Понеділок, 29.04.2024, 18:28
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Червень » 21 » Про вивчення стану готовності ЗНЗ до впровадження Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти
16:37
Про вивчення стану готовності ЗНЗ до впровадження Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти
21 червня 2013 року заступником начальника відділу освіти виконавчого комітету міської ради Н.Поповою проведено нараду з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів з питання впровадження Державного стандарту загальної середньої освіти.

У 2012/2013 навчальному році почалося впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти, який був затверджений урядом у квітні 2011 року.

Одним із кроків стало впровадження у новому стандарті інформаційно-комунікаційних технологій. Відповідно до нового Державного стандарту, всі учні початкової школи, починаючи з 2 класу, почнуть освоювати та використовувати їх в практичній діяльності.

Ще однією особливістю стандарту є введення нових програм вивчення іноземних мов, згідно з якими учні в усіх школах України з першого класу почнуть вивчати одну іноземну мову, а починаючи з п'ятого класу – другу.

З метою вивчення готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах, у червні цього року проведено Всеукраїнську акцію "Нові стандарти - нова школа". Акція проводилася у формі відвідування директорами шкіл одного району загальноосвітніх навчальних закладів іншого району.

17 червня 2013 року загальноосвітні навчальні заклади нашого міста відвідала делегація відділу освіти Світловодської райдержадміністрації в складі начальника відділу освіти Л.Сачевської, завідувача методичним кабінетом О.Дьякової та директорів ЗНЗ.

Делегація міського відділу освіти на чолі з методистом міського методичного кабінету Н.Полежай та директори загальноосвітніх навчальних закладів м. Знам'янка 19 червня відвідали Глинську, Григорівську, Нікольську загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів відділу освіти Світловодської райдержадміністрації.

На виконання рекомендацій Міністерства освіти і науки України визначено перелік питань, що мають бути вивчені під час проведення акції з стану готовності шкіл до впровадження нових стандартів у 2-х та 5-х класах.

Окрім питань щодо санітарно-гігієнічного стану, організації харчування та медичного обслуговування учнів були вивчені питання оснащення шкіл комп'ютерною технікою, кваліфікаційного рівня вчителів інформатики та іноземних мов, їх вік тощо.

Також були вивчені питання проведення навчання вчителів іноземної мови та інформатики у 2-х та 5-х класах, доступ учителів до Інтернету, а також плани шкіл з проведення оцінювання учнів 5-х класів у 2013/2014 році.
Категория: Міськво | Просмотров: 717 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz