Четвер, 25.04.2024, 10:46
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » НВК №2
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 34 35 »
Щороку в стінах нашого навчального закладу проводиться тиждень української мови та літератури, який цьогоріч пройшов під гаслом "Живи і квітни, рідна мово!". У рамках роботи тижня вчителі та учні презентували різні заходи.

А до дня народження нашого славетного земляка Євгена Маланюка (2 лютого) вперше в НВК відбулися "Маланюківські читання". Учні читали вірші поета. Його життєвому й творчому шляху були присвячені учнівські літературні газети (стіннівки). Яскравою подією стала зустріч із викладачем Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, доцентом кафедри української літератури, маланюкознавцем Оксаною Гольник. Вона виступила перед учнівською та педагогічною аудиторією з лекцією "Невідомий Євген Маланюк". До слухачів-старшокласників і педагогів НВК приєдналися вчителі-словесники з інших шкіл.

Цікаво було почути відомості про формування світоглядних поглядів майбутнього письменника, про юність поета, про його бойові роки, про період вигнання, про жінок, яких він кохав, про втаємничені важелі, які приводили в рух його творчі процеси. Лекція була вдало проілюстрована світлинами, поезіями та нотатками Євгена Маланюка. Дуже тепло Оксана Олександрівна згадувала свого старшого товариша – доктора філологічних наук, професора Леоніда Куценка, наукового керівника її дисертації, який фактично став основоположником материкового маланюкознавства!

Аудиторія також тепло зустріли звістку про те, що книжка Є. Маланюка "Єдиним сном, єдиним болем...", яка минулого року вийшла з друку білінгвою з перекладами поезій ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 536 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.02.2014 | Комментарии (0)

Милосердя, доброта, співпереживання, щиросердність, здатність вчасно підтримати у важку хвилину й уміння розуміти чужий біль – в характері нашого народу.

Саме таким був безкорисливий порив учнів та вчителів НВК, які взяли участь у ІІ Всеукраїнській благодійній акції "Назустріч мрії", організованій Міжнародним Благодійним Фондом "Сильні Духом".

Вчителі і вихованці навчального закладу підтримали акцію по збору коштів на будівництво лікарні для онкохворих дітей "Будинок казки" в місті Києві.

Категория: НВК №2 | Просмотров: 441 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

15 січня 2014 року в Центрі дитячої та юнацької творчості м.Знам'янки відбулося II пленарне засідання лідерів міського парламенту дітей. НВК "Знам'янська загальноосвітня школа I-III ступенів №2 - ліцей" представляли лідери учнівського самоврядування, учні 11–А класу – Колеснікова Анастасія – голова комісії з питань культури й відпочинку та Корячко Богдан – голова комісії з питань навчання.

Пленарне засідання розпочалося з гімну України та ухвалення порядку денного.

Колеснікова Анастасія й Корячко Богдан гідно презентували результати роботи учнівського самоврядування НВК. Вони поділилися цікавою інформацією, досвідом своєї роботи з колегами – депутатами та почесними гостями засідання.

У виступі наших лідерів акцент було зроблено на гасло УС – "Діти навчаються, як їм жити", тобто на ті знання і вміння, які учні здобувають в навчальному закладі, беручи активну участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, олімпіадах, наукових проектах, і які знадобляться їм у подальшому дорослому житті, адже, як говорили давні греки, "Твоє життя – твій вибір".

Учнівське самоврядування закладу координує щорічну активну участь в акціях "Три овочі", "Милосердя", "Зірка пам'яті", "Зробимо наше місто чистішим", тісно співпрацює з Червоним Хрестом. Лідери самоврядування завжди в перших рядах організаторів, помічників і учасників усіх культурницьких заходів навчального закладу.

Робота нашого учнівського самоврядування не залишається непоміченою, адже висвітлюється на вебсайті НВК та в газеті "У контакті".

Дорогі учні ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 405 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 17.01.2014 | Комментарии (0)

В останні дні грудня у всіх передсвятковий настрій, всі готуються до зустрічі нового року, чекають на новорічну казку, зимові дива.

Ось і в НВК "Знам'янська загальноосвітня школа I-III ст. №2 - ліцей" відбулись новорічні ранки та вечори для учнів 1-11 класів.

Легким поступом крокував новий рік до святково – вбраної зали, головною прикрасою якої була лісова красуня – ялинка.

Учнів 1 – 4 класів принц із принцесою запросили на бал, на якому малята зустріли багато казкових героїв, допомогли Альоші Поповичу знайти розбійників та повернути Дідусю Морозу мішок з подарунками. Діти разом із казковими персонажами співали новорічні пісні, танцювали хороводи і потоваришували з символом 2014 року, конем Юлієм, який і запросив усіх на святкову дискотеку.

Учні 5 – 8 класів отримали змогу побувати у прямому ефірі "Новорічного TV каналу", на який завітав найпопулярніший дідусь нашої планети зі своєю онукою Снігуронькою, лісові "красуні" Баба Яга з Кікіморою, найвідоміший розбишака Чорт. Незабутнім залишиться танок циганочок та коня Юлія, який зміг знайти Снігуроньку та привести на свято новий 2014 рік.

Але який же прямий ефір без гарної пісні та чудового танцю? Яскраві та феєричні виступи вихованців 5 – 8 класів – незабутня подія в житті закладу, адже кожний клас старанно готувався до свята.

Прийшов час і новорічного вечора для учнів 9 – 11 класів або "Новорічної подорожі", в яку всі присутні ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 684 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.01.2014 | Комментарии (0)

Довгоочікувані зимові свята розпочалися в навчально-виховному комплексі "Знам'янська загадьноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 - ліцей" з візиту улюбленця всіх дорослих і дітей Святого Миколая. Разом із своїми помічниками - янголятами відвідав він учнів різних класів і їхніх вчителів, зичив здоров'я, щастя, здійснення бажань.

Хай Миколай у вишиванці
Розбудить всіх дарунком вранці,
І принесе у Вашу хату
Добробут, радості багато.
Розбудить приспані надії,
Зернятко щастя хай посіє.
Зігріє гумором, любов'ю,
І принесе усім здоров'я!!!


Хай кожен із нас навчиться у Святого Миколая бажанню робити добро і нести його у цей світ. І хай світ від цього стає кращим!

Зі святом!
Категория: НВК №2 | Просмотров: 515 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 19.12.2013 | Комментарии (0)

Учні 9-11 класів НВК "Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" разом з вчителем історії та правознавства Філіповою С. М. взяли участь у засіданні Круглого столу "Школа – простір прав дитини", який відбувся в приміщенні Знам'янського міськрайонного суду. Діти мали можливість познайомитися з роботою суду, було проведено в ігровій формі судове засідання.

Учні, граючись, приміряли на себе різні ролі учасників судового процесу та зробили висновок, що дуже важко вирішувати долі людей навіть керуючись законами. Працівники суду відповіли на численні запитання учнів про судову реформу, права дитини, професію суддів.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 442 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 16.12.2013 | Комментарии (0)

В рамках Всеукраїнського тижня права в НВК відбулося засідання євроклубу "Меридіан", керівник Панкевич Валентина Іванівна. У засіданні на тему "Відкриваємо Європу разом" взяли участь учні Мошоринської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів та члени Євроклубу ЗШ І-ІІІ ступенів №3.

Члени Євроклубу Льовушкіна Ярослава, Корячко Богдан, Безугла Оксана та Борзих Владислав ознайомили присутніх з історією створення Європейського Союзу, метою роботи цієї структури, символікою та перспективами розвитку, звернули увагу на важливі етапи стосунків України та ЄС.

Радінович Олександра, Кліпацька Анна та Шуліка Олена поділилися незабутніми враженнями про свої подорожі до країн Європи: Франції, Греції та Польщі. Їх виступи супроводжувалися яскравими фотопрезентаціями.

Учасники засідання продемонстрували свої знання про Європу, її культуру, національні традиції, відповідаючи на запитання мікс-вікторини "Відкриваємо Європу разом".

Координатор Євроклубу Філіпова С.М. розповіла присутнім про досвід організації та проведення культурно-освітніх подорожей країнами Євросоюзу та запросила до співпраці. Керівник Євроклубу "Меридіан" Панкевич В.І., проводячи інтерактивну вправу "Мікрофон", запропонувала поділитися враженнями про набутий досвід та перспективи співпраці міської та сільської шкіл.

Учнів вразили чудові виступи танцювального колективу "Екстраверт" (керівник Степанова К.М.) та вокалістів Дар'ї Сєрової та Марини Пересадченко, які показали гарні художні номери. ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 493 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 16.12.2013 | Комментарии (0)

4 грудня 2013 року в міському краєзнавчому музеї відбулася зустріч учнів 9-А класу з учасниками визволення нашого міста від німецьких загарбників.

Здається, ми так багато чули про ці страшні події, про жорстокість ворогів, про тяжкі воєнні часи, але серце не перестає стискатися від болю, коли чуєш, як важко здобували наші воїни цю перемогу. А коли про це розповідають очевидці та безпосередні учасники тих подій, яких, до речі, залишилося зовсім небагато, то враження стають більш яскравими та вражаючими. Хочемо побажати довгих років життя колишнім захисникам нашої Батьківщини!
Категория: НВК №2 | Просмотров: 456 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 16.12.2013 | Комментарии (0)

Цього тижня в начально-виховному комплексі "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 - ліцей" в рамках тижня історії і права відбувся урочистий виховний захід, присвячений відзначенню 70-ї річниці визволення Знам'янки від фашистських загарбників, який підготували і провели учні 10-Б класу. На фоні демонстрації кадрів воєнної хроніки звучали вірші, присвячені подіям Великої Вітчизняної війни, лунали пісні у виконанні вихованців вокально-хорового гуртка Павла Вінокурова і Яни Кравченко (керівник гуртка Безугла О.М.). Дуже проникливо прозвучала мелодія на скрипці, яку виконала Ольга Пашкова.

Із зацікавленням учні переглянули відеоінтерв'ю з ветераном війни Паладіним А.Д., дізналися багато фактів про фашистську окупацію, партизанський рух та визволення Знам'янки.

Цей захід став ще однією цікавою й пізнавальною сторінкою в житті ліцею.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 509 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 16.12.2013 | Комментарии (0)

05 грудня 2013 року учні НВК:
  • Льовушкіна Ярослава,
  • Дундєва Лілія,
  • Пересадченко Марина,
  • Шуліка Олена
разом з вчителем історії і правознавства Філіповою Світланою Миколаївною взяли участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу "Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний Світ" в місті Кіровоград.

Особлива увага під час інтерактивних заходів Конкурсу була надана вмінню обґрунтувати свою позицію.

Конкурс відбувався у форматі гри - регіональної сесії Європейського Молодіжного Парламенту, що включав у собі тематичні напрямки:
  1. "Міжнародна безпека. Модель безпеки для України"
  2. "Роль суспільства в розвитку європейської та євроатлантичної інтеграції України"
  3. "Значення ЗМІ та мережі Інтернет на розвиток суспільної думки. Конфіденційність та безпека в Інтернеті"
  4. "Екологічна безпека. Вплив глобалізації та екології на майбутнє України"
Учасникам конкурсу пропонувалося надати власне бачення проблем та аргументів, які розкривають дану тематику сесій та надати пропозиції щодо їх вирішення. Обґрунтовані рішення були надані до Резолюцій по кожній сесії, та прийняті на Генеральній Асамблеї.

Команда НВК зайняла І місце за загальною кількістю балів, а Пересадченко Марина стала спікером в своєму комітеті "Екологічна безпека. Вплив глобалізації та екології на майбутнє України".

Молодці, так тримати! Бажаємо подальших успіхів!
Категория: НВК №2 | Просмотров: 550 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.12.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz