Четвер, 02.05.2024, 19:39
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Квітень » 23 » Засідання методичного об’єднання вчителів
08:52
Засідання методичного об’єднання вчителів

Засідання методичного об’єднання вчителів, які надають освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами в умовах інклюзії

19 лютого 2018 року на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» відбулося засідання методичного об’єднання вчителів, які надають освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами в умовах інклюзії. Темою обговорення було питання: «Успіхи і проблеми в організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти міста».
   Завідувач міською психолого-медико-педагогічною консультацією Н.Білоконь розповіла про успіхи, яких досягли педагоги в навчанні дітей, керівники навчальних закладів загальної середньої освіти та відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради в організації та забезпеченні необхідним навчальним матеріалом освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзії.                      

   Надія Володимирівна наголосила, що розвиток інклюзивної освіти в нашому місті, як і в усій країні є надзвичайно актуальним. Інклюзія не тільки забезпечує успіхи психологічного чи навчального розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а й демонструє рівень громадського суспільства, людської толерантності.
   Втілення в життя ідеї інклюзії, зміни освітнього процесу відповідно до її принципів – завдання складне для всіх, хто включається в цей процес. Ідея інклюзії вимагає від педагогів не лише «включити» учня з особливими освітніми потребами у навчально-виховний процес школи, але і самим «включитися» у процес взаємодії з іншими, уміти прийняти відмінності та особливості інших людей.
   Наші педагоги підтвердили, що пріоритет в їхній роботі – доля дітей, які потребують особливої уваги, врахування їхніх індивідуальних потреб.
   Основним завданням педагогів, котрі навчають дітей з особливими освітніми потребами, є соціальне адаптування та інтегрування їх у суспільство.
   Учасниками методичного засідання були розглянуті питання, які ускладнюють впровадження інклюзивного навчання в місті.
   Вчителі Л.Яндович та О.Сядро поділилися з колегами знаннями, які отримали під час проходження курсів з інклюзивного навчання в комунальному закладі «Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».


Завідувач міською психолого-медико-педагогічною консультацією Н. Білоконь

 

 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 298 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz