Організація харчування в закладах дошкільної освіти
Організація харчування в закладах дошкільної освіти
Питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.
Хліб - один з основних продуктів харчування, який є джерелом білків, незамінних амінокислот, жирів, вуглеводів і вітамінів.
Для повноцінного харчування в щоденному раціоні дорослої людини має бути близько 330 грамів хліба. Дітям потрібно дещо менше - 120-300 грамів. Якість хліба,який завозять до садочку,відповідає вимогам, має гарний зовнішній вигляд, хрустку скоринку та смак,кожен буханець загорнутий у плівку.