Субота, 20.04.2024, 16:16
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 25

В умовах модернізації системи української освіти, згідно з нормативними програмно-методичними документами, відбувається зміна вимог до змісту діяльності позашкільних навчальних закладів. Відмінною рисою роботи сучасного позашкільного закладу є створення умов для впровадження інновацій у педагогічний процес та оновлення методичної роботи.

Однією з ефективних форм методичної роботи, спрямованої на узагальнення, поширення досвіду інноваційної діяльності, на підвищення професійної майстерності педагогічних працівників є організація та проведення інноваційних методичних заходів з педагогічними працівниками, а саме: семінари-тренінги, семінари-практикуми, методичні кав'ярні, педагогічні посиденьки, педагогічний "Брейн-ринг", аукціон педагогічних ідей тощо.

Так, в рамках методичної роботи в закладі, згідно навчального плану 24.11.2014р. о 9.30 в Центрі дитячої та юнацької творчості було проведено методичну кав'ярню для педагогів закладу. Організаторами методичного заходу є методист закладу І.Слєпєнькова, заступник директора з НВР Н.Горбатенко.

Тема засідання: Акмеологічний ПНЗ – заклад життєтворчості, життєвого успіху. Мета засідання: Ознайомити педагогів з новими тенденціями в галузі нау ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 990 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

А знаєте ви, що за сила в тій мові!
І.Я.Франко

Ось і відбувся у нашому місті ІІ етап ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика. Понад 80 учнів із різних шкіл міста засвідчили свою любов і повагу до рідної мови. Цей грандіозний марафон вже не вперше став частиною їхнього життя. Адже він виховує почуття глибокої поваги до державної мови – одного з важливих свідчень української державності, патріотичного виховання молодого покоління, говорить про пріоритетність знань, освіти взагалі. Знам'янські школярі беруть активну участь у цьому конкурсі - щороку кількість учасників збільшується, зростає і кількість переможців різних етапів цього змагання. Цього року ІІ (міський) етап стартував 22 листопада у стінах загальноосвітньої школи №3. Його відкрили учні 3-4 класів, які, не дивлячись на свій "малечий" вік, також стоять не осторонь цього змагання. Продовжили мовну естафету 23 листопада учні 5-11 класів. Не зважаючи на вихідний день, кращі знавці рідної мови з кожного навчального закладу міста зібрались у затишних стінах НВК "Знам'янської ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцея", де саме і продовжив свій шлях цей мовний марафон. За словами однієї учасниці, учениці 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 ім. Т.Г.Шевченка Яковлєвої Катерини, цей конкурс "…забезпечує майбутнє нашій славній Україні, її благополуччя. У кожному з нас яскраво запалює вогник невимовного патр ... Читати далі »

Категория: ЗШ №1 | Просмотров: 504 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

24 листопада 2014року в ЦДЮТ пройшли масові заходи для вихованців.

Один із заходів - музичний лекторій для вихованців молодшого шкільного віку, який провели Ніклонська Жанна Петрівна (керівник вокально - хорового гуртка) та акомпаніатор Ісаєва Галина Станіславівна.

Разом з досвідченими педагогами діти поринули у світ музичної казки. Головний герой казки - їжачок, який подорожує гарним осіннім лісом, в якому зустрічає своїх друзів ( за прослуховуванням кожної мелодії діти впізнають кого саме він зустрічає) тут є лисичка і ведмедик з метеликом , легкий вітерець і маленький горобчик , який привів головного героя до ганку бабусі Марії де живуть два півника. Всі герої казки готуються до зими і кожний розповів, як саме. Діти не тільки слухали музику, а й були активними учасниками дійства – імітували рухи тварин. А ще уважно роздивлялися виставку малюнків вихованців гуртка "Малюнок, графіка, живопис".

Другий захід провела керівник хореографічного гуртка сучасного танцю "Екстраверт" Стукаленко Марина Вікторівна - відкриття заняття "Елементи сучасного танцю – джаз-модерн. Вивчення етюду на середині залу" з вихованцями основного рівня, четвертого року навчання.

Педагог познайомила усіх присутніх: колег, батьків вихованців, членів атестаційної комісії - Попову Н.О. - начальника відділу освіти,Черкас ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 498 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

Необхідність психологічної допомоги педагогам у формуванні емоційної компетентності, тренуванні та підтримці емоційної гнучкості стала передумовою розроблення тренінгу "Психологічне самопочуття вихователів". Цей тренінг складається з трьох циклів, перший містить п'ять занять, другий і третій - по три. 21 листопада відбулось перше заняття "Цінності і цілі". До кінця року пройдуть ще два "Стратегії поведінки" та "Шлях до успіху", які будуть логічним продовженням і завершенням даного тренінгу.

Оскільки в дошкільних закладах немає психологів, які б працювали з педагогами, то цю функцію беруть на себе завідувач та вихователь – методист. На цьому тренінгу функцію психолога виконала вихователь – методист С.Чуракова. Враховуючи події, які відбулись у 2014 році та ті, які продовжують відбуватись зараз, а також, спостерігаючи за діяльністю педагогів ДНЗ №2, вихователь – методист помітила, що деяким педагогам потрібна психологічна допомога. Тренінг "Психологічне самопочуття вихователів" є ефективним для профілактики синдрому емоційного вигорання, сприяє розвитку емоційної саморегуляції, гармонійному особистісному зростанню, створюючи додаткові мотиваційні чинники. При проведенні цього тренінгу основні зусилля було спрямовано:

  • на зниження негативних переживань і трансформацію їх у позитивні емоційні стани;
  • ... Читати далі »
Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 845 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

20 листопада в ДНЗ №2 "Теремок" пройшла осіння розвага "Запрошуємо на український ярмарок!". Участь в ній взяли вихованці старшої групи "Пізнайки". Підготували і провели вихователі Коломієць Ю.В. та Корнієнко М.Г. та музичний керівник Кондратьєва С.М.

Дана розвага пройшла в національному колориті (зал прикрашений вишиванками, українською атрибутикою, посудом), всі діти були в національному одязі, причому їх вишиванки представляли всі регіони України, ведучі також були в неповторних українських нарядах. Зважаючи на те, що одним з основних завдань на 2014 – 2015 навчальний рік по ДНЗ №2 є патріотичне виховання дітей дошкільного віку, то й заходи, які проводяться або будуть проводитись в національній тематиці. Слід подякувати батькам наших вихованців, які забезпечили своїх дітей таким гарним, яскравим українським одягом.

Сама розвага були насичена українськими віршами, піснями, хороводами, грою на саморобних інструментах, закличками продавців, загадками, пересмішками, українськими таночками ("Танок з рушничками" та "Гопак"). За дану підготовку слід подякувати вихователям Коломієць Ю.В. та Корнієнко М.Г. та ідейному втілювачу музичному керівнику Кондратьєвій С.М.

Даний тендем вихователів, музичного керівника, дітей та їх батьків дав яскравий, цікавий результат в національному колориті.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 689 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

Вихователі групи №4 "Веселка" Криворучко А.О. та Доля А.А. продовжують формувати ігровий простір для своїх вихованців. В листопаді місяці ними облаштований осередок для сюжетно-рольових ігор "Магазин" та "Сім'я".

Нашій групі "веселковій"
Батьки посприяли
І для своїх діточок
Групу обладнали.

Мінімаркет "Ягідка"
Кухня й перукарня
Дітям наче знахідка,
Коли зимно й хмарно.

Грають з задоволенням,
Плещуть у долоні,
Батькам щиро дякують
Ваші сини й доні.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 873 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

21 листопада 2014 року музичним керівником закладу Джулай Т.Г. проведена музична розвага-гра з дітьми старшої групи.

Діти із задоволенням приймали активну участь у дидактично-музичних іграх "Музичне лото", "Музичний годинник", "Троє клоунів", "Троє поросят", "На чому я граю". Вихованці з захопленням виконували завдання музичного керівника та показали свої вміння під час визначення настрою мелодії, тембру музичного інструмента, знання назв музичних інструментів.

Розвага пройшла у піднесеному настрої і дуже сподобалася малятам.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 375 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

19 листопада 2014 року вихователем старшої логопедичної групи №2 Шеремет В.А. проведена театралізована розвага під назвою "Троє поросят".

В ході розваги діти показали свої творчі та акторські здібності, удосконалили свої вміння передавати характер персонажів та мову героїв. Така форма роботи сприяла розвитку психічних процесів, а також удосконаленню мовленнєвих процесів.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 433 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

У групі №1 "Золоті зернятка" ДНЗ №4 "Ромашка" вихователь Закотюра Т.І. поповнила та розширила осередок народознавства предметами побуту та вишиванками, адже діти з дошкільного віку повинні знати про побут предків, традиції українського народу.

Викликають у дітей цікавість гарні вишивки, які прикрашають групу.

На переконання педагогів ДНЗ №4 з наймолодшого віку повинно формуватися усвідомлення "Я – УКРАЇНЕЦЬ", і ми, педагоги, із величезним задоволенням створюємо в дошкільному закладі відповідне середовище.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 575 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

Вихователем групи дітей раннього дошкільного віку №5 Усаченко С.В. 21 листопада 2014 року проведене заняття на тему "Веселе сонечко".

Вихователь за допомогою дидактичних та рухливих ігор створила для дітей неповторну атмосферу де діти щиро раділи співпраці з педагогом в ході творчої діяльності під час малювання, мовленнєвої діяльності під час слухання та розігрування потішок. В ході заняття діти мали змогу удосконалити набуті навички роботи з фарбою, самостійно створюючи нові малюнки.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 403 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

20 листопада 2014 року вихователем старшої логопедичної групи №2 "Калинонька" ДНЗ №4 "Ромашка" Решетиловською Л.В. проведене заняття з аплікації в старшій логопедичній групі на тему "Пожежа в лісі".

Під час заняття діти показали стійкі знання про правила протипожежної безпеки набуті під час Тижня безпеки життєдіяльності та удосконалили вміння виконувати аплікацію способом обривання. Колективна робота дітей сприяла розвитку дружніх взаємовідносин між вихованцями даної групи.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 914 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.11.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz