Субота, 04.05.2024, 10:32
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » НВК №2
« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 34 35 »

У системі профорієнтаційної роботи навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей" окреме місце посідають заходи, які спрямовують учнів на вибір майбутньої професії та формують у випускників позитивний імідж професії захисника правопорядку.

Протягом довгого часу НВК співпрацює з представниками правоохоронних органів міста, які регулярно відвідують навчальний заклад з профілактичними бесідами. Але цього разу в якості гостей виступали ми, учителі й учні 11-х класів НВК, а серйозні міліціонери постали перед нами в статусі професіоналів своєї справи й просто гостинних господарів.

Минулого тижня відбулась профорієнтаційна зустріч працівників Знам'янського міського відділу УМВС в Кіровоградській області з вихованцями навчально-виховного комплексу. Учні спілкувались із заступником начальника Знам'янського МВ УМВС, керівником кадрової служби Світланою Клименко, старшим інспектором кадрової служби Юрієм Захаркіним, начальником кримінального відділу в справах дітей Сергієм Самофалом, які розкрили "таємниці" своєї професії. Учні дізналися про особливості професії правоохоронця, навчальні заклади, що готують спеціалістів такого напрямку, що потрібно знати й уміти для вступу до вищого навчального закладу. Учнів ознайомили зі зразками зброї, яку використовують у разі необхідності проти злочинців та запросили відвідати практичні заняття для особового складу в тирі.

... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 432 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2014 | Комментарии (0)

Згідно з планом роботи навчально-виховного комплексу у навчальному закладі відбулось об'єктове тренування по евакуації учнів і гасінню пожежі.

Евакуація пройшла організовано, швидко (2 хвилини 25 секунд) і з гумором, адже такі навчання відбуваються щороку. Розгубленими виглядали лише першачки. Їх дуже "турбувало", що в класі залишились їх портфелі з книжками і зошитами.

Категория: НВК №2 | Просмотров: 511 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2014 | Комментарии (0)

Тарас Шевченко... Що означає це ім'я для кожного з нас? Воно увібрало в себе все те, що ми називаємо Україною: гордість, воля, свобода, козацьке минуле, бурхливий Дніпро, садок вишневий біля хати, безмежний степ, невмируща любов до свого краю.

У наше бурхливе сьогодення є небагато явищ, які об'єднують нас усіх, незалежно від віку, соціального статусу, політичних уподобань. Рік 2014 має об'єднати нас навколо Шевченка, його долі та творчості. Адже саме він надав нам приклад відданого служіння своїй землі, своєму народові.

День 12 березня 2014 року запам'ятався в навчально-виховному комплексі "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2-ліцей" великим святковим заходом під назвою "До тебе я, Тарасе, йду" до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Під час свята учні старших класів НВК переглянули відеофільм "Славетні обличчя історії: Тарас Шевченко", знову і знову доторкнувшись до шевченкового слова. Приємною стала зустріч із творчими колективами Знам'янської дитячої музичної школи ім. М. Лисенка на чолі з її директором Сергієм Володимировичем Івасенком. Наші гості подарували глядачам віртуозно виконані вокальні й інструментальні композиції на твори Тараса Шевченка. Окрасою свята безперечно були вірші Великого Кобзаря у виконанні Андрія Янковича (11-В клас), Євгенії Іваненко (11-В клас), Метаксе Мкртчян (11-В клас), Володимира Плаксивого (5-А клас) й невеличка сценка за участю Владислава Шмуратова (7-А клас) та Тетяни Охріменко (11-В клас).

Моментом справ ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 461 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 24.03.2014 | Комментарии (0)

Цими днями усіх громадян держави, великих і малих, турбує неспокій в нашій рідній Україні.

21 березня, у переддень початку весняних канікул, учні школи-ліцею взяли участь в акції доброї волі "Україні – мир і спокій". Свій погляд на події в Україні учні висловили мовою образотворчого мистецтва: своїми малюнками й плакатами.

Ця акція ще раз підтвердила той факт, що всі люди прагнуть миру,єдності, спокою, добробуту, щасливих посмішок і теплої весни!!!

Пропонуємо всім бажаючим підтримати нас і продовжити цю акцію в місті Знам'янка.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 373 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 24.03.2014 | Комментарии (0)

З приходом весни виникає бажання дарувати тепло й увагу тим, хто цього найбільше потребує, нашим шановним жінкам-ветеранам. Знову діти і їх підопічні зустрілись як добрі друзі, поспілкувались та поділились теплом душі.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 438 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 24.03.2014 | Комментарии (0)

Днями у НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей" відбулося розвиваючо-діагностичне заняття з учнями 4-А класу на тему "Подорож до країни п'ятикласників". Його метою було діагностування соціальної зрілості школярів, їх ставлення до школи, розвиток мотивації навчання, активізація пізнавальних процесів: уваги, логічного та нестандартного мислення; виявлення сподівань та тривог, пов'язані з переходом до середньої школи; виховання доброзичливості у ставленні до однокласників.

Діти брали активну участь у занятті, відповідали на запитання, розповідали якими вони бачуть себе у майбутньому, які знання понесуть до 5 класу.

Заняття проведено практичним психологом Гуменюк Катериною Володимирівною.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 386 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 20.03.2014 | Комментарии (0)

Київський університет права НАН України завершив проведення 1-го і 2-го етапів конкурсу наукових робіт ім.В.М.Корецького для учнів 11-х класів "Права людини в сучасному світі: погляд молоді".

Шанована конкурсна комісія, яка складалася з науковців та викладачів Київського університету права, розглянула подані роботи й обрала найкращі. На оцінку впливали такі критерії: індивідуальність обраної теми, відповідність змісту роботи заявленій темі, аргументованість, професіоналізм виконання, позитивність та креативність, точність і влучність мови, враховувалося дотримання вимог щодо оформлення роботи.

Комісією визначено п'ятнадцять переможців. Богдан Корячко - один із них. Підготувала учня 11-А класу вчитель історії і суспільствознавчих наук Світлана Миколаївна Філіпова.

Богдана запрошено до фінального етапу конкурсу, який відбудеться в день проведення 7-ї Міжнародної науково-практичної конференції "Наукові читання, присвячені пам'яті В.М.Корецького" в стінах КУП НАНУ.

Побажаймо йому перемоги і успіхів!!!
Категория: НВК №2 | Просмотров: 585 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

От і настав День Валентина - 2014! І знову школярів різних вікових груп підхопила "хвиля кохання". З раннього ранку і до кінця уроків усі активно обмінювались різнокольоровими романтичними посланнями: "валентинками", солодощами й щасливими посмішками. А ввечері всі бажаючі зібрались на святковому заході "Кохання навкруги".

Цього разу ми вирішили відмовитись від традиційної форми (змагання романтичних пар) і відпочити під гарну музику, яскраві танці, романтичні пісні.

Усіх присутніх вразила емоційна хореографічна композиція в латино-американських ритмах у виконанні Дар'ї Московець та її партнера. Як завжди, весело пройшов виступ учнів 9-А класу. Вихованці 9-В класу нагадали присутнім про перше дитяче кохання, а пісні у виконанні Метаксе Мкртчян, Дар'і Сєрової, Антона Безая і Яни Кравченко навіювали почуття легкого смутку від того, що кохання може бути нерозділеним і швидкоплинним. Кохання в стилі диско 80-х на крилах танку прилетіло вслід за дівчатами 10-Б класу. Красуні з 11-А класу вразили виконанням пісенного твору англійською мовою на тему кохання.

Окрасою вечора стали хореографічні композиції у виконанні танцювального колективу "Екстраверт" (керівник Катерина Степанова) й талановитих маленьких вихованців Наталії Залєвської.

Закінчився наш романтичний вечір святковою дискотекою...

Чекаємо на наступне Свято Кохання!
Категория: НВК №2 | Просмотров: 468 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 20.02.2014 | Комментарии (0)

14 лютого 2014 року в міському краєзнавчому музеї відбулась зустріч учнів 9-А класу з воїнами-афганцями.

Фесюн Микола Степанович, який проходив строкову військову службу в Афганістані з 1985 по 1986 рік, розповів про військові будні радянського солдата. Про військову тактику і стратегію афганської війни повідав кадровий військовий у відставці, розвідник Углов Володимир Вікторович, який служив в Афганістані з 1986 по 1988 рік.

Цікаві історичні факти, розповідь про життя східного народу, спогади про часи перебування в чужій країні - усе це не залишило байдужими школярів. Незважаючи на те,що слухачами були переважно дівчата, спілкування було жвавим і невимушеним.

Участь у зустрічі взяв міський голова Ігор Борисович Крижановський. Особливо запам'ятались його слова: "Краще поганий мир, ніж будь-яка війна". Війна - велике горе для всіх, але це частина історії, яку ми повинні знати й пам'ятати.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 514 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 14.02.2014 | Комментарии (0)

"Зоре моя вечірняя..."

Саме такою музично-поетичною композицією 5 лютого 2014 року в актовій залі навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 - ліцей" розпочалася концертна програма в рамках спільного проекту Кіровоградської обласної філармонії і Кіровоградського музичного училища до 200-ї річниці від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. Проект відбувається під патронатом голови обласної державної адміністрації Андрія Ніколаєнка. Його метою є вшанування пам'яті Великого Кобзаря та пропагування поетичного слова Шевченка серед школярів.

Усі присутні були зачаровані прекрасними голосами тріо бандуристок "Мальвочка" під керівництвом Ірини Прокопової та їх віртуозною майстерністю виконання музичних творів. Струни наших душ бриніли в унісон з піснями "Зацвіла в долині червона калина", "Ти до мене не ходи", "Намалюю Україну", інструментальною композицією "Мелодія блакитного неба". Ятрили серця печальні рядки балад "Біла лілея" і "Тополя" у чудовій інтерпретації Анни Тішкус.

Справжнім моментом духовного єднання глядачів й артистів стало виконання патріотичного гімну "Заповіт".

Учні слухали музичні та поетичні твори затамувавши подих, і пожвавилися лише під час літературної вікторини на краще знання біографії та творчості Тараса Шевченка. Приємно, що наші вихованці правильно відповіли на всі запитання, за що і отримали ексклюзивні призи-сувеніри.

Вдячними аплодисментами завершилася приємна зустріч із кіровоградськими митцями.

Тарас Шевченко віддав уве ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 488 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz