Понеділок, 29.04.2024, 02:51
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2021 » Листопад » 5 » Реформа шкільного харчування має змінити ставлення учнів до їжі
15:30
Реформа шкільного харчування має змінити ставлення учнів до їжі

Реформа шкільного харчування має змінити ставлення учнів до їжі

   Сирна запіканка з бананом та ягідним кюлі, салат з морквою та яблуками, чахохбілі з куркою, кускус з овочами, шпундра, рибні нагетси – це нове меню українських шкіл. З 1 вересня стартувала реформа шкільного харчування. Це означає, що всі заклади освіти мають запровадити нові норми харчування для дітей. Тепер їжа у закладах загальної середньої та дошкільної освіти стане сучасною, смачною і максимально відповідатиме уявленню про здорове харчування.
Реформа шкільного харчування має на меті сформувати культуру харчування серед підлітків, а також прищепити їм правильні харчові звички. Це є важливою цінністю Нової української школи.
Міністерство охорони здоров’я України розробило та затвердило оновлений санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, нові норми та порядок організації харчування учнів. Ці документи готували з огляду на міжнародний досвід та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування. Врахували також фізіологічні потреби дітей в основних харчових речовинах та енергії.
Делегація Знамянської міської територіальної громади у складі Спірідонової Олени, заступника начальника відділу освіти; Смалько Юлії, фахівця групи централізованого облсуговування закладів освіти;   Руденко Наталії, медичної сестри Петрівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальнооосвітня школа І-ІІІ ступенів» взяла участь у форумі «Реформа системи шкільного харчування». Який відбувся у «Кропивницькому коледжі харчування та торгівлі». Цікавий формат та насичена програма заходу. Під час форуму відбулися виступи спікерів та дискусії, зокрема – щодо впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи, безпека приготування та НАССР, роль медичної сестри в організації харчування тощо. Також, в межах форуму відбулося проведення практичної панелі – приготування повноцінного денного раціону. Кухарі за 45 хвилин приготували обід в асортименті з восьми страв для учасників форуму: салат з буряка, салат з картоплі та огірків, суп-крем гарбузовий, фрикадельки, бефстроганів, мусака, запіканка гарбузово-сирна, чай каркаде.
Основна мета НУШ – створити школу, «у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті». Нині для учнів важливо не лише опанувати окремі предмети, але й здобути певні компетентності, які стануть їм у нагоді в майбутньому. Засади здорового способу життя – є важливою компетенцією, яку потрібно мати учневі Нової української школи. 
Успішне впровадження реформи шкільного харчування можливе за умови консолідації зусиль як шкільних адміністрацій, влади на місцях, так і за підтримки батьків й самих школярів. Усвідомлення цього допоможе популяризувати культуру здорового харчування в суспільстві й поліпшити здоров'я майбутніх поколінь. 

 

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 220 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz