Харчування учнів у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4
У 2019/2020 навчальному році з метою надання якісного харчування дітям була організована робота шкільної їдальні, яка забезпечила повноцінним харчування учнів за рахунок бюджетних коштів (учні 1-4-х класів) та позабюджетних коштів (інші класи). Задля поліпшення обслуговування учнів було складено графік відвідування учнями їдальні та графік чергування у їдальні вчителів школи.
Медична сестра школи О.Шульга здійснювала постійний санітарно-гігієнічний контроль за якістю та режимом харчування учнів, меню.
Питання харчування учнів тримається постійно на контролі адміністрації школи, розглядаються на засіданнях педагогічної ради, нарадах при директорові, батьківських зборах.
Харчоблок має повний набір приміщень, обладнаний системами холодного та гарячого водопостачання та каналізації.
Харчування учнів здійснюється безпосередньо в закладі.
Учні харчуються за графіком; асортимент продукції відповідає вимогам чинного законодавства. Санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, зберігання, реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини дотримуються. Працівники харчоблоку дотримуються технології приготування страв, режиму прибирання, миття посуду, правил харчування.
У наявності широкий асортимент продуктів харчування, зокрема: крупи, соки, цукор, мука, олія, овочі, яйця, м’ясо, масло тощо. Технологічне обладнання харчоблоку знаходиться в робочому стані. Санітарно-гігієнічний режим в їдальні виконується. Буфетна продукція різноманітна, відповідає нормам п. 10ДСанПіН 5.5.2.008-01, є безпечною для вживання й доброякісною.
Продукти харчування зберігаються згідно з умовами їх зберігання при відповідній температурі з урахуванням товарного сусідства й дотриманням термінів їх реалізації.
Усі учні, які відвідують групу подовженого дня, охоплені гарячим харчуванням.
Щомісяця проводився моніторинг харчування й складалися відповідні звіти встановленої форми.
Протягом навчального року отримували безкоштовне гаряче харчування всі учнів початкової школи. Діти пільгового контингенту були забезпечені також безкоштовним харчуванням.
Відповідальність за організацією харчування учнів було покладено на класних керівників. Учителі вели щодобовий контроль і в кінці кожного місяця надавали звіти з харчування учнів.
Заступник директора з виховної роботи О.Соколова
|