Середа, 08.05.2024, 06:40
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 27
23 березня 2013 року на базі навчально-виховного комплексу "Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" відбулось пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, біології, фізики, англійської мови.

Допуск особи до пункту пробного тестування здійснювався за наявності таких документів:
  • паспорта (свідоцтва про народження);
  • запрошення для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні;
  • квитанції про сплату вартості послуг за проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.
Пробне тестування відбулось з дотриманням процедур і технологій, що застосовуються під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 547 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради звертає увагу на наявність на споживчому ринку значної частки продукції шкільного асортименту (зошити, щоденники тощо), якість, художнє оформлення та змістове наповнення якої не відповідають нормам законодавства, вимогам безпеки, педагогічним вимогам, серед яких, зокрема, зазначено заборону розміщення рекламної інформації, а також інформації та ілюстративного матеріалу, що відволікає увагу учнів, стимулює агресивність, жорстокість, цинізм, егоїзм.

У зв'язку з цим наголошуємо на неприпустимості використання у навчальних закладах друкованої продукції шкільного асортименту без належного документального підтвердження їх відповідності санітарно-епідеміологічним нормам та педагогічним вимогам.

Звертаємо увагу на те, що вся продукція шкільного асортименту, яка використовується у навчально-виховному процесі навчальних закладів, підлягає підтвердженню відповідності педагогічним вимогам згідно з Порядком надання навчальній літературі, засобам навчання і навчальному обладнанню грифів та свідоцтв Міністерства освіти і науки України, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 17 червня 2008 р. №537, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 липня 2008 р. за №628/152319. Номер і дата видачі Свідоцтва МОНмолодьспорту України про визнання відповідності педагогічним вимогам мають бути зазначені у вихідних даних друкованої продукції.
Категория: Міськво | Просмотров: 627 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

В рамках традиційного проведення тижня молодого вчителя 19 березня 2013 року відбулося засідання школи молодого вчителя у формі круглого столу на базі БДЮТ. В цьому заході взяли участь: В.Джулай - перший заступник міського голови, голова міськкому профспілки працівників освіти Л.Гребенюк, заступник начальника відділу освіти Н.Попова, завідувачка міським методичним кабінетом Л.Шевченко, методисти методичного кабінету Н.Шемчук та М.Босненко, 12 молодих вчителів та вчителі-наставники загальноосвітніх шкіл міста, місцевий поет В.Олизько.

До присутніх з вступним словом звернувся перший заступник міського голови В.Джулай. Він ознайомив присутніх з економічною ситуацією в місті та побажав молодим педагогам міцного здоров'я, творчих успіхів у їхній важливій педагогічній діяльності.

Теплі слова привітання молодим колегам подарували заступник начальника відділу освіти Н.Попова, завідувачка міським методичним кабінетом Л.Шевченко, методист методичного кабінету по роботі з педагогічними кадрами Н.Шемчук, голова міськкому профспілки працівників освіти Л.Гребенюк, досвідчені вчителі-переможці конкурсів професійної майстерності І.Аман, С.Дубініна, Н.Василенко.

Цікавий сценарій заходу, розроблений і проведений педагогом-організатором Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7, членом президії міськкому профспілки Н.Черкас, сприяв створенню теплої доброзичливої атмосфери.

Особливий інтерес присутніх викликала самопрезентація "Автопортрети молодих вчителів". Молоді педагоги презентували себе не тільки як фахівці, а й розкрили родзинки власної творчості, світ власних захоплень, поділились секретами про те, що вплинуло на вибір ними педагогічної професії.

Під час розв'язування ... Читати далі »
Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 787 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

На виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" та розпорядження міського голови від 22 січня 2010 року №20 "Про внесення змін до розпорядження міського голови "Про забезпечення виконання в місті Знам'янці Указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109", керуючись ст.42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради інформує про проведену роботу із зверненнями громадян. Відділом розроблені відповідні заходи по забезпеченню реалізації громадянами конституційного права на звернення, які затвердженні начальником відділу 22.02.2010 року. Посилено контроль за дотриманням вимог законодавства щодо розгляду звернень громадян, за прийомом і опрацюванням документів та своєчасною підготовкою відповідей на звернення громадян.

Дане питання розглянуто на нараді керівників закладів освіти міста в лютому 2013 року. Проаналізовано стан розгляду звернень за минулий рік.

В І кварталі 2013 року відділ освіти приділяв належну увагу роботі із зверненнями громадян, особливо категорійних, сприяючи захисту їх прав та законних інтересів. Всі заяви реєструються у відповідній картотеці, уважно вивчаються у встановлені строки, вчасно надсилаються вичерпні та обгрунтовані відповіді заявникам.

За підсумками І кварталу 2013 року надійшло 3 звернення, розглянуто – 2, в стадії вивчення та розгляду 1 звернення.

На особистому прийомі у начальника відділу побувало 4 заявники по питанню працевлаштування на посади педпрацівників.

Порушені питання у зверненнях громадян:
  • про конфліктну ситуацію між учнем та вчителем Знам'янської загальноос ... Читати далі »
Категория: Міськво | Просмотров: 680 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

В рамках роботи шкільного методичного об'єднання вчителів гуманітарного цикла 15 березня 2013 року в Знамя'нській загальноосвітній школі I-III ст. №7 вчителем Войченко М.В. було проведено відкритий урок з правознавства на тему "Закони в житті твоєї сім'ї". Метою уроку було розширити і поглибити знання учнів з сучасними законами в сімейному житті, а також формувати в учнів відповідальне ставлення до прийняття життєвих рішень.

Для досягнення бажаного результату вчитель використала велику кількість форм та методів роботи: пошуковий, репродуктивний, словесний, розповідь з супроводом презентацій.

На заключному етапі уроку Маргарита Вячеславівна відзначила, що всі ми живемо в час розбудови правової держави. Це дуже складний і непростий період нашої історії, але завжди повинні пам'ятати, що ми українці - єдина сім'я – горда і вільна нація, яка виборола право на достойне і щасливе життя. Завершальним аккордом був вірш "Берег любові" у виконанні учениці 9 класу Гуртової Юлії, який викликав у присутніх почуття любові та відповідальності перед своєю сім'єю.
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 827 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

20 березня 2013 року на базі навчально-виховного комплексу "Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей" відбувся обласний семінар-практикум вчителів історії – слухачів курсів підвищення кваліфікації Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені В.Сухомлинського з проблеми "Сучасний урок історії: компетентнісний підхід".

Ю.Сопільняк, директор НВК, презентував гостям заклад. На високому методичному рівні було проведено урок правознавства у 10 класі (вчитель С.Філіпова).  Бінарний урок у 8 класі провели вчителі Т.Давидова та Л.Зубренко. Цікаво і захоплююче проведено засідання гуртка "Історичне краєзнавство" (керівник гуртка С.Ніколенко) та  картографічний тренінг (вчитель В.Панкевич).

Завершився семінар екскурсією до шкільного музею. Підсумки семінару підвели: Ю.Сопільняк, директор НВК, Ю.Кравченко, завідувач лабораторією суспільствознавчих дисциплін, Н.Черткова, методист лабораторії суспільствознавчих дисциплін КОІППО імені В.Сухомлинського.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів історії також дали високу оцінку даному семінару.
Категория: НВК №2 | Просмотров: 746 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

Щороку на базі загальноосвітніх навчальних закладів м.Знам'янки проводяться семінари-практикуми (педагогічна практика) слухачів курсів підвищення кваліфікації Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

13 березня 2013 року на базі ЗШ І-ІІІ ступенів №3 відбувся обласний семінар-практикум учителів української мови та літератури – слухачів курсів підвищення кваліфікації Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського з проблеми "Використання методу проектів на уроках української мови та літератури".

О.Подвиженко, директор школи, презентувала гостям школу. Реалізацію проблеми семінару продемонстрували творчо працюючі вчителі. На високому методичному рівні було проведено уроки, передбачені програмою семінару. Урок позакласного читання у 10 класі з теми "Знищення природи як наслідок поступу бездуховної науково-технічної цивілізації у новелі Ольги Кобилянської "Битва" провела вчитель В.Петренко. Урок української мови у 9 класі провела Н.Поліщук, а урок української літератури в 11 класі – О.Кубрак.

Учасники семінару із задоволенням взяли участь у літературно-мистецькій вітальні, яку підготували вчителі Л.Попова та С.Давидова. Цікаво й захоплююче пройшла зустріч із сучасними українськими письменниками: Володимиром Шовкошитним, Олександром Косенко, Ларисою Лебедівною, які презентували свій творчий доробок.

Підсумки семінару підвели: О.Подвиженко, директор ЗШ І-ІІІ ступенів №3, Л.Шевченко, завідувачка міським методичним кабінетом, Г.Мінич та І.Маранська, методисти науково-методичної лабораторії гуманітарно-естетичних дисциплін Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

Всі учасники семінару дали йому високу оцінку.
Категория: НВК №3 | Просмотров: 584 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

На базі ЗШ І-ІІІ ступенів №3 шкільними бібліотекарями підготовлено та проведено презентацію творчих доробок вчителів "Світлини творчих жінок".

Жінка… Вчитель… Творчість… Якщо поєднати сутність цих слів, ми одержимо найгарнішу жінку з гарячим серцем, світлою душею, умілими руками.

Окрім того, що наші вчителі навчають премудростям свого предмету, вони ще й мають певний талант і про кожну хочеться сказати:

Чи то у смутку, радості, печалі
Вони крокують з дітьми в творчі долі,
Щоб красу душі людської передати
Як передає дитині рідна мати
Найкращі перли із перлин у рідній хаті.


На засіданні відбулася презентація творчої діяльності заступника директора з виховної роботи Л.Москаленко, вчительки української мови та літератури С.Давидової, вчительки початкових класів Л.Довгаленко, керівника хореографічного гуртка "Конфеті" М.Демків, вчителя образотворчого мистецтва Л.Попової, шкільного бібліотекаря ЗШ І-ІІІ ступенів №3 С.Богдан.
Категория: НВК №3 | Просмотров: 521 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

15 березня цього року на базі навчально-виховного комплексу "Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей" відбулося розширене засідання ради міського методичного кабінету за участю керуючої справами міськвиконкому Н.Тесленко, директора центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді Н.Шевченко, головного спеціаліста служби у справах дітей О.Григор'євої.

Крім членів методичної ради у засіданні взяли участь практичні психологи та соціальні педагоги ЗНЗ міста, голови шкільних методичних об'єднання класних керівників, заступників директорів з навчально-виховної роботи та виховної роботи. Головною темою засідання було питання про посилення роботи щодо захисту прав дітей.

З інформацією по даному питанню виступила Н.Тесленко, яка окреслила головні завдання освітян міста по вивченню умов проживання дітей в сім'ї та виявленню дітей, які опинились в складних життєвих умовах.

Н.Шевченко, звернула увагу на покращення ефективності роботи з батьками з питань їх педагогізації, покращення знань з педагогічної психології, вік особливих дітей. Наголосила на співпраці школи та сім'ї, налагодженні інформування, центру соціальної служби сім'ї, дітей та молоді по виявленню дітей в сім'ях, що потребують соціального й майнового захисту, попередження жорстокого поводження з ними.

Також були розглянуті питання і прийняті рішення з проведення масових методичних заходів: зльоту молодих вчителів, участі у Всеукраїнському семінарі завідувачів центрів координації методичних служб інститутів післядипломної педагогічної освіти; серпневої конференції, міських педагогічних читань та інших заходів до 95-річчя з дня народження В.Сухомлинського, проведени ... Читати далі »
Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 501 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

Де Весна проходить – там травиця сходить,
Квіти розквітають, солов'ї співають.

А весна приносить і свої свята, 21 березня – День лісу. Тож подорож дітей груп №6, №7 ДНЗ №6 "Сонечко" (завідуюча І.Остроушко) розпочалася з такої загадки:

Взимку - чорний і сумний,
Навесні – він гомінкий,
Влітку – щедрий та зелений,
Восени – жовто-яскравий,
Дарує нам гриби і квіти,
Радіють в нім дорослі й діти.
Живуть кабан і вовк, і лис.
А має назву ......... Чорний ліс!

На лісовій чарівній галявині, де розпустилися перші проліски в чепурненькій хатинці, серед дубів, ялин та кленів зустрічав дітей лісовий ВОЛОДАР-ЧОРНОЛІС. Та був не один, а зі своїми друзями: Лисичкою з лисенятами, Білкою, Зайчиком, Вовчиком, Їжачком і Ведмежатком.

Діти із задоволенням приймали участь у конкурсах на кращого знавця лісових квітів. Дошкільнята не тільки швидко знаходили відповіді на загадки ВОЛОДАРЯ-ЧОРНОЛІСА про лісових мешканців: звірят та птахів, а і виразно імітували їх рухи та вказували на особливості зовнішнього вигляду.

На згадку про зустріч ВОЛОДАР-ЧОРНОЛІС подарував казкову квітку, в якій діти знайшли насіння гарних різноманітних квітів для прикрашання клумб та рабаток на території дитячого садочка "Сонечко" і навчив, як виростити їх. А діти, в свою чергу, пообіцяли не тільки милуватись красою лісу, а й бути добрими друзями-сусідами та сміливими з ... Читати далі »
Категория: ЗДО №6 | Просмотров: 600 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

З давніх часів люди шанують прихід весни – час, коли природа скидає сірі кайдани сну і відроджується. Тисячі років люди плекають жінку, як родоначальницю, дарувальницю життя і хранительку вогнища. І не дивно, що саме навесні ми святкуємо день поваги і любові до всіх жінок – 8 березня.

До свята чарівних жінок 5, 6 та 7 березня в ДНЗ №7 "Козачок" відбулися святкові ранки, на яких діти з радістю вітали своїх любих мам та бабусь.
Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 685 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz