П`ятниця, 26.04.2024, 18:14
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Листопад » 25 » Тренінг "Психологічне самопочуття вихователів"
14:32
Тренінг "Психологічне самопочуття вихователів"

Необхідність психологічної допомоги педагогам у формуванні емоційної компетентності, тренуванні та підтримці емоційної гнучкості стала передумовою розроблення тренінгу "Психологічне самопочуття вихователів". Цей тренінг складається з трьох циклів, перший містить п'ять занять, другий і третій - по три. 21 листопада відбулось перше заняття "Цінності і цілі". До кінця року пройдуть ще два "Стратегії поведінки" та "Шлях до успіху", які будуть логічним продовженням і завершенням даного тренінгу.

Оскільки в дошкільних закладах немає психологів, які б працювали з педагогами, то цю функцію беруть на себе завідувач та вихователь – методист. На цьому тренінгу функцію психолога виконала вихователь – методист С.Чуракова. Враховуючи події, які відбулись у 2014 році та ті, які продовжують відбуватись зараз, а також, спостерігаючи за діяльністю педагогів ДНЗ №2, вихователь – методист помітила, що деяким педагогам потрібна психологічна допомога. Тренінг "Психологічне самопочуття вихователів" є ефективним для профілактики синдрому емоційного вигорання, сприяє розвитку емоційної саморегуляції, гармонійному особистісному зростанню, створюючи додаткові мотиваційні чинники. При проведенні цього тренінгу основні зусилля було спрямовано:

  • на зниження негативних переживань і трансформацію їх у позитивні емоційні стани;
  • на розвиток адекватного розуміння педагогом самого себе;
  • на формування навичок вольової регуляції.

Дані завдання були виконанні завдяки успішно проведеним вправам "Коло: Я – пам'ятник собі"; "Установки"; "Цінності"; "Головні життєві цілі"; "Неприємності, яких ніколи не буде"; "Ланцюг довіри". На тренінгу було присутньо 22 вихователя. Форма тренінгу для роботи з педагогами була використана невипадково, адже завдяки їй вони отримали нові можливості змінити себе на краще, глибше зрозуміти власні почуття, навчитися керувати ними, обирати ефективні моделі поведінки.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 846 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz