | Добавил: znamosvita | Дата: 21.05.2020 | Комментарии (0)

Кобзареві – належну шану та визнання!

Щороку на початку весни ми віддаємо данину пам`яті пророкові українського народу, з чиїм словом на вустах боролися й гинули за свободу та незалежність нашої Батьківщини її кращі сини. 
Заходи, присвячені 206-річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, спрямовані на популяризацію творчості українського поета, художника, мислителя були проведені в навчально-виховному комплексі «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія, а саме:
-    загальношкільний читацький марафон «Шевченко - голос душі українського народу»;
-    бібліотечний захід «Твори Тараса - України гордість і окраса» для учнів 3-х класів; 
-    усний журнал знавців творчості Кобзаря серед учнів 7-х класів;
-    книжкові виставки «Поетична спадщина Шевченка»; «Поки сонце світить, тебе, Тарасе, не забути!»;
-    конкурс «Вгадай поезію»;
-    конкурс читців поезій Т.Г. Шевченка;
-    художньо-літературна світлиця «Між пензлем і словом»; 
-    виставка-огляд малюнків «Вдивляється Тарас у душу України» (шевченківська тематика у картинах-двовзорах Олега Шупляка та учнівських малюнках);  ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 348 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!»

«Він був поетом волі в час  неволі,
Поетом доброти в засиллі зла.
Була у нього незвичайна доля,
Та доля Україною була»
Дмитро Павличко


Тарас Шевченко – великий український поет. Його творчість - одна з найкращих сторінок світової культури. Найголовніша книга Шевченка – «Кобзар». Її знають народи усіх континентів.    Свято, присвячене творчості Т.Г.Шевченка  відбулося на занятті гуртка «Друзі книги». Учні 3-Г класу (класний керівник Морозова Н.Л.) вшанували пам’ять видатного письменника. Діти підготували та продекламували вірші поета, створили малюнки за його творами. Бібліотекар  Світлана запропонувала для  перегляду  презентацію: «Сторінками життя і творчості  Т.Г.Шевченка» та  ознайомила учнів з книгами віршів поета,  які є у фондах бібліотеки.  ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 204 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

Профорієнтація в НВК № 3-гімназія

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Від професії до душі великою мірою залежить задоволення людини своєю долею, її щастя. 19 лютого в 11-Б класі відбулася зустріч з працівником центру зайнятості Базюк Людмилою Сергіїївною. Одинадцятикласники мали змогу пройти онлайн-тест та визначитися з напрямом навчання, а згодом, можливо, і майбутньою професією.  ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 193 | Добавил: znamosvita | Дата: 20.02.2020 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz