П`ятниця, 10.05.2024, 18:12
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Лютий » 27 » МІСЬКИЙ ТУРНІР ЮНИХ ІСТОРИКІВ
12:26
МІСЬКИЙ ТУРНІР ЮНИХ ІСТОРИКІВ

МІСЬКИЙ ТУРНІР ЮНИХ ІСТОРИКІВ

Серед багатьох інтелектуальних змагань українських школярів усе більшої популярності набувають турніри з тих чи інших шкільних предметів, а з-поміж них і турнір юних істориків. І це не дивно – адже учасники турніру мають продемонструвати не лише свій інтелект, а й уміння застосовувати логіку, використовувати цікаві і факти, влучно подавати аргументи на користь своєї позиції.
   26 лютого 2019 року на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» відбувся міський етап Всеукраїнського турніру юних істориків, у якому брали  участь 6 збірних команд закладів загальної середньої освіти міста.  Кожний заклад освіти представляв одну команду. Члени команди спробували себе у ролі Доповідача, Опонента, Рецензента.    
      Всіх учасників міського турніру юних істориків привітала заступник начальника відділу освіти Черкас Н.Л. та побажала цікавої гри.
        Учасники  показали досить високий рівень підготовки, що свідчить про ефективну співпрацю наставника (наставників) і обдарованих учнів.  Юні історики демонстрували не тільки відмінне знання матеріалу, який часто виходив за рамки навчальної програми, але й вміння історично мислити, майстерне володіння словом, толерантність у веденні дискусії, цілеспрямованість у досягненні мети. Школярі оперували фактами історії, цитували відомих учених-істориків, логічно доводили свою думку й артистично відправляли в інтелектуальний нокаут опонентів. Були недоліки у виступах Опонентів і Резензентів, але це  можна пояснити тим, що діти вперше виступали в такій ролі і не мають досвіду. В цілому турнір показав бажання і вміння учнів відстоювати власні думки і командну солідарність у грі.    
       Непростим виявилось і завдання членів журі – з-поміж рівних команд визначити кращих. Оцінювання команд, обґрунтування виставлених балів, формування запитань, що допомагали встановити рівень готовності та обізнаності членів команд, нарешті, визначення переможців у фіналі – такий нелегкий тягар ліг на плечі журі, до складу якого входили досвідчені вчителі історії закладів  загальної середньої освіти міста.
Ведучими заходу були педагоги-організатори навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» Гуртова Інна Сергіївна та Соколова Анна Миколаївна. Інформаційно-методичний супровід забезпечив методичний кабінет відділу освіти (завідувач Ліпінська О.Г.).
За рішенням журі абсолютним чемпіоном міського турніру юних істориків стала команда «VVV» Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, ІІ місце зайняли команди «Сова» Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім.Т.Г.Шевченка та «Плюралізм» Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, ІІІ місце розділили між собою команди «Фенікс» навчально-виховного комплексу Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей», «Переможці» навчально-виховного комплексу Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія», «Венера» Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7.
         Наступний етап — обласний турнір, який відбудеться  15-17 березня 2019 року в місті Кропивницькому, в якому братиме участь збірна команда з кращих гравців міста.  Хай вам  щастить, юні історики! 
                                                               
О.Ліпінська, завідувач МК

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 284 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz