Субота, 27.04.2024, 03:13
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №4
« 1 2 3 4 ... 37 38 »

До 150-річчя з дня народження Лесі Українки

Світовий геній, чарівниця українського слова, співачка краси природи, легендарна Леся Українка. ЇЇ неповторне ім’я не потрібно повертати з небуття, воно міцно вкарбоване в історію України та її культуру. В шкільній бібліотеці з нагоди 150 річчя з дня народження Лесі Українки оформлена книжкова виставка-присвята «В її імені – барви України» з розділами «Вітрила Лесиної долі», «Дзвінка струна Лесиного слова», «Лесині казки». Завідуюча бібліотекою школи №4  Андреєва Т.Г. розповіла учням 5-6 класів про життя і творчість видатної письменниці і поетеси , зробила огляд книжкової виставки, провела літературну хвилинку «Сам на сам з поезією Лесі Українки» та переглянули відео  «Життя і творчість Лесі Українки», «Леся Українка цитати і вірші».
До 150-річчя з дня народження Лесі Українки вчителем мистецтва Самчук Т.І. та вчителем української мови та літератури Михайленко І.В. проведено поетичний флешмоб «Читаємо Лесю» та організовано прослуховування пісень на вірші Лариси Косач. Учні третіх та дев’ятих класів дізналися багато нового та цікавого про українську поетесу. 
 
До ювілею Лесі Українки проведено захід «Я маю в серці те, що не вмира» та перегляд відео композиції «На шлях я вийшла ранньою весною» вчителями української мови та літератури Топчеєвою Л.Г. і Михайленко І.В.. Семикласники відповідально підготувались до виступу. Звучали повідомлення про життя і творчість поетеси. Учням  повідомили цікаві факти з її біографії. 
Бібліотекар ш ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 115 | Добавил: znamosvita | Дата: 01.03.2021 | Комментарии (0)

День Соборності України в ЗШ І-ІІІ ступенів № 4

Сьогодні, 22 січня 2020 року, в Україні  День Соборності України. Офіційно святкувати День соборності почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.
Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані відобразити саме його. Мабуть, найбільш знаковий з таких відбувся в 1990 році і отримав назву «Живий ланцюг». Тоді люди вишикувалися «ланцюгом» від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, участь у такій акції взяли до трьох мільйонів людей. 
До цього свята в Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 організовано дистанційні заходи. Учні взяли участь у онлайн-привітанні з Днем Соборності України.


   Онлайн-привітання.    Дистанційна вікторина    ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 125 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.01.2021 | Комментарии (0)

День ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Щороку 14 грудня в Україні вшановують подвиг ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які врятували не лише українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки некерованої ядерної стихії. Саме у цей день в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Прикладом мужності та героїзму були дії ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення. 
Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Більше 6 тисяч подолян, одні з перших кинулись на ліквідацію аварії. На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.
Учні Знамянської ЗШ І-ІІІ ст. № 4 вшанували героїв-ліквідаторів під час проведення бесід, годин спілкування, усних журналів, перегляду фото та відео матеріалів.

Виконавець: заступник директора з виховної роботи О.Соколова.
 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 191 | Добавил: znamosvita | Дата: 15.12.2020 | Комментарии (0)

День української писемності та мови

9 листопада Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. До цієї дати проведено різноманітні заходи в бібліотеці Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4. Читачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Як річка з роду і до роду, так мова з’єднує народ», яку підготувала бібліотекар школи Андреєва Т.Г. книжкова виставка допомагає учням познайомитись з історією походження української мови та слова, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова.
З великою цікавістю учні 5-А, 6-Б класів взяли участь у інтелектуальній грі «Мова калинова». Учні впевнено відповідали на запитання, зачитували вислови відомих людей про мову, читали вірші, прислів’я, якомога образніше використовували авторські здібності, жести, демонструючи опонентам фразеологізм, який їм потрібно розгадати.  

Виконавець: бібліотекар школи Андреєва Т.Г.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 134 | Добавил: znamosvita | Дата: 10.11.2020 | Комментарии (0)

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

У жовтні стартував Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».
В Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 Всеукраїнський місячник розпочався інформаційним ознайомленням з планом проведення заходів. Бібліотекарем школи Андреєвою Т.Г. проведено смайл-опитування «Що таке екологічна культура?», оформлена в шкільній бібліотеці книжкова виставка «Обіймаємо землю красою та любов’ю» з розділами «Природа – наш дім», «Мій рідний край неповторний та чудесний». Також проведено екологічну годину «Ми - друзі природи» під час учні переглянули відеоролик «Крик душі» (6-7 , 11 класи). Учні 1-6 класів долучилися до виготовлення замальовок «Земля радіє від краси», а учні 7-9 класів виготовляли листівки «Доля природи – наша доля». У створенні фотовернісажу «Я, природа, цікава книга» було залучено учнів 1-9 класів. Бліц-інформина за темами «Шумлять дерева Чорного лісу», «Пернаті друзі нашого краю», «Рослинний світ нашого краю» проведена для школярів 5-8 класів. Декламування віршів про природу дітьми 2-4 та 9 класів пройшло під гаслом: віршований листопад «Чарівне моє довкілля». Учні активно взяли участь у екологічній  акції «Друге життя непотрібних речей» (1-8 класи).
Сьомі класи влаштували флешмоб «Ми – за чисте довкілля».


Виконавець: бібліотекар школи Андреєва Т.Г.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 126 | Добавил: znamosvita | Дата: 30.10.2020 | Комментарии (0)

Книжкова виставка

                «Запитань завжди багато.
                Як на них відповідати?
                Нову книжку відкривай
                І мандрівку починай.»


   Бібліотекар Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст.. № 4 Андреєва Т.Г. з учнями 4-Б класу (Лодатко С.В.) підготувала книжкову виставку-запрошення «Вересень дітей збирає і до книжки закликає».

Виконавець: бібліотекар Андреєва Т.Г. 

 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 142 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.09.2020 | Комментарии (0)

День Святого Валентина

14 лютого - День Святого Валентина – день, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – про кохання.

У Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 у цей холодний лютневий день на душі тепло як ніколи, а повітря заполонили відчуття щастя і романтики. Група учнів у кількості 8 осіб взяли участь у проведенні міського конкурсу на кращу валентинку,відбувся  святковий концерт «До кохання летимо на крилах», діти прийняли активну участь та з задоволення приймали участь у різноманітних конкурсах, співали та танцювали. По закінченню свята була відкрита «Скринька Валентина» та діти отримали свої вітальні листівки.  ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 200 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.02.2020 | Комментарии (0)

Пам’ятай про Крути…

Сто два роки тому, 29 січня 1918 року, відбувся бій під Крутами. Тоді близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків.
Бій під Крутами відбувся на залізничній станції «Крути» в сучасній Чернігівській області, за 130 кілометрів від Києва. Тривав він понад п'ять годин.
Загін із курсантів, студентів та гімназистів зійшовся у нерівному бою з багатотисячною армією Михайла Муравйова. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені.
Затримка просування армії Муравйова дала можливість укласти Берестейський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності.  ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 173 | Добавил: znamosvita | Дата: 29.01.2020 | Комментарии (0)

Харчування учнів у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4

У 2019/2020 навчальному році з метою надання якісного харчування дітям була організована робота шкільної їдальні, яка забезпечила повноцінним харчування учнів за рахунок бюджетних коштів (учні 1-4-х класів) та позабюджетних коштів (інші класи). Задля поліпшення обслуговування учнів було складено графік відвідування учнями їдальні та графік чергування у їдальні вчителів школи.
Медична сестра школи О.Шульга  здійснювала постійний санітарно-гігієнічний контроль за якістю та режимом харчування учнів, меню. 
Питання харчування учнів тримається постійно на контролі адміністрації школи, розглядаються на засіданнях педагогічної ради, нарадах при директорові, батьківських зборах. 
Харчоблок має повний набір приміщень, обладнаний системами холодного та гарячого водопостачання та каналізації.
Харчування учнів здійснюється безпосередньо в закладі.  ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 223 | Добавил: znamosvita | Дата: 26.12.2019 | Комментарии (0)

Міжнародний день осіб з інвалідністю

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день осіб з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.
Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. 
На сьогодні кількість інвалідів планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі. І майже 80 відсотків інвалідів – це люди працездатного віку. Головною причиною інвалідності у дорослих є хвороби системи кровообігу (35%), на другому місті – новоутворення, в тому числі злоякісні (23%), травми (8%), хвороби кістково-м’язової, ендокринної, нервової системи, психічні розлади та ін. Серед дитячого населення України – 2 відсотка інвалідів, або понад 167 тисяч дітей. Серед причин дитячої інвалідності на першому місці – вроджені порушення, далі – хвороби центральної нервової системи та розлади психіки і поведінки, великою мірою залежить від стилю життя батьків.  ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 187 | Добавил: znamosvita | Дата: 04.12.2019 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz