Неділя, 05.05.2024, 19:03
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Грудень » 2 » Всесвітній день толерантності до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих
09:20
Всесвітній день толерантності до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих

1 грудня - Всесвітній день толерантності до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.


   У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу, оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії.
   Перші випадки дивної хвороби, яка цілком позбавляє людину імунітету й призводить до смерті, вчені виявили 1980 року в Америці. Попри активні заходи медиків та гуманітарних організацій, швидкість поширення епідемії СНІДу залишається великою. Зараз на Землі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 30 мільйонів хворих. Щодня на нашій планеті інфікується близько 16 тисяч людей.
   Зараз поширюється практика використання швидких тестів для діагностики ВІЛ-інфекції , але слід пам’ятати, що для підтвердження ВІЛ-статусу необхідно пройти обстеження за допомогою імуноферментного аналізу в центрі профілактики та боротьби зі СНІД. Для цього треба здати кров з вени, попередній результат можна отримати на наступний день після здачі аналізу.
   ВІЛ-інфекцією в однаковій міри вражаються як чоловіки, так і жінки, проте частіше інфікуються чоловіки. Випадки ВІЛ-інфекції частіше виявляються серед міських жителів. Основна вікова група – 25-49 років, в той же час частішають випадки виявлення ВІЛ-інфекції у людей віком 50 років та старше, що свідчить про несвоєчасне звернення за медичною допомогою та відсутність настороги до раннього виявлення ВІЛ-інфекції.
  Сьогодні СНІД не вирок. В центрі профілактики та боротьби зі СНІДом створені всі умови для додаткових обстежень з метою уточнення діагнозу ВІЛ-інфекції, а в разі потреби призначення відповідного лікування. В разі виявлення ВІЛ-інфекції зволікати не треба, адже кожний день вірус руйнує імунну систему організму ,що може призвести до трагічних наслідків.
   Перед країною в майбутньому стоїть ще низка нелегких завдань, виконання яких неможливе без допомоги наших громадян, усвідомлення ними високої цінності власного здоров’я і турботи про здоров’я близьких, поваги й толерантності до людей, яким не вдалося уникнути захворювання та у яких вистачає мужності з нею боротися.  
   Учні та вчителі Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 долучилися до акції «Будь толерантним до хворих на ВІЛ/ СНІД». Учні 10 класу провели для присутніх усний журнал з елементами тренінгу «Захисти себе від ВІЛ». Червона стрічка одягнена нашим колективом, як символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДУ.

 

 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 337 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz