Середа, 08.05.2024, 03:57
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Січень » 18 » Засiдання МО вчителiв, якi працюють в умовах iнклюзiї
15:15
Засiдання МО вчителiв, якi працюють в умовах iнклюзiї

Засiдання МО вчителiв, якi працюють в умовах iнклюзiї

    Відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та міська психолого-медико-педагогічна консультація приділяють особливу увагу навчанню дітей з особливими освітніми потребами. Вчителі, які працюють з дітьми за інклюзивною формою навчання повинні бути готовими не тільки до професійно-педагогічної діяльності, але й володіти знаннями з дефектології, корекційної педагогіки і психології, тому вони всі беруть активну участь у засіданні круглих столів, навчальних семінарах, методичних об’єднаннях, працюють у творчих групах.
    17 січня 2018 року на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» відбулося засідання методичного об’єднання вчителів, які навчають дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзії. Завідувач міською психолого-медико-педагогічною консультацією Н.Білоконь ознайомила учасників методичного об’єднання з нормативно-правовою базою організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти, командною роботою практичного психолога, вчителів та батьків щодо складання та виконання індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами.
    Заступник директора з навчально-виховної роботи  О.Івасенко презентувала досвід роботи педагогічного колективу з даного питання. Присутнім було запропоновано перегляд фрагментів уроків в інклюзивних класах з української мови, математики, літературного читання,  які проводили Г.Чабан, Н.Полежай, Н.Крот, Т.Руденко, С.Сінокоп. При обговоренні учасники засідання обговорили проблеми роботи вчителя інклюзивного класу, особливості індивідуального оцінювання учнів з особливими освітніми потребами, щодо організації корекційної складової та визначення шляхів їх подолання.
    Вчителі К.Довженко, О.Гончарова запропонували колегам переглянути корекційно-розвиткові заняття з розвитку мовлення та корекції розвитку.
    Вчителі мали можливість ознайомитися з особливостями проведення таких занять  важливості здійснення індивідуалізованого та диференційованого підходу до навчання дітей з особливими освітніми потребами. Всі проведенні заняття містили корекційно-розвиткові завдання.


    Завідувач міською ПМПК                Н.Білоконь
 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 463 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz