П`ятниця, 03.05.2024, 03:09
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Листопад » 24 » Засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики
08:47
Засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики

          22 листопада 2017 року відбулось чергове засідання  міського методичного об’єднання вчителів інформатики. Захід був проведений на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступені № 2 – ліцей». У процесі роботи засідання, тема якого була «Використання інноваційних технологій для формування ключових компетентностей учнів», вчителі міста мали змогу відвідати урок інформатики в 2-В класі з теми «Початкові уявлення про інтернет», який провела учитель інформатики Ніколенко Т.В. (НВК ЗШ № 2 – ліцей), тренінгове заняття з учнями 9-А класу з теми «Формування основ інформаційної культури учнів засобами ігрових технологій» (вчитель інформатики Пашко Ю.О., НВК ЗШ № 2 – ліцей), творчий звіт вчителя інформатики Приходько С.В. (НВК ЗШ № 2 – ліцей) з теми «Перевернуте навчання», прослухати виступ учителя інформатики Бабіч А.В. (ЗШ № 7) «Емоційний внесок учителя в ефективний урок інформатики».

Цікаво та натхненно працювали учні 2-В класу під час відкритого уроку з інформатики за темою: «Початкові відомості про Інтернет», який провела учитель НВК «Знам’янська ЗШ школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» Ніколенко Т. В. Метою уроку було формування уявлення про комп’ютерну мережу, її переваги, формування уявлення про Інтернет, розвивати вміння застосувати знання на практиці.

В ході уроку було використано ігрові методи навчання «Я люблю…», інтерактивний метод – впізнай мене. Учні з цікавістю та захопленням дізнавалися про нові поняття, що пов’язані із поняттям мережі Інтернет, вчилися знаходити адресу веб-сайту та гіперпосилання на веб-сторінках, працюючи за комп’ютером. Учні були активними, отримали задоволення від уроку та нові знання, які зможуть у подальшому застосувати на практиці.

Під час тренінгу створюється неформальне, невимушене спілкування, яке відкриває перед учнями безліч варіантів розвитку та розв'язання проблеми, заради якої вони зібрались. Як правило, діти в захваті від тренінгових методів, тому що ці методи роблять процес навчання цікавим, не обтяжливим. Тренінг і традиційні форми навчання мають суттєві відмінності. Традиційне навчання більш орієнтоване на правильну відповідь, і за своєю суттю є формою передачі інформації та засвоєння знань. Натомість тренінг, перш за все, орієнтований на запитання та пошук. На відміну від традиційних, тренінгові форми навчання повністю охоплюють весь потенціал людини: рівень та обсяг її компетентності (соціальної, емоційної та інтелектуальної), самостійність, здатність до прийняття рішень, до взаємодії тощо. Учні 9-А класу разом з вчителем Пашко Ю.О. продемонстрували наступні ігрові прийоми та методи: «Чарівний клубок», «Перевертні», «Слабка ланка», «Кінострічка», «Світове кафе», Сенкан.

Технологія перевернутого навчання або « Перевернутий клас » - тема творчого звіту вчителя Приходько С. В. Альтернативною формою навчання, отримання знань, що набуває широкого розповсюдження в Україні, є дистанційне навчання з елементами перевернутого та змішаного навчання. Змішане навчання = навчання в школі + онлайн – навчання. Застосовуючи технологію « Перевернуте навчання », учитель дає домашнє завдання учням у формі відео або посилання на освітній ресурс і має змогу витрачати більше часу на організацію навчальної діяльності, залучаючи в різні види практичних робіт всіх учнів, застосовуючи компетентнісний підхід.

                                                                                                                                                  О.Ліпінська, завідувач методичного кабінету відділу освіти

 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 298 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz