Четвер, 28.03.2024, 14:29
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Грудень » 4 » Міжнародний день осіб з інвалідністю
14:58
Міжнародний день осіб з інвалідністю

Міжнародний день осіб з інвалідністю

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день осіб з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.
Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. 
На сьогодні кількість інвалідів планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі. І майже 80 відсотків інвалідів – це люди працездатного віку. Головною причиною інвалідності у дорослих є хвороби системи кровообігу (35%), на другому місті – новоутворення, в тому числі злоякісні (23%), травми (8%), хвороби кістково-м’язової, ендокринної, нервової системи, психічні розлади та ін. Серед дитячого населення України – 2 відсотка інвалідів, або понад 167 тисяч дітей. Серед причин дитячої інвалідності на першому місці – вроджені порушення, далі – хвороби центральної нервової системи та розлади психіки і поведінки, великою мірою залежить від стилю життя батьків. 
Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. 
Учнівський та педагогічний колективи Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 наголошують на необхідності толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями, надавати посильну допомогу, підтримувати спілкування та боротися за їхні права.
У школі пройшли заходи на підтримку людей з обмеженими можливостями : усний журнал з елементами тренінгу «Міжнародний день інвалідів», урок толерантності «Не такі, як всі», урок доброти «Що таке гуманність», перегляд мультфільму «Подарунок», бесіда «Бути людиною?», бесіда «Шануй людей з обмеженими можливостями», перегляд мультфільму «Маленька каструлька Анатоля», бесіда «Гуманність та милосердя», година спілкування «Люди з обмеженими можливостями-повноцінні члени суспільства».


Заступник директора з виховної роботи О.Соколова
 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 185 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz