П`ятниця, 26.04.2024, 15:13
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2021 » Вересень » 29 » Сторінками історії…«Трагедія Бабиного Яру»
16:50
Сторінками історії…«Трагедія Бабиного Яру»

 Сторінками історії…«Трагедія Бабиного Яру»

    …Великий Боже, ми з твоєї згоди
Проходимо дорогу в Бабин Яр,
Де смертно ти поєднуєш народи,
Щоб зберегти життя й свободи дар…
                                       Дмитро Павличко

В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Бабин Яр –символ трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі. Відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України, в НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-гімназія» проведено інформаційний урок, присвячений 80-м роковинам трагедії в Бабиному Яру.
Проводячи виховний захід у 8-Г класі (класний керівник Піщікова О.Г), вчитель історії Бевз Л.В. та педагог-організатор Куценко С.П. згадали події Другої світової війни та злочини тоталітарних режимів. Звернули увагу учнівської молоді не тільки на трагедію знищення, але й на опір нацистським катам та спасіння переслідуваних. Діти уважно переглядали відео «Історична довідка для Національного кроку пам’яті».
Для здобувачів освіти 10-х класів (класні керівники: Конарьова К.Ю., Білоголова Т.П.) вчитель історії Білокамінська Т.І. організувала кінолекторій «Трагедія Бабиного Яру». Десятикласники занурились у трагічну атмосферу осінніх днів 1941 року – днів, коли нацисти почали знищення євреїв у Києві. Сформувати усвідомлення того, що мир та злагода між людьми – найвищі на землі цінності, допомогли зачитування уривків української поезії, де було наголошено на вшануванні пам’яті жертв Бабиного Яру. (М.Бажан, П. Тичина, М.Рильський, В.Сосюра, Д.Павличко та ін.).
Бібліотекарі Богдан С.А. і Мітягіна Т.І. провели інформаційні хвилини «80-ті роковини трагедії у Бабиному Яру". Ще раз нагадали,що під масові розстріли попадало мирне населення: військовополонені, євреї, роми, активісти, члени Організації Українських Націоналістів. Діти з розумінням прослухали інформацію про трагічні події Бабиного Яру, та засудили цинізм вчинків нацистських окупантів.
Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів.

Педагог-організатор 
Світлана КУЦЕНКО

 

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 158 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz