П`ятниця, 26.04.2024, 09:55
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 26
З 03.02.2014р. по 14.02.2014 року в ДНЗ №2 "Теремок" проходила державна атестація ДНЗ. Дана атестацію проводила експертна комісія в складі:
  1. Н.Попова – голова комісії, начальник відділу освіти;
  2. Л.Скляровська – заступник голови комісії, методист з дошкільного виховання міського методичного кабінету відділу освіти;
  3. І.Бондаренко – методист міського методичного кабінету відділу освіти;
  4. Н.Шемчук – методист міського методичного кабінету відділу освіти;
  5. Т.Галаган – головний бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу освіти;
  6. С.Довгалевська – завідувач ДНЗ №7 "Козачок";
  7. І.Остроушко - завідувач ДНЗ №6 "Сонечко";
  8. М.Кречетова - завідувач ДНЗ №3 "Івушка";
  9. Л.Клименко - завідувач ДНЗ №4 "Ромашка";
  10. С.Клименко - завідувач ДНЗ №8 "Світлячок";
  11. Л.Ткаченко - завідувач ДНЗ №5 "Калинонька";
  12. Г.Паніна – музичний керівник ДНЗ №8 "Світлячок";
  13. О.Клубченко – старша медична сестра ДНЗ №2 "Козачок";
  14. Н.Білоконь – завідувачка МППК;
  15. О.Голованова – вихователь – методист ДНЗ №4 "Ромашка".
03.02.2014р. відбулося урочисте відкриття державної атестації. З привітанням виступили Н. Попова, Л. Скляровська. О. ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1957 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Віра наших предків в магічні сили оточуючих предметів збереглась і в наш час. Перші обереги з'явились в часи коли сповідували язичництво, прихилялись перед різними богами, віруючи в природні явища і сили. Люди вірили в домових, захисні сили простих і звичних речей: підкови, віники, духмяні трави, які приносять вдачу, здоров'я і можуть вберегти від лиха, хвороб і нечистої сили. Ми і сьогодні звертаємося до своїх давніх традицій, культури, символіці.

Кожна людина на землі мріє мати оберіг, який захистить від лиха та біди та допоможе виконати найзаповітніше бажання, дасть сили побороти усі негаразди сьогодення.

Ось і вихованці гуртка "Незвичайне поряд", керівник Кондратьєва Світлана Іванівна, на відкритому занятті вчилися виготовляти оберіг-захисник. Перед початком практичної роботи по виготовленню дітьми оберіга-мішечка для духмяних трав, діти разом зі своїм педагогом здійснили віртуальну подорож до галереї видатної української майстрині Наталії Скліфасовської. Переглядаючи відеосюжет в якому майстриня декоративно-прикладного мистецтва Наталія Вікторівна, розповіла про історію виникнення і створення українських оберегів. Гуртківці із цікавістю переглядали і слухали, як майстриня у них на очах створювала оберіг. Наталія Скліфасовська докладно розповіла про значення кожного рослинного елемента.

Діти з завзяттям створювали свої обереги. Дівчатка, які прагнули мати вроду та увагу хлопців, використовували у своїх оберегах квасолю та гілочки калини. Хлопці, які бажали успіху та слави, міцного здоров'я, використовували лавровий лист, перець, шишки. Часник і цибулю в оберегах використовували, ті хто прагнув захистити себе і свою оселю від нечистої сили. Кожен оберіг вийшов неповторним, кожна композиція була витвором мистецтва.

Згадуючи про стародавню культуру українського народу не можна не згадати про видатних діячів культури ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 537 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
У боротьбі жорстокій
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей...

В цьому році 15 лютого виповнюється 25 років відтоді, коли в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього Радянського Союзу десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані. Посивіли до строку юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів-інтернаціоналістів.

13 грудня в актовій залі Будинку культури СМТ Знам'янка друга зібралися вихованці хореографічного гуртка "Primavera", учні 6-8 класів ЗШ І-ІІІ ст. №6, №7, гості та мешканці селища.  Зібралися, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав, щоб вшанувати світлу пам'ять тих, хто, пройшовши кривавими афганськими дорогами, повернувся до рідного дому і тих, хто не дожив, не доспівав, не долюбив...

Захід був підготований Горовою Ольгою Володимирівною – керівником хореографічного гуртка "Primavera" ЦДЮТ, яка в цьому році проходить атестацію. Ведучі Дубініна Ірина Миколаївна та Свербій Світлана Анатоліївна створили атмосферу взаєморозуміння.

На зустріч були запрошені учасники, свідки тих подій, які відбувалися в Афганістані:
  • Фесун Микола Степанович;
  • Углов Володимир Вікторович;
  • Сергієв Олексій Юрійович;
  • Амоший Вячеслав Іванович;
  • Цимбалюк Олег Олексійович.
На цій зустрічі був присутній селищний голова Філіпенко Сергій Іванович, як ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 482 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Протягом лютого 2014 року за погодженням керівників ЦДЮТ м.Знам'янки в особі директора Г.Подвиженко та КВНЗ Олександрійського училища культури в особі директора О.Баранова, в закладі проходили педагогічну практику студентки IV курсу за спеціальністю "Образотворче та декоративно – прикладне мистецтво" колишні вихованки СЮТ та БДЮТ, а зараз студентки училища культури Конопліна Яна та Крижанівська Дарина.

Безпосереднє керівництво педагогічною практикою студенток , було покладено на досвідчених педагогів, майстрів своєї справи Леонову Наталію Андріївну, керівника гуртка "Технічний дизайн" та Цатурян Світлану Володимирівну, керівника гуртка "Малюнок, графіка, живопис".

Під керівництвом досвідчених педагогів практиканти склали індивідуальні плани проходження практики і почались будні навчання, спочатку педагогічне спостереження, а потім практична робота по оволодінню педагогічною майстерністю, а саме: різними методами, прийомами навчання та виховання дітей.

Наставники Леонова Н.А. і Цатурян С.В. є досвідченими, талановитими педагогами, які не тільки володіють педагогічною майстерністю, а вміють виявляти і розкрити таланти дітей, тому студенткам - практиканткам Яні і Дарині було у кого навчатись.

Під час останього тижня дівчата студентки показували чому вони навчились - підготувавши відкриті заняття.

Конопліна Яна познайомила вихованців з творчістю народної майстрині Марії Примаченко, роботи якої відомі у всьому світі. Діти малювали фантастичних тварин, якими прикрасили казковий ліс. На згадку про себе дівчина подарувала закладу дві картини , виконаних у техніці гарячий батік.

На занятті, яке підготувала і провела Крижанівська Дарина вихованці виготовляли чарівну скриньку із сірників і заповнювали її різними дрібничками у вигляді паперових квітів. Закладу Дарина пода ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 582 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Споконвіку було Слово.
(Старий Завіт)

Щорічно 21 лютого в усьому світі відзначається День рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО для сприяння мовному і культурному розмаїттю та багатомовності. Це день, коли ми не шкодуємо гарних слів для того, щоб висловити свої почуття щодо найпрекраснішого та найдорожчого скарбу українського народу – рідної мови. Яким тернистим, сповненим усіляких перешкод, був шлях її становлення. Серед численних заборон та прагнень викорінити, вирвати з вуст та серця нації українське слово, наша мова постійно відроджувалася, збагачувалася та міцніла з кожним днем.

Саме про велич, багатство, силу, міць та розмаїтість нашої невмирущої, солов'їної мови прагнули розповісти учні 6, 7 та 8 класів, декламуючи поезії під час проведення традиційного заходу – Свята рідної мови, яке відбулося 21.02.2014 року в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №7. Намагаючись підкреслити усю красу рідного слова, мною, вчителем української мови та літератури Поповою Т.М., презентовано увазі присутніх відеоматеріали (презентації) про становлення та розвиток української мови з цитатами, висловами українських письменників і видатних діячів про силу слова й велич мови.

Незабутніми у пам'яті присутніх (6-11 класи) залишаться кадри українських краєвидів, пісні та величальні вірші про рідну мову.

Національний колорит свята, переданий відповідним оформленням приміщення, що в с ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 637 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Київський університет права НАН України завершив проведення 1-го і 2-го етапів конкурсу наукових робіт ім.В.М.Корецького для учнів 11-х класів "Права людини в сучасному світі: погляд молоді".

Шанована конкурсна комісія, яка складалася з науковців та викладачів Київського університету права, розглянула подані роботи й обрала найкращі. На оцінку впливали такі критерії: індивідуальність обраної теми, відповідність змісту роботи заявленій темі, аргументованість, професіоналізм виконання, позитивність та креативність, точність і влучність мови, враховувалося дотримання вимог щодо оформлення роботи.

Комісією визначено п'ятнадцять переможців. Богдан Корячко - один із них. Підготувала учня 11-А класу вчитель історії і суспільствознавчих наук Світлана Миколаївна Філіпова.

Богдана запрошено до фінального етапу конкурсу, який відбудеться в день проведення 7-ї Міжнародної науково-практичної конференції "Наукові читання, присвячені пам'яті В.М.Корецького" в стінах КУП НАНУ.

Побажаймо йому перемоги і успіхів!!!
Категория: НВК №2 | Просмотров: 584 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz