ХАРЧОВІ ДОБАВКИ – СМАЧНО ЧИ НЕБЕЗПЕЧНО?
Ні для кого не секрет, що знайти екологічно чисті продукти харчування сьогодні складно. А якщо все – таки вдасться це зробити, то їх вартість значно відрізняється від більшості звичайних продуктів.
Сьогодні купити продукт в упаковці без різного роду синтетичних стабілізаторів, емульгаторів або барвників практично неможливо.
Багато харчових добавок. Які вважаються нешкідливими, або такими, чий негативний вплив на організм не встановлено, є насправді надзвичайно небезпечними. Багато виробників позиціонують свої товари як екологічно чисті та корисні для здоров’я. Рекламні компанії вселяють впевненість в їхню абсолютну нешкідливість. Однак, придбавши продукт, мало хто читав їхній склад. А якщо і читав, то не зміг до кінця розібратись, що ховається за різними абревіатурами, скороченими за хімічними термінами.
10 жовтня 2016 року в 6 класі Знам’янської ЗШ І – ІІІ ст.. № 7 відбулася година спілкування за участю медсестри школи, Корж В. А., на якій за допомогою фільму та презентації, в доступній для дітей формі, розповідалось про шкідливий вплив на організм людини чіпсів, сухариків, обробленого насіння та горішків, смажених пиріжків, хот – догів із фаст – фудів.
Діти були вражені від почутого та побаченого, та зробили відповідні висновки.
Кл. керівник 6 класу
Мухіна А. О.,
Медина сестра
Корж В. А.
|