Неділя, 05.05.2024, 16:06
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №4
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 37 38 »

Декада права.


   З 30 листопада по 11 грудня в Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 проходить Декада права.  В ході декади проведено заходи:  
   30 листопада – учні 8-11 класів переглянули відеоролики «Проти насильства в сім’ї».
01 грудня – відбувся конкурс плакатів на тему «Реалізація прав і свобод людини в Україні». В конкурсі брали участь учні 9-11 класів.
   02 грудня – турнір знавців права «Юридичний вернісаж». В турнірі взяли участь учні 9 класу. Під час  турніру діти продемонстрували гарні знання з правознавства, навчилися використовувати правові знання та навички правомірної поведінки для реалізації своїх прав та обов’язків. Весело аналізували порушення прав героями фільмів та мультфільмів.
03 грудня - Наймолодші учні зобразили власні права в малюнках конкурсу «Я маю право».
04 грудня – години спілкування для учнів 9 класу «Пустощі і кримінальна відповідальність», для учнів  ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 546 | Добавил: znamosvita | Дата: 07.12.2015 | Комментарии (0)

Заходи до відзначання Дня Збройних Сил України

    3 грудня 2015 року в Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 були проведені змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, присвячені Дню Збройних Сил України та визволенню м.Знам’янки від німецьких загарбників. Змагання проводилися у двох вікових групах «Юний стрілець» - 5-7 класи та «Влучний стрілець» - 8-11 класи, всього 31 учасник.
    Змагання проходили цікаво і напружено, тому що кожен хотів стати переможцем.
    Серед молодших школярів переміг Бурдейний Даниїлький  6-А клас. Друге та третє місця зайняли п’ятикласники Кононенко Дмитро та Лядський Дмитро. У старшій групі І місце – Зайцев Олег, 11 клас, ІІ місце – Єдін Олександр, 10 клас, ІІІ місце Лупенко Валерія, 8-А клас.
    На шкільній лінійці, присвяченій  Дню Збройних Сил України, переможці та призери були нагороджені медалями та дипломами відповідних ступенів. Нагородження проводив воїн 92 окремої механізованої бригади АТО Кобзар Олег Віталійович. Пе ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 547 | Добавил: znamosvita | Дата: 07.12.2015 | Комментарии (0)

Міжнародний день інвалідів


   До Міжнародного дня інвалідів у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 пройшли «уроки доброти». Учні відпрацьовували навички толерантного відношення та спілкування з інвалідами та закликали сприймати людей з особливими потребами, як рівних собі.
  Доброта. Милосердя. Характерні риси українського народу. Людина починається з добра.


Не говори про доброту,
Коли ти нею сам не сяєш,
Коли у радощах витаєш,
Забувши про чужу біду…

  Будьмо щедрі серцем в ім’я добра, людяності і справедливості щодня, щохвилини!
Інвалідність. На жаль це слово не нове і нікого не дивує. Адже трагедії трапляються часто і безслідно не минають. А далі – життя з болем і проблемами на самоті.
 
Сиджу в колясці, так собі сиджу.
Проходять люди, поглядають косо.
А що я їм у відповідь скажу?
Для них мій голос зовсім безголосий.
Усі здорові, ну а я – такий.
Інакше жити між людей не мо ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 426 | Добавил: znamosvita | Дата: 03.12.2015 | Комментарии (0)

1 грудня - Всесвітній день толерантності до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.


   У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу, оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії.
   Перші випадки дивної хвороби, яка цілком позбавляє людину імунітету й призводить до смерті, вчені виявили 1980 року в Америці. Попри активні заходи медиків та гуманітарних організацій, швидкість поширення епідемії СНІДу залишається великою. Зараз на Землі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 30 мільйонів хворих. Щодня на нашій планеті інфікується близько 16 тисяч людей.
   Зараз поширюється практика використання швидких тестів для діагностики ВІЛ-інфекції , але слід пам’ятати, що для підтвердження ВІЛ-статусу необхідно пройти обстеження за допомогою імуноферментного аналізу в центрі профілактики та боротьби зі СНІД. Для цього треба здати кров з вени, попередній результат можна отримати на наступний день після здачі аналізу.
 & ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 336 | Добавил: znamosvita | Дата: 02.12.2015 | Комментарии (0)

Вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років.


   Вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років  відбулося 27 листопада у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4. Учнями 6-8 класів була підготовлена літературно-музична композиція «Штучний голодомор».
     Хвилиною мовчання учні та педагоги вшанували пам’ять жертв великого Голодомору 1932-33 років, який забрав орієнтовно 10 мільйонів людських життів.
     Пройдуть роки, зміниться час, але уроки пам’яті повинні залишатися завжди.
   Жагучим болем сповнені вірші Антоніни Листопад, складені на підставі свідчень очевидців голодомору 1932-1933 років.

Бозю!
Що там у тебе в руці?!
Дай мені, Бозю, хоч соломинку…
Щоб не втонути в Голодній Ріці.
Бачиш, мій Бозю, я ще – дитинка,
Тож підрости хоч би трохи бодай.
Світу не бачив ще білого, Бозю.
Я – пташенятко, прибите в дорозі.
Хоч би одненьку пір’їночку дай.
Тато і мама – холодні мерці.
Бо ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 293 | Добавил: znamosvita | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

  
   Вшанування  подвигу Героїв Небесної Сотні
та Революції Гідності  

   Революція Гідності, Євромайдан,Єврореволюція  розпочалася 21 листопада 2013 року, за кілька днів до Вільнюського саміту східного партнерства, коли український Кабмін вирішив призупинити процес підготування до укладання  Угоди про асоціацію з ЄС. Розпорядження про це було офіційно оприлюднене Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.  Того ж дня на Майдан Незалежності в Києві вийшло декілька журналістів, а вже ввечері сотні людей підтримали заклик Мустафи Найєма у Фейсбук та прийшли на Майдан з ночівлею.
   Хвиля протестів підіймалася, своєрідною «точкою відліку» підтримки Євромайдану став силовий розгін побиття студентів в ніч 30 листопада. Вже наступного дня до Києва з'їхалися  тисячі людей різного віку і професій на підтримку побитих, а Україною прокотилася хвиля протестних мітингів у різних містах від Луганська і Донецька до Львова. Революція Гідності тривала протягом 2013-2014 років, за цей час сталося багато трагічних подій, від початку перших смертей на Майдані, коли загинули беззбройні повстанці Сергій Нігоян, Михайло Жизневськ ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 402 | Добавил: znamosvita | Дата: 23.11.2015 | Комментарии (0)

Пам’яті Сергія Капелюхи

17 листопада у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 відбувся мітинг-реквієм присвячений пам’яті випускника нашої школи Капелюхи Сергія Вікторовича.

Капелюха  Сергій  Вікторович, військова частина  В0927, Верхнеторецьк, Донецька область.
13  листопада 2015 року,  розмова з мамою по телефону: «Мама не хвилюйся, все гаразд! Я ситий, нас гарно кормлять завжди є м’ясо. Не вистачає цигарок. Шкарпетки є мені не холодно. Не переживай, я не на передньому….».
Зв’язок раптово обірвався…. «Синок! Синок! Синок!» - у відповідь лиш тиша….
Серце матері не підводить, « Біда, подумала вона»  годинник  показав 19.00.
Так, біда прийшла  в родину, в наше місто, в нашу школу! Загинув найкращий син, батько, друг, земляк, випускник нашої школи.

Я дивлюсь на світлини бійців,
Щирі посмішки, втомлені очі,
Сиві скроні та безліч рубців…
А мій розум сприйняти не хоче:
Це не сон, не сіндром маячні,
Ця війна не в далекій країні,
Не в Іраку чи десь там в Чечні,
А в вишневій моїй Україні.
Саме зараз її вояки
Схід країни від зла захищають,
Б’ються на смерть мої земляки,
Кров’ю землю святу поливають.
Щоб країна ввійшла в майбуття
Вільна, сильна, без чвар та війни.
Віддають саме цінне -життя,
України найкращі сини!

Сергій  народився  31  березня  1978  року. Він був як усі хлопчаки того часу – допитливим, енергійним, але чесним, відповідальним, добр ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 744 | Добавил: znamosvita | Дата: 18.11.2015 | Комментарии (0)

   10 листопада відбувся круглий стіл серед учнів 10 та 11 класів на тему «Митрополит Андрій Шептицький та його роль у піднесенні національного життя на західно-українських замлях».
    Будучи одним із найбагатших людей Галичини, Шептицький щедро спонсорував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям. У 1905 заснував Національний музей у Львові і придбав для нього велику кількість експонатів. Підтримував українську економічну діяльність, сприяв відкриттю кооперативів.   
   Учні проаналізували роль А.Шептицького в консолідації політичних сил українського суспільства, захисту прав православного населення Волині, Холмщини, Підляшшя, тощо.

 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 350 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

Міжнародний конкурс «Бобер»


   8-9 листопада 18 учнів Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 взяли участь у Міжнародному конкурсі «Бобер». Метою Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер» серед учнів 2-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів є пошук, підтримка талановитих школярів та  популяризація основ інформатики. Конкурс  проводиться щорічно у першу неділю листопада спільно з Міжнародною Спільнотою «Бобер» («International Beaver Community»). Організація «International Beaver Community» налічує на сьогодні 13 країн. Учні з великим зацікавленням виконували завдання – різнопланові, інтерактивні логічні вправи.

 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 316 | Добавил: znamosvita | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Всеукраїнський семінар з національно-патріотичного виховання


   3 листопада у Кіровоградській льотній академії національного авіаційного університету пройшов Всеукраїнський семінар з національно-патріотичного виховання учнівської молоді. Від міста Знам’янки на семінарі були присутні : керівник методичного об’єднання вчителів захисту Вітчизни Хандусенко А.Б., та вчителі захисту Вітчизни шкіл НВК та ЗШ № 4 Каганков П.А. та Міщенко М.М.
    Висвітлюючи тему національно-патріотичного виховання на Кіровоградщині виступив з доповіддю директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації Таборанський Володимир Петрович.
   Начальник Кіровоградської льотної академії національного авіаційного університету Неділько Сергій Миколайович поділився досвідом роботи в організації національно-патріотичного виховання в межах окремого навчального закладу на прикладі Державної льотної академії.
   Ветров Олег Миколайович презентував дуже цікавий обласний військово-патріотичний проект «Захисник Кіровоградщини»
   Завідувач відділу патріотичного виховання Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Бондарчук Олег Степанович доповідав про впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у навчальних закладах України у 2015-2016 навчальному році.
   А ще з учасниками семінару була проведена дуже цікава екскурсія льотною академією. Вони відвідали музейний компле ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 592 | Добавил: znamosvita | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz