П`ятниця, 26.04.2024, 11:38
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Серпень » 5 » "Запобігти, аби врятувати"
10:16
"Запобігти, аби врятувати"

"Запобігти, аби врятувати"

  Під таким девізом 5 серпня в  ДНЗ №2 «Теремок» відбувся захід, на який завітали рятувальники  ДПРЧ-18 УДСНС  м. Знам’янка та співробітники Управління ДСНС України в Кіровоградській обл. з м. Кіровоград. Зустріч проходила на спортивному майданчику ДНЗ №2. Багато батьків зацікавились  тематикою заходу. Також були запрошені в гості дошкільнята  ДНЗ №8 «Світлячок». 

Ведуча свята, співробітник Управління ДСНС України в Кіровоградській обл. Бакай А.С. запросила малят у цікаву і повчальну подорож. За її сигналом на територію садочка заїхали аварійно – рятувальна та пожежна машини. Пожежні в костюмах рятувальників професійно та швидко загасили  справжнє полум’я, запалене у безпечному місці,  а також продемонстрували різні режими струменю води, які використовуються при гасінні пожежі. Потім на ношах пожежні винесли з садочка уявного потерпілого. Медична сестра Дем’яненко Т.І. надала йому допомогу. Далі самим дітям дали змогу випробувати повітряну подушку, подивитись, як  використовують гідравлічні ножиці для перерізання різних металевих конструкцій під час пожеж. Все це відбувалось на очах у дітей, тому малята були у захваті.

Після практичної частини, в якій головними діячами були  пожежні, ведуча провела різноманітні цікаві конкурси, але  навчальні по суті, як – от: «Збери кубики із закритими очима» (діти мали змогу випробувати себе у ролі рятувальників); «Збудуємо пожежну машину» (вміння дітей швидко згуртовуватися під час небезпечної ситуації); «Небезпечні предмети» (діти продемонстрували знання про небезпечність чи безпечність предметів, які оточують їх у повсякденному житті), «Одягни протигаз» (практичні вправи по одяганню та зніманню протигаза дошкільниками самостійно).

Далі череду конкурсів підхватили   діти ДНЗ №2 «Теремок». Вихователь – методист Чуракова С.С. провела конкурси – естафети між дітьми старших груп, а саме «Гномики» (вих. Шаповал Н.В.) та «Калинка» (вих. Жук О.В.). Конкурси були тематичні: «Погаси пожежу вогнегасником», «Хто більше принесе піску для гасіння пожежі», «Збираємо команду пожежних – рятівників», «Хто сильніший». Для останнього конкурсу «Хто сильніший» діти обох команд повинні були перетягувати канат, але їм із великим задоволенням допомагали  запрошені пожежні – рятувальники. І діти, і дорослі із задоволенням виконували завдання. Звичайно, перемогла дружба.

Наостанок  було зроблено загальне фото всіх учасників цього дійства: і дітей, і дорослих на фоні пожежної машини.

В навчально – виховній роботі ДНЗ №2 «Теремок» ключовим завданням є виховання вміння дітей дбати про свою безпеку, і пожежну зокрема. І якщо випадає нагода все побачити на власні очі, бути пожежним самому – це вдалий прийом, який обов’язково залишить масу задоволення, яскравих вражень у дошкільнят. Наші вихованці  із нетерпінням будуть чекати наступної зустрічі знову.

Завідуюча ДНЗ №2 "Теремок"

О. Мазур

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 376 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz