Субота, 11.05.2024, 15:06
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Квітень » 19 » Про підсумки атестації педагогічних працівників
14:50
Про підсумки атестації педагогічних працівників

Про підсумки атестації педагогічних працівників 
закладів освіти міста у 2018/2019 навчальному році

Відповідно до ст.50 Закону України «Про освіту», ст.32 Закону України «Про дошкільну освіту», ст.27 Закону України «Про загальну середню освіту», Типового положення про атестацію педагогічних працівників, з метою активізації педагогічної майстерності, стимулювання до підвищення професійної компетентності вчителів, підвищення  результативності  їхньої роботи  та якості освіти, в освітніх закладах міста проведено атестацію педагогічних працівників.
Науково-методичний супровід атестації вчителів здійснювався методичним кабінетом протягом навчального року та сприяв підвищенню рівня культури управлінської діяльності керівників та їх заступників по забезпеченню системного  порядку проведення атестації педагогічних працівників та розбудові внутрішньої  системи забезпечення якості освіти у закладах. Для інформаційної підтримки учасників атестаційного процесу матеріали щодо організації та проведення атестації педагогічних та керівних кадрів оперативно розміщувались на офіційному веб-сайті відділу освіти,  методичного кабінету та надсилались у заклади.  
Головним завданням управлінської діяльності відділу освіти щодо атестації педагогічних кадрів було створення умов для якісного та успішного її проведення,  посилення відповідальності педагогів за результати навчання й виховання здобувачів  освітніх послуг.
Позитивним тенденціям атестації педагогічних кадрів значною мірою сприяла чітко організована  робота атестаційних комісій І та ІІ рівнів. 
Забезпечено  виконання  ст.59 Закону України «Про освіту» щодо професійного розвитку та підвищення  кваліфікації  педагогічних працівників.
В основу оцінки діяльності вчителів, що атестуються, атестаційними комісіями закладів покладено  виконання  посадових обов’язків, результати роботи їх педагогічної діяльності шляхом проведення контрольних робіт, зрізів знань учнів, тестування і відвідування уроків, позакласних заходів. До уваги бралися також підвищення науково-методичного рівня, професійна  компетентність, ініціатива, творчість, загальна культура, моральні якості, відгук методичного об’єднання про професійний рівень працівника, науково-методичну діяльність, його рейтинг серед колег, батьків, учнів, а також враховувалися результати  участі  учнів у олімпіадах з базових дисциплін різних рівнів, результати захисту науково-дослідницьких робіт, створення та  використання  власних блогів та інтернет-ресурсів, участь у  конкурсах професійної  майстерності тощо.
За підсумками атестації 2018/2019 навчального року в закладах освіти міста атестовано всього  90  педагогічних працівників. З  них:  2 директори закладів загальної середньої освіти, 6 заступників директорів з освітньої діяльності, 1 методист  методичного кабінету,  2 вихователі-методисти закладів дошкільної освіти, 54 вчителі, 2 педагоги-організатори, 1 соціальний педагог, 3  керівники гуртків, 18 вихователів та 1 музичний керівник закладів дошкільної освіти.
Присвоєно  кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» –  8 педагогічним працівникам: 5 вчителям, 1 вихователю-методисту, 1 музичному  керівнику та 1 вихователю;
Атестовано на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» 35 вчителів, 4 вихователі закладів дошкільної освіти та 1 методист  методичного кабінету.
Присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст І категорії» – 4  педагогічним працівникам: 3 вчителям, 1  вихователю закладу  дошкільної освіти.
Атестовано на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії»  4 педагоги - 1 вчитель, 1 соціальний педагог та 2  вихователі закладу дошкільної освіти.
Присвоєно  кваліфікаційну категорію «спеціаліст ІІ категорії» – 8 педагогічним працівникам:  5 вчителям, 2 педагогам-організаторам  та 1 вихователю.
 Присвоєно  педагогічні   звання :
-     «старший вчитель» –  6 вчителям;
-    «вихователь-методист» - 5  вихователям закладу дошкільної освіти.
  Відповідають раніше присвоєним  педагогічним  званням:
            -  «учитель-методист»  -  9  вчителів;
            -  «старший учитель »   - 21 вчитель;
             - «вихователь-методист» - 3  вихователі закладів  дошкільної освіти.
            Всі педагоги, які атестувались, володіють інформаційно-комунікаційними  технологіями навчання, активно використовують власні блоги, сайти у освітній діяльності з учнями та батьками. Свої творчі звіти педагогічні працівники представили у вигляді  цікавих  змістовних відеопрезентацій.
Атестація базувалася на принципах демократичності, доброзичливості, принциповості, взаємоповаги та гласності. 
Скарг та  апеляцій під  час атестаційного періоду не було.
Освітня діяльність вчителів, що атестуються, систематично презентувалась на сайтах відділу освіти, закладів  та   методичного кабінету.
    В міжатестаційний період вивчення діяльності педагогів, які атестуються, було переглянуто різні форми роботи з педагогами (активні та інтерактивні),  а саме:  фестивалі педагогічної майстерності, брейн-ринг, аукціон педагогічних ідей, педагогічні марафони, майстер класи тощо. 
    За наслідками атестації адміністраціями та трудовими  колективами  закладів  освіти міста заявлено клопотання про нагородження відомчими  відзнаками  різних рівнів  58 педагогічних працівників .


                                        Методист МК Н.Шемчук

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 284 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz