П`ятниця, 03.05.2024, 09:54
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Лютий » 26 » Свято рідної мови
12:15
Свято рідної мови
Споконвіку було Слово.
(Старий Завіт)

Щорічно 21 лютого в усьому світі відзначається День рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО для сприяння мовному і культурному розмаїттю та багатомовності. Це день, коли ми не шкодуємо гарних слів для того, щоб висловити свої почуття щодо найпрекраснішого та найдорожчого скарбу українського народу – рідної мови. Яким тернистим, сповненим усіляких перешкод, був шлях її становлення. Серед численних заборон та прагнень викорінити, вирвати з вуст та серця нації українське слово, наша мова постійно відроджувалася, збагачувалася та міцніла з кожним днем.

Саме про велич, багатство, силу, міць та розмаїтість нашої невмирущої, солов'їної мови прагнули розповісти учні 6, 7 та 8 класів, декламуючи поезії під час проведення традиційного заходу – Свята рідної мови, яке відбулося 21.02.2014 року в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №7. Намагаючись підкреслити усю красу рідного слова, мною, вчителем української мови та літератури Поповою Т.М., презентовано увазі присутніх відеоматеріали (презентації) про становлення та розвиток української мови з цитатами, висловами українських письменників і видатних діячів про силу слова й велич мови.

Незабутніми у пам'яті присутніх (6-11 класи) залишаться кадри українських краєвидів, пісні та величальні вірші про рідну мову.

Національний колорит свята, переданий відповідним оформленням приміщення, що в свою чергу спонукало присутніх поринути у великий та багатий світ української мови, а святковий хліб став символом єдності, миру, добробуту та приємним частуванням для усіх присутніх, адже він є часточкою тепла та сонця рідної країни – України.

На завершення Свята директор школи Корж Р.О. звернулася до усіх присутніх учнів та вчителів словами видатного педагога Василя Сухомлинського: "Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити".

Тож, пам'ятаймо, що доля народу нерозривно пов'язана з долею мови.

Бережімо слово й рідну мову,
Бо вона – єдина і свята!
Солов'їну, ніжну, барвінкову,
Кращої ж бо в світі не бува!
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 639 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz